اینجا محل تبلیغ شماست

طرح تحول سلامت، گرفتار سیاسی‌بازی جریان‌ها شده ‌است

تاریخ ایجاد خبر : يكشنبه 23 اسفند 1394
طرح تحول سلامت، گرفتار سیاسی‌بازی جریان‌ها شده ‌است

سخنگوی وزارت بهداشت طرح تحول سلامت، گرفتار سیاسی‌بازی جریان‌ها شده ‌است

طرح تحول نظام سلامت که از اردیبهشت سال ۹۳ در سراسر کشور اجرایی شد. این طرح از آغاز راه خود تاکنون فراز و نشیب‌های زیادی را طی کرده، موافقان و مخالفان بی‌شماری هم داشته است. سخنگوی وزارت بهداشت درحالی که جنس برخی از مخالفت‌ها را سیاسی و حفظ منافع اقتصادی دانست، درباره برخی از منتقدان گفت: «برخی از منتقدان افرادی هستند که در دوره تصدی خود اقدامی انجام نداده‌اند.» او برخی دیگر از مخالفان طرح را دلالان دارو و تجهیزات پزشکی نام برد.

دکتر ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت، برخی از مخالفت‌ها با طرح تحول سلامت را از جنس سیاسی یا حفظ منافع اقتصادی دانست. او گفت: «مخالفت‌ها با طرح تحول سلامت دلایل مختلفی دارد. بخشی از مخالفان به دلیل اینکه در زمان مسؤولیت خودشان این طرح انجام نشده است، با آن مخالفند. یک سری نیز افرادی هستند که منافع غیرقانونی آن‌ها بعد از اجرای این طرح مورد تهاجم قرار گرفته است. تعدادی از آن‌ها نیز دلالان دارو و تجهیزات پزشکی هستند. آن‌ها قبل از طرح تحول سلامت این وسایل را با قیمت‌های غیر متعارف به بیماران می‌فروختند. بنابراین از آنجا که سودهای کلانشان حذف شده، با این طرح مخالفت می‌کنند.»  

به گفته او برخی مخالفت‌ها توسط افرادی است که با دولت مشکل دارند: «قبل از اجرای طرح و در مراحل اولیه، همه جناح‌های سیاسی تمام‌قد از اجرای این طرح حمایت کردند که اکنون نشانه‌های خلاف آن را شاهد هستیم. در زمان تصدی افرادی که اکنون به ما در رابطه با تعرفه یا زیرمیزی ایراد می‌گیرند نیز مشکلاتی وجود داشته است. این مسأله جدیدی نیست. آیا ما باید پاسخگو باشیم یا آن‌ها که اقدامات لازم را در زمان تصدی خودشان انجام نداده‌اند؟ البته بیشتر مخالفان و منتقدان با اجرای طرح، دلسوز و کار‌شناس هستند و ما نظرشان را می‌پرسیم. اما از اینکه به مخالفان صریح جواب دهیم، ترسی نداریم.»  

منتقدان اصلاح نظام کارانه، خودشان هیچ اقدامی نکرده‌اند

بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت برخی از گلایه‌ها به اختلاف درآمد میان پزشکان و پرستاران بود. سخنگوی وزارت بهداشت، در پنجمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه، نظام پرداخت کارانه از سال ۷۴ باعث اختلاف درآمد میان پزشک و پرستار شد، گفت: «در تمام سال‌های گذشته این فاصله اختلاف وجود داشته است اما کسانی که امروز دم از این اختلاف می‌زنند در دوران مسؤولیت خودشان کوچک‌ترین اقدامی برای اصلاح نظام کارانه انجام نداده‌اند. اختلاف درآمد در دوره تصدی آن‌ها خیلی بیشتر بوده است. با این حرف‌ها فقط پرستاران احساس ظلم می‌کنند و بر نارضایتی پزشکان، پرستاران و مردم افزوده می‌شود.»

به گفته دکتر حریرچی، پرستاران اعم از پیمانی، قراردادی و دولتی، حقوق دریافتی مشخص دارند. همچنین ۶۰ درصد پرستاران در بخش دولتی بیشتر از بخش خصوصی، دریافتی دارند: «حرف‌های غیرواقعی در زمینه اختلاف چند صد برابری درامد پزشک و پرستارموجب تشویش اذهان عمومی می‌شود. کمترین اختلاف درآمد در این دو حوزه، در دو سال گذشته و پس از اجرای طرح تحول اتفاق افتاده است. هر شخصی که اثبات کند پزشک با پرستار از نظر درآمد اختلاف صد تا سیصد برابری دارد به او حق کشف می‌دهیم، نصف این مال را به او داده و بخش دیگر را به صندوق دولت پس می‌دهیم.»

بسته‌های شروع شده، متوقف نمی‌شوند

طرح تحول نظام سلامت شامل هشت بسته کاهش پرداختی بیماران، ارتقای کیفیت هتلینگ، ارتقا کیفیت ویزیت، ارتقا خدمات اورژانس، حضور پزشکان متخصص در بیمارستان‌ها، ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، تعرفه خدمات سلامت و ترویج زایمان طبیعی می‌شود. سخنگوی وزارت بهداشت درباره ادامه اجرای بسته‌های طرح تحول نظام سلامت گفت: «بسته‌های کنونی را با قوت ادامه می‌دهیم. اما ممکن است بسته‌های جدید باز نشود. با وجود تهمت‌هایی که به ما می‌زنند، پیشرفت‌هایی که با اجرای طرح تحول حاصل شده شگفت‌آور است. پوشش مراقبین سلامت و اقدامات بهداشتی بسیار کم ‌سابقه بوده است.»  

به گفته دکتر حریرچی، اجرای سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب هدف نهایی در طرح تحول نظام سلامت است: «بر اساس قوانین بالادستی و سند چشم‌انداز نیز حرکت می‌کنیم. از همین رو بسته‌ها را بر اساس شرایط دولت ارایه می‌دهیم. این موضوع به فضای مالی ایجاد شده نیز بستگی دارد. در رابطه با اصلاحات ساختاری بهداشت و درمان مشکلاتی داریم اما وقت خود را صرف دعواهای ساختاری نمی‌کنیم. باید کاری را انجام ‌دهیم که به مردم کمک کند.»

روزی که مجاز به اعلام میزان کاهش پرداختی مردم باشیم جشن ملی خواهیم گرفت

یکی از بسته‌های طرح تحول نظام سلامت کاهش پرداختی از جیب مردم است. در این بسته، سهم پرداخت از جیب مردم ۳ درصد در روستا‌ها و ۶ درصد در شهر‌ها است. چندی پیش دو وزیر پیشین وزارت بهداشت اظهاراتی مبنی برافزایش پرداختی از جیب مردم پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت داشتند. اما سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به این ادعا با اشاره به اینکه زمان اعلام کاهش پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت از طریق حساب ملی یک جشن برگزار خواهیم کرد، گفت: « اگر این صحبت‌ها مبنای علمی داشته باشند کاملا استقبال می‌کنیم و جهت تصحیح آن نیز اقدامات لازم را انجام می‌دهیم. برخی می‌گویند پرداختی از جیب مردم کاهش یافته ولی به صورت پنهان این مسأله انجام می‌شود ولی ما معتقدیم در بیمارستان‌های دولتی پرداختی از جیب مردم از ۳۷ درصد به ۶ درصد در شهر‌ها و تا ۳ درصد در روستا‌ها رسیده است.»

اقدامات مهم وزارت بهداشت درخصوص سرانه بهداشت و درمان

سرانه بهداشت و درمان مردم به سه روش ریالی، دلار آزاد و دلار بین‌المللی مطرح می‌شود. در سال ۹۳ دولت اقدامات مهمی در این راستا انجام داد و حساب‌های سرانه سلامت نیز اکنون در حال انجام است. دکتر حریرچی درباره سرانه بهداشت و سلامت گفت: «ما باید برابر یا بیشتر از متوسط منطقه درآمد ناخالص ملی را صرف سلامت مردم کنیم. هم‌چنین بخش دولت و بیمه‌ها در تأمین منابع از متوسط منطقه باید بیشتر باشند.»  

به گفته او اکنون ۷ درصد از منابع درآمد ناخالص ملی به حوزه بهداشت و درمان اختصاص داده می‌شود: «حداقل باید این رقم را به ۸. ۵ درصد منطقه برسانیم. برای افزایش یک ونیم درصدی ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد اعتبار لازم است.»

http://www.behdasht.gov.ir

شماره مجله : 58
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل