اینجا محل تبلیغ شماست

انتقاد از موانع گمرکی در واردات مواد رادیولوژی

تاریخ ایجاد خبر : دوشنبه 15 آبان 1391
انتقاد از موانع گمرکی در واردات مواد رادیولوژی

تحریم‌های بین‌المللی از یک سو ورود برخی کالاها را به کشور مشکل کرده و از سوی دیگر واردکنندگان را برای انتقال ارز و اعتبار با موانع جدی روبه‌رو کرده است؛ اما در کنار این مشکل تحمیل شده، واردکنندگان دارو، تجهیزات پزشکی، مواد مصرفی و اقلام مورد نیاز پزشکی همگی از مشکل دیگری گلایه دارند: بوروکراسی اداری برای ترخیص کالا از گمرک.

موانع اداری گمرک و معطل ماندن کالاها در ورودی‌های کشور، انتقاد بسیاری از بازرگانان و تشکل‌های اقتصادی را در پی داشته است. به تازگی، رییس انجمن رادیولوژی ایران نیز از بوروکراسی پیچیده اداری برای واردات مواد رادیولوژی انتقاد کرده است. او می‌گوید: «‌علاوه بر تحریم‌ها و نوسانات نرخ ارز، سنگ‌اندازی برای واردات و بوروکراسی پیچیده اداری هم مزید بر علت شده است.»

دکتر جلال جلال‌شکوهی که به عنوان یک رادیولوژیست و وارد‌کننده اقلام مصرفی رادیولوژی با این مشکلات درگیر است، می‌گوید: «یک مجموعه ماده حاجب از یک شرکت خارجی وارد کرده‌ایم ولی آنقدر در گمرک معطل شده که شرکت مادر در اروپا اعلام کرده که جنس ما را برگردانید چون تاریخ انقضای آن رو به پایان است! خارجی‌ها یک‌بار ما را تحریم می‌کنند ولی خودمان چندین‌بار خودمان را تحریم می‌کنیم.»

ناهماهنگی‌های میان وزارت بهداشت و گمرک نیز یکی از موارد انتقادبرانگیزی است که موجب گله‌مندی شرکت‌ها شده است: «‌وزارت بهداشت اعلام می‌کند هر شرکتی بتواند گاز هلیوم وارد کند برای ترخیص از گمرک کمک‌اش می‌کنیم ولی بعد می‌بینیم که 30 درصد به همین گاز هلیوم گمرکی تعلق می‌گیرد. چندین روز و هفته هم برای ترخیص معطل می‌شویم.»

این رادیولوژیست افزایش هزینه فیلم‌های رادیولوژی و گاز هلیوم را نگران‌کننده می‌داند: «الان یک فیلم خام رادیولوژی 10,000 تومان است و یک ست فیلم‌های آنالوگ از 150,000 تومان به 2,000,000 تومان رسیده است. در عین حال فقط قیمت مطرح نیست بلکه ممکن است از ماه آینده به دلیل تحریم‌ها نتوانیم اقلام مورد نیاز را تهیه کنیم.»

به گفته رییس انجمن رادیولوژی ایران با توجه به قیمت کنونی ارز ارایه خدمات رادیولوژی دیگر به‌صرفه نیست: «گرانی روز افزون تجهیزات و ترس از آینده و همچنین احتمال اینکه سازمان تأمین اجتماعی سال آینده واحدهای رادیولوژی ما را مجبور کند که 40 درصد دستمزدها را افزایش دهند، از دیگر نگرانی‌های این بخش از خدمات‌دهندگان حوزه سلامت است.»

دکتر جلال جلال‌شکوهی درباره افزایش قیمت مواد اولیه رادیولوژی و ناهمخوانی آن‌ با تعرفه‌ها می‌گوید: «وقتی دولت می‌خواهد تصمیم بگیرد و تعرفه تعیین کند، فقط می‌گوید مردم ندارند! در حالی که جامعه پزشکی هم از همین مردم است و اعضای آن باید بتوانند ادامه کار بدهند. تعرفه کنونی رادیولوژی بر مبنای دلار 1200 تومان تعیین شده که اول سال تعیین شد و پس از شش ماه به اجرا درآمد.»

در ماه‌های گذشته تمامی مواد مصرفی از جمله فیلم رادیولوژی به مرور گران شده است اما تعرفه از این موضوع تبعیت نمی‌کند: «هزینه ساخت یک مطب یا مؤسسه رادیولوژی چهار، پنج برابر شده است و تعرفه هم باید از این مسأله پیروی کند؛ البته ظاهراً قرار است مسوؤلان وزارت بهداشت خودشان درصدی روی تعرفه‌ها اضافه کنند و از طرفی برخی مخالف هستند و معتقدند در میانه سال نمی‌توان دوباره تعرفه را افزایش داد.»

او معتقد است که تعرفه‌های پزشکی باید شناور باشند و بیمه‌ها هم مجبور به پوشش بیمه‌ای خدمات باشند: «تعیین تعرفه باید صنفی باشد چون در نظام تعیین تعرفه صنفی تمام منافع جامعه پزشکی، بیمه‌ها و مردم در نظر گرفته می‌شود.»

http://www.farsnews.com

شماره مجله : 17-18
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل