اینجا محل تبلیغ شماست

همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی تلاش برای بهبود کیفیت بیمارستان‌ها

تاریخ ایجاد خبر : شنبه 19 مهر 1393
همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی تلاش برای بهبود کیفیت بیمارستان‌ها

همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی

تلاش برای بهبود کیفیت بیمارستان‌ها

بیمارستان‌‌ها نقشی کلیدی و حساس را در چرخه سلامت و درمان دارند. همه چیز در بیمارستان‌ها باید استاندارد باشد تا بیمار، آسوده خاطر قدم به آن بگذارد. هر بخش در بیمارستان نیازمند مدیریتی مناسب با وظایف آن بخش است. اگر یکی از بخش‌ها کارش را به درستی انجام ندهد بدون تردید تأثیری منفی بر دیگر بخش‌های بیمارستان خواهد گذاشت. دانشگاه صنعتی شریف با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور چند سالی‌ست همایش بین‌المللی مدیریت‌ بیمارستانی را برگزار می‌کنند. این همایش که هر سال با یک موضوع خاص برگزار می‌شود فرصت مناسبی برای کسانی است که در زمینه مدیریت بیمارستانی و تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند تا با تازه‌ها و دستاوردهای داخلی و خارجی آشنا شوند.

ششمین همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی با هدف «مدیریت فناوری و سرمایه انسانی» با مشارکت دانشگاه صنعتی شریف و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 21 تا 22 مردادماه 1393 در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد. در این رویداد علاوه بر 24 سخنران با مشارکت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور، شش استاد بین‌المللی هم سخنرانی کردند؛ همچنین حدود 30 شرکت تجهیزات‌پزشکی فناوری‌های پیشرفته پزشکی خود را به اشتراک گذاشتند. این همایش برای پزشکان عمومی، متخصص، پرستار، بهداشت حرفه‌ای و تقریباً تمام رشته‌های پزشکی 16 امتیاز بازآموزی داشت.

محمد معید ملک‌زاد رییس دفتر تحقیقات مدیریت سلامت دانشگاه شریف و رییس کمیته ششمین همایش مدیریت بیمارستانی، هدف برگزاری این همایش را تبادل دانش جدید بیمارستانی و گردهمایی مدیران و رؤسای بیمارستانی دانست: «این همایش فعالیت خود را از سال 88 با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آغاز کرد و هر سال به یک موضوع خاص می‌پردازد. انتخاب موضوع طبق نیاز بیمارستان‌ها یا نیاز بدنه بیمارستانی کشور صورت می‌گیرد. یک سال ممکن است معماری بیمارستان بیشتر مورد توجه باشد و سال دیگر مدل‌های اداره بیمارستانی یا ابزارهای کنترل کیفیت. امسال طبق بررسی‌های انجام شده و مشورت با اعضای شورای سیاست‌گذاری، بحث منابع انسانی و مدیریت تجهیزات‌پزشکی انتخاب شد.»

محمد معید ملک‌زاد بیمارستان‌های کشور را دارای فناوری بالایی دانست و گفت: «وقتی از بیمارستان‌های مختلف بازدید ‌کنیم متوجه وجود فناوری‌های به‌روز در بیمارستان‌ها می‌شویم اما مشکل اینجاست که این فناوری‌ها در تبدیل به کیفیت و ایمنی درمان دچار مشکل می‌شوند و بازدهی خوبی ندارند؛ دلیل آن هم وجود خلاء در مدیریت تجهیزات‌پزشکی است. این موضوع داخل کشور مغفول مانده است و دانشگاه صنعتی شریف سعی دارد با برگزاری دوره‌های خاص و مشاوره برای بیمارستان‌ها، پروژه‌های خاصی را برای بیمارستان‌ها تعریف کند. با مدیریت درست تجهیزات‌پزشکی می‌‌توانیم به طور چشم‌گیری هزینه‌هایی مانند نگهداری، خرابی دستگاه و تعمیرات آنها را کاهش دهیم. اما متأسفانه مدیران تجهیزات‌پزشکی در بیمارستان‌ها وقتشان بیشتر صرف خریدها و تعمیرات غیراصولی می‌شود.»

در کنار برنامه‌های علمی همایش، نمایشگاه تجهیزات‌پزشکی نیز با حدود 30 شرکت تجهیزات‌پزشکی و کنترل کیفی برگزار شد.

 

شرکت‌های حاضر در نمایشگاه جانبی

شرکت ام‌ای‌ام (MEM)، شیما پرتو، ابزار طب آسمان، نوآوران درمان اطلس، اسپید شاهد، پویندگان راه سعادت، آریا گُردیک، امیرانِ پزشکی پارس، تجهیزات‌پزشکی علیخانی، پویا پرتو پیشرفته، سیمپا، فرافن، نانو پیشتاز پارس، صفر و یک، تکاپو طب، رادیان پرتو، آبادگران سلامت آریا، صنایع پایامد الکترونیک، پرتو سیستم درمان، پایون پرتو، ستاره کیمیا پرشین، تجهیزات‌پزشکی نارین، پارسل، اطلاع‌رسانی پیوند داده‌ها، دست‌کش حریر ایران، اعتباربخشی رسالت رازی، پیشگامان ایمن، شالچیلار، اسپرلوس الکترونیک، سینا حمد آریا.

 

 کیسه‌های یکبار مصرف ساکشن اتاق عمل

شرکت تجهیزات‌پزشکی نارین که نماینده شرکت‌های فلوآک ایتالیا و کوپتک ژاپن و مدیکو کیم ترکیه در ایران است، در این نمایشگاه محصولات مرتبط با اتاق عمل، انواع فلومترها و رگولاتورهای گازهای پزشکی محصول شرکت فلوآک، پدهای جراحی مغز و اعصاب محصول شرکت مدیکو‌کیم را به مسؤولان خرید و تجهیز بیمارستان‌ها ارایه کرد. حسین عظیم مسؤول فروش تجهیزات‌پزشکی شرکت نارین استفاده از کیسه‌های یک‌بار مصرف ساکشن را گام نوینی در جلوگیری از گسترش و انتشار عفونت‌های بیمارستانی دانست: «این کیسه‌ها صد‌در‌صد عفونت‌های بیمارستانی را کنترل می‌کنند و با روشی که در آن‌ها به کار رفته از گسترش تمامی عفونت‌ها به اتاق‌عمل، پرسنل، پزشکان و ملاقات‌کننده‌ها جلوگیری می‌شود.» محصول دیگری که در غرفه این شرکت به نمایش گذاشته شده بود ویدئولار اندوسکوپ محصول شرکت کوپتک ژاپن بود. ویدئولار آندوسکوپ در تیوب‌گذاری در اتاق عمل و قسمت‌های بیهوشی اتاق عمل و اورژانس استفاده می‌شود. این دستگاه که دستی و قابل شارژ است تیوب‌گذاری را خیلی سریع انجام می‌دهد. شرکت نارین علاوه بر معرفی تجهیزات‌پزشکی یک کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت منابع انسانی در مورد کنترل عفونت بهداشت هم در روز دوم برگزار کرد.

مسؤول فروش این شرکت پس از معرفی محصولات درباره مشکلات این شرکت در حوزه واردات گفت: «ما در حال حاضر با دو مشکل مواجه هستیم. یک مشکل در مورد واردات کالا است. با این‌که طبق قانون، یکبارمصرف‌ها از پرداخت مالیات معاف هستند اما با وجود نامه‌نگاری‌های انجام شده متأسفانه گمرک این موضوع را رعایت نمی‌کند. مشکل دیگر مطالبات ما از بیمارستان‌هاست. ما باید به شرکت‌هایی که جنس را از آنها می‌خریم نقد پرداخت کنیم ولی گاهی یک تا دو سال طول می‌کشد تا ما بتوانیم مطالبات خود را بگیریم؛ البته در طرح جدید سلامت جرقه‌هایی زده شده و تا حدودی بیمارستان‌ها راحت‌تر هزینه تجهیزاتی که خریداری می‌کنند را پرداخت می‌کنند.»

 

دستگاه یونی تراک (بازوی جراحی)

شرکت تجهیزات پزشکی ایران (ام‌ای‌ام) سی سال است که در زمینه تجهیزات‌پزشکی فعالیت می‌کند، محصولات متنوعی را به این نمایشگاه آورده بود؛ از ابزار جراحی و لوازم مصرفی بیمارستانی تا دستگاه‌های دیالیز و اتوکلاو. این شرکت حدود بیست سال است که نمایندگی انحصاری شرکت بی‌براون را دارد. شرکت‌های اسکولاپ آلمان و اشپیل برگ از دیگر شرکت‌هایی هستند که شرکت ام‌ای‌ام آنها را در ایران نمایندگی می‌کند.  

مزدا نیک‌نفس مدیر فروش بخش تجهیزات پزشکی بخش نمایندگی بی‌بران درباره محصولات این شرکت گفت: «بی‌بران دستگاه‌های مختلفی مانند دستگاه‌های دیالیز و سی‌آر‌آی‌تی و چربی خون را تولید می‌کند. یکی از این محصولات دستگاه‌های سی‌آر‌آی‌تی مخصوص آی‌سی‌یو است که برای بیمارانی که در آی‌سی‌یو هشیاری ندارند و کلیه‌شان در حال از کار افتادن است، استفاده می‌شود.» همچنین دستگاه‌های پمپ تزریق سرنگ محصول دیگری است که این شرکت وارد بازار ایران کرده است. بیش از 5000 عدد از آنها در سطح ایران فعال و در حال کار کردن است: «در این نوع تزریق بیمار باید دستگاه کنترل داروها را همراه داشته باشد. بی‌براون سال گذشته پتنتی را به نام گلوکز کنترل در سطح دنیا ارایه کرد که با استفاده از آن دیگر نیازی به پرستار نیست. خود دستگاه به صورت اتوماتیک با گرفتن تارگت، میزان قند خون بیمار را اندازه می‌گیرد و تشخیص می‌دهد که چه میزان تزریق باید انجام شود. بدین‌ترتیب خطای پرستار در این روش به صفر می‌رسد. جالب است که بحث گلوکز بیمار یکی از عوامل بسیار مهم برای ترخیص سریع‌تر بیمار از آی‌سی‌یو است.» محصولات دیگر بی‌بران لوازم مصرفی تخصصی قلبی مانند استند، کتترانژیوگرافی و لوازم تخصصی بیهوشی قلب مانند کتترهای سی‌وی‌سی، کتترهای شریانی و کتترهای سونگنس است.

به گفته مجید بهارصفت مسؤول علمی قسمت اسکولاپ شرکت ام‌ای‌ام، شرکت اسکولاپ در زمینه سیستم‌های جراحی و ابزارهای جراحی مانند ابزار جراحی زنان و زایمان، ابزار جراحی عمومی، ارتوپدی و مغز و اعصاب، فعالیت می‌کند: «از حدود شصت سال پیش محصولاتش در ایران عرضه شده است اما چند سالی است که به خاطر وجود پاره‌ای مشکلات، محصولات شرکت اسکولاپ در ایران مقداری کم‌رنگ شده‌اند که به زودی این بخش را دوباره فعال خواهیم کرد.» اسکولاپ همچنین دستگاه‌های لاپاراسکوپی‌، نوروآندوسکوپی‌ و آتروسکوپی را نیز تولید می‌کند: «دستگاه اسکوپی از محصولات جدیدی‌ست که به تازگی به بازار معرفی کرده‌ایم. این دستگاه فول‌اچ‌دی‌ست و همه بخش‌های جراحی را پوشش می‌دهد. محصول دیگر، دستگاه یونی تراک است که یک نوع بازوی جراحی‌ست. همچنین دستگاه کوتر لیگاشور که در ایران به کی‌من معروف است و برای بستن عروق و عمل‌های جراحی استفاده می‌شود تا یک ماه آینده وارد ایران می‌شود از این برند بیمارستان‌های پارسیان، لاله، امام خمینی (ره)، بیمارستان میلاد و امام حسین استفاده کرده‌اند.»

 

دستگاه‌های تصویربرداری پانورامیک دی‌دی‌آر

شرکت نوآوران درمان اطلس دستگاه تصویربرداری دندان‌پزشکی پاپایا را که به تازگی وارد بازار تجهیزات‌پزشکی ایران کرده است در نمایشگاه همایش مدیریت بیمارستانی به نمایش گذاشته بود. امیرحسین رسولی مدیر فروش شرکت نوآوران درمان اطلس درباره این دستگاه گفت: «این دستگاه نسل جدیدی از دستگاه‌های پانورامیک و پانورامیک دی‌دی‌آری است که یک کادمیوم فلوراید دارد. این دستگاه ساخت شرکت جنورای کره‌جنوبی است و حدود شش ماه است که وارد بازار ایران شده است.» به گفته او، حدود 20 مرکز مانند بیمارستان نیکان، آتیه، ایرانشهر و مطب‌های رادیولوژی خصوصی از این دستگاه استفاده می‌کنند. یکی دیگر از محصولاتی که در غرفه این شرکت ارایه شده بود دستگاه ماموگرافی به نام هلیانتوس محصول شرکت متال ترونیکای ایتالیا بود.

 

دستگاه‌های سونوگرافی

شرکت سیمپاراد شاخه‌ای از تکاپو طب است و تقریباً حدود یک سال‌و‌نیم است که فعالیت خود را آغاز کرده است. و نمایندگی محصولات سونوگرافی و رادیولوژی «او‌آر» آلمان و «اکوسان» لهستان را در ایران دارد. به گفته امید نعیمی کارشناس فروش این شرکت، دستگاه‌های سونوگرافی وارداتی که این شرکت به صورت کالرداپلر است که پزشکان با تخصص‌های مختلف با این دستگاه‌ها کار می‌کنند و دارای استاندارد FDA‌ هستند؛ این شرکت همچنین دستگاه‌های رادیولوژی شرکت «اوآر» و کیت‌های انتقال و تبدیل آنالوگ به دیجیتال را وارد می‌کند.

 

تخت‌های بیمارستانی و چراغ اتاق عمل

شرکت مهندسی فرافن 26 سال است که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی به‌خصوص تخت‌های بیمارستانی [آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو، زایمان، عمل جراحی]، چراغ‌های اتاق عمل، سیستم اسپیرومتری و پمپ تزریق دیسترال، آسم‌یار و نفس‌یار و سیستم نویگیشن برای جراحی مغز و اعصاب فعالیت می‌کند و توانسته محصولات تولیدی خود را به کشورهایی مانند امارات متحده، قزاقستان، ترکیه، استرالیا، یونان، لبنان، سوریه، عراق و بلغارستان صادر کند. چراغ ال‌ای‌دی OL - 600 یکی از تازه‌ترین محصولات ارایه شده این شرکت در نمایشگاه بود. مریم خیرخواه مدیر فروش شرکت فرافن درباره این کالا گفت: «این چراغ بسیار باریک‌تر از نمونه‌های دیگر است و صفحه‌ای که چراغ‌ها در آن قرار گرفته به راحتی و سرعت تغییر مکان می‌دهد و جراح می‌تواند به آسانی موقعیت آن‌را مطابق نیاز خود تغییر دهد.» محصول دیگر شرکت فرافن تخت مدل OT–90 H است که حدود بیست‌و‌شش سال است تولید آن‌را آغاز کرده است. این تخت عمل‌جراحی تمام اتوماتیک است، روکش آنتی‌استاتیک دارد و بدنه آن استیل است و برای اعمال اورولوژی، مغز و اعصاب، زنان، عمومی و تمامی اعمال جراحی در اتاق عمل استفاده می‌شود.

 

دیکتافون و ویدئو اتوسکوپ

شرکت اسپرلوس الکترونیک یا صفر و یک هزاره سوم با یک مجموعه کامل در این نمایشگاه حضور داشت. این شرکت در دو بخش و با دو نام فعالیت می‌کند. ابزار جراحی و مواد مصرفی [دستکش ضد ویروس محصول فرانسه، ابزارهای جراحی الکون آلمان] را صفر و یک وارد می‌کند و تجهیزات مربوط به تصویربرداری [دستگاه دی‌وی‌دی روبوت] را اسپرلوس. مریم صیف کارشناس فروش شرکت دستگاه جدید دیکتافون را معرفی کرد: «دیکتافون دستگاهی است که به رادیولوژیست‌ها کمک می‌کند تا گزارش‌شان را ارایه کنند. رادیولوژیست گزارش‌اش را با این دستگاه ضبط می‌کند و حتی می‌تواند آن را به خانه ببرد و گزارش‌هایش را در خانه انجام دهد و با نرم‌افزار نصب شده روی سیستم آن‌را برای منشی ارسال کند.» دستگاه ویدئو اتوسکوپ محصول تایوان تقریباً جدیدترین محصول این شرکت است و حدود شش ماه هست وارد بازار ایران شده است. این دستگاه برای دیدن داخل گوش حلق یا حنجره بیمار از پروب‌های مختلف استفاده می‌کند. با نرم‌افزاری که روی سیستم کامپیوتری نصب می‌شود پزشک می‌تواند عکس و فیلم ضبط شده در این دستگاه را تهیه کند یا به صورت آنلاین آن‌ها را مشاهده کند. این دستگاه نخستین‌بار در کنگره راینولوژی ارایه شد و پزشکان از آن استقبال کردند.

 

کنترل کیفی دستگاه‌ها در بیمارستان

شرکت پیشگامان آینده ایمن در زمینه کنترل کیفی تجهیزات‌پزشکی و آزمایشگاهی بیمارستان‌ها فعالیت می‌کند و مجوز خود را فروردین 1393 دریافت کرده است. دستگاه‌های تست این شرکت محصول شرکت فولوک آمریکا است. به گفته زهره بستاکی مسؤول فروش شرکت پیشگامان آینده ایمن، این شرکت دستگاه‌های پزشکی بیمارستان‌ها را تست می‌کند و گزارشی از چگونگی فعالیت دستگاه‌ها به بیمارستان ارایه می‌دهد. دستگاه‌ها پس از گذراندن آزمون‌ و تست‌های مختلف، یا مردود می‌شوند یا مشروط یا امتیاز خوبی از نظر کارکرد دریافت می‌کنند. هر بیمارستان سالی یک بار باید این تست‌ها را انجام دهد. استعلام بیمارستان به شرکت پیشگامان یا شرکت‌های مشابه فرستاده می‌شود، تعداد دستگاه‌هایی را که باید تست انجام شود اعلام می‌کنند و پس از عقد قرارداد کار بر روی دستگاه‌ها آغاز می‌شود. پس از تست روی دستگاه‌ها برچسب زده می‌شود و گزارش و گواهی دستگاه‌ها به بیمارستان درخواست‌کننده ارایه می‌شود: «دستگاه‌هایی را هم که ما مجوز کار کردن با آنها را نداشته باشیم به شرکت‌های همکار ارایه می‌کنیم. کنترل کیفی در اعتباربخشی بیمارستان امتیاز دارد؛ همچنین اگر بیمارستانی قصد گرفتن ایزو داشته باشد باید کنترل کیفی را انجام دهد.» حدود بیست شرکت کار کنترل کیفی را انجام می‌دهند که دارای مجوز اداره کل هستند و برای یافتن این شرکت‌ها می‌توانید به سایت imed.ir مراجعه کنید.

 

تخت آی‌سی‌یو و سی‌سی‌یو

شرکت سینا حمد آریا تخت‌های سی‌سی‌یو، آی‌سی‌یو، بستری بزرگسال و اطفال، برانکارد و تخت معاینه مطب و همراه بیمار، میز غذای بیمار و لاکر تولید می‌کند. یکی از تخت‌های تولیدی این شرکت تخت مدل W410001BRD است که در ساخت آن چهار بد سایت پلاستیکی به کار رفته است و روی آنها ای‌سی‌تی نصب شده؛ همچنین کنترل پانل بیمار و پرستار هم روی بد‌سایت تخت قرار گرفته است. به گفته پریناز محمدی مدیر فروش شرکت سینا حمد آریا، این بد‌سایت مناسب بیماران اژیته و بی‌قرار در آی‌سی‌یو و سی‌سی‌یو است که بیشتر مواقع از روی تخت به زمین می‌افتند یا کنترل پرستار روی آنها کم است. در این مدل بد‌سایت طوری طراحی شده است که فاصله دو بد‌سایت هنگام فلت بودن یا تغییرات ارتفاع به حداقل می‌رسد. همچنین ارتفاع بد‌سایت افزایش می‌یابد و استفاده از تشک مواج را آسان کرده است: «سر تخت‌ها در این مدل، ای‌بی‌اس هستند و جنس پایه فولادی است. تخت چهار موتور دارد و برای حالت‌های مختلف بک‌لس، میریل، سند و ریور‌سند قابل تنظیم است.» تخت «آتریا» یکی دیگر از تخت‌های تولیدی این شرکت است که با هدف تغییر چهره بیمارستان‌ها تولید شده است. این تخت دارای ویژگی‌های متمایزی نسبت به محصولات مشابه است. یکی از ویژگی‌های این تخت استفاده از سیستمی است به نام سیستم پازلی که تنها دو قطعه ای‌بی‌اس دارد که آنها را کنار هم قرار می‌دهد. ایده، فکر و تمام مراحل ساخت و مواد به کار رفته در این تخت در داخل ایران صورت گرفته است و به‌زودی مجوز ثبت اختراع آن نیز صادر می‌شود. در نمونه‌های مشابه این تخت، بدسایت‌ها عمدتاً شکستگی دارند، اما در نمونه جدید بد‌سایت پلاستیکی است که هم به زیبایی تخت کمک می‌کند و هم کاربر هنگام لمس آن احساس گرمای بیشتری می‌کند. در قسمت جک‌ها از سیستم هرزگرد بوش‌بوش استفاده شده است و در طراحی سر تخت تمام حالت‌های ارگونومی دست رعایت شده است.

 

فنیشن فورس و آرتیست سی‌تی‌ویژن

شرکت مطلب کیش یکی از نمایندگان شرکت زیمنس در ایران است. این شرکت در همایش مدیریت بیمارستانی محصولاتی مانند سی‌تی‌اسکنر، پت اسکن (پت سی‌تی)، اسپکت و شتاب‌دهنده خطی را ارایه کرده بود. «فنیشن فورس» جدیدترین و به روزترین فناوری سی‌تی‌اسکن شرکت زیمنس حدود پنج ماه است که به بازار جهانی ارایه شده است. کامران ایوبی مدیر فروش شرکت مطلب کیش گفت: «این دستگاه هنوز به ایران وارد نشده است اما به زودی واردات آن از طریق شرکت مطلب کیش آغاز می‌شود، در حال حاضر حدود یک سال است که مدل پایین‌تر این دستگاه به نام فنیشن فلش را وارد کرده‌ایم و مراکز مختلفی در حال استفاده از آن هستند.»

یکی دیگر از دستگاه‌های جدید این شرکت یک شتاب‌دهنده خطی به نام آرتیست سی‌تی‌ویژن است که برای درمان سرطان از آن استفاده می‌شود. این دستگاه با داشتن 160 MLC پرتو درمانی را دقیق و سریع انجام می‌دهد. از این دستگاه تاکنون در مرکز آنکولوژی خیریه رضا و بیمارستان رضوی مشهد نصب شده است.

 

تعویض اتوکلاو فرسوده با اتوکلاو جدید

شرکت اسپید شاهد در سه بخش فعالیت دارد، داروهای فوریتی و تک‌نسخه‌ای که مجوز آن را از سال 92 از سازمان غذا و دارو گرفته است. مکمل‌های دارویی که نمایندگی انحصاری محصولات ویتالیای آلمان است و تجهیزات‌پزشکی. بخش تجهیزات‌پزشکی اسپید شاهد در سه بخش عمده فعالیت می‌کند، واردات، تجهیز و مشاوره بیمارستان و خرید تجهیزات برای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی. ساسان ادیب معاونت بازرگانی شرکت اسپید شاهد درباره فعالیت این شرکت گفت: «دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست خرید تجهیزات خود را برای ما می‌فرستند. اگر محصولات مورد نیاز وارداتی باشد، به صورت پروفرم و ارزی وارد می‌شود که حدوداً بین 15تا 20 درصد زیر قیمت نمایندگی عرضه می‌شود. اگر محصولات تولید داخل باشد، از تولید داخل استفاده می‌کنیم. تاکنون تجهیز دانشگاه‌های علوم‌پزشکی زاهدان، علوم‌پزشکی مشهد، سمنان، شاهرود، سبزوار، تهران، شهید‌بهشتی، اصفهان، بندر‌عباس، شهرکرد، زنجان، آذربایجان‌غربی و شرقی را انجام داده‌ایم.»

بهرام طالبی مدیر تجهیزات پزشکی اسپید شاهد نیز درباره فعالیت این شرکت گفت: «کار اسپید شاهد مشاوره و خرید تجهیزات‌پزشکی به مراکز درمانی و دانشگاه علوم‌پزشکی، سازمان تأمین اجتماعی و مراکز نظامی و کلینیک‌ها و درمانگاه‌های دولتی است. در اصل صفر تا صد کار را ما انجام می‌دهیم و تهیه تجهیزات‌پزشکی را بر عهده داریم. برای تهیه تجهیزات هم ابتدا به سراغ تولیدات داخلی می‌رویم و سعی داریم تولیدات داخلی در اولویت باشد و اگر نمونه داخلی موجود نبود به سراغ برندهای خارجی می‌رویم.» در حال حاضر دستگاه‌های زیادی مانند تجهیزات های‌تک، رادیولوژی و ونتیلاتور در کشور تولید می‌شود. اسپید شاهد به تازگی طرحی را برای دستگاه‌های اتو کلاو ارایه کرده است که طبق آن دستگاه‌های فرسوده را به قیمت مناسب خریداری می‌کند و دستگاه‌های نو را با اختلاف قیمت بسیار پایین جایگزین آنها می‌کند. این طرح به زودی به وزارتخانه ارایه می‌شود. فکر اولیه این طرح قبلاً با جمع‌آوری اره دریل‌های صنعتی و جایگزین کردن آنها با اره دریل‌های پزشکی آغاز شد.

 

دستگاه سونوگرافی مدل F40 

شرکت ابزار طب آسمان از حدود 14 سال پیش در زمینه تجهیزات تصویربرداری پزشکی فعالیت می‌کند و نمایندگی شرکت‌های جی‌ام‌ام و اینترمدیکال ایتالیا را دارد. دستگاه سونوگرافی مدل F40 جدیدترین دستگاهی بود که ابزار طب آسمان در نمایشگاه ارایه کرده بود. علی کاظمی مدیر فروش این شرکت گفت: «دستگاه سونوگرافی مدل F40 کالر داپلر و فول دیجیتال محصول شرکت سونو‌اسکیپ است که هم کار اکو را انجام می‌دهد هم در بخش زنان و زایمان استفاده می‌شود. این مدل تعداد کانال‌های پروب‌هایش زیادتر شده است، رزولوشن‌اش بالاتر رفته و سرعت و سیستم فلت فرمش هم تغییر کرده است؛ همچنین شکل ظاهری‌ آن تغییر کرده و نرم‌افزارهای تخصصی که قبلاً در این دستگاه وجود نداشت به نمونه جدید اضافه شده است.» به گفته او، به زودی تولید داخل این دستگاه با همکاری شرکت سونواسکیپ آغاز خواهد شد و حدوداً آخر امسال بهره‌برداری از این طرح آغاز می‌شود.

 

دتکتور فلت پانل پرتابل وایرلس

شرکت پایامد الکترونیک یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تجهیزات تصویربرداری است که از سال 1379 توسط جمعی از دانشجویان دانشگاه شریف تأسیس شد و کارش را با تولید دستگاه‌های ماموگرافی در ایران آغاز کرد. حسین ابراهیمی مدیر فروش شرکت، درباره فعالیت شرکت گفت: «تمام قطعات در ایران طراحی و تولید می‌شوند و در حال حاضر بالغ بر 70 درصد بازار ماموگرافی ایران به شرکت پایامد الکترونیک اختصاص دارد. خوشبختانه از نظر کیفیت تجهیزات و خدمات پس از فروش یکی از شرکت‌های خوش‌نام است و به تازگی از طرف وزارت بهداشت و اداره کل تجهیزات پزشکی به عنوان رتبه یک خدمات پس از فروش در زمینه تجهیزات تصویربرداری معرفی شده است.» این شرکت علاوه بر آن در زمینه دستگاه‌های رادیولوژی دیجیتال و ارتقاء دستگاه‌های رادیولوژی آنالوگ به دیجیتال فعالیت می‌کند و به گفته حسین ابراهیمی، تنها نماینده رسمی و مستقیم شرکت فریکسل فرانسه در ایران است که باکیفیت‌ترین کمپانی در زمینه دتکتورهای فلت پانل است و بیشتر شرکت‌های بزرگ دنیا مانند زیمنس و فیلیپس در حال استفاده از این دتکتورها هستند: «این دتکتور برای ارتقاء دستگاه رادیولوژی در ایران استفاده می‌شود و با وجود اینکه قیمت بالاتری نسبت به محصولات مشابه دارد درخواست‌کننده زیادی دارد. جدیدترین محصولی که در حال حاضر داریم دتکتور فلت پانل پرتابل وایرلس محصول شرکت تریکسل فرانسه است، این دتکتور با 8/2 دهم کیلوگرم وزن، سبک‌ترین دتکتور فلت پانل دنیا است که قابلیت ذخیره تصویر دارد و امکان استفاده هم‌زمان برای چند دستگاه را به کاربر می‌دهد و می‌توان چند دستگاه از جمله دستگاه رادیولوژی موبایل را با این دتکتور به صورت دیجیتال در آورد. این دتکتور کمتر از یک‌سال است که وارد بازار جهانی شده و در ایران حدود دو ماه است ارایه شده است.»

 

دستگاه سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی، هلیوم

شرکت پرتو سیستم درمان فعالیت خود را از سال 89 در زمینه تجهیزات تصویربرداری پزشکی، آپگرید دستگاه‌های رادیوگرافی قدیمی به دیجیتال، نرم‌افزار و تله مدیسن آغاز کرد. نیما حاجبی مدیر عامل شرکت گفت: «محصول اصلی ما در این نمایشگاه سی‌تی‌اسکن و ام‌آر‌ای محصول شرکت نیو‌سافت کشور چین است که سابقه خوبی در ایران دارد. ما نماینده جدید این شرکت در ایران هستیم. یکی از دیگر از شرکت‌هایی که نمایندگی آن‌ها را در ایران داریم شرکت ان‌ام‌آی تایوان است. شرکت پرتو سیستم درمان یکی از واردکننده‌های عمده هلیوم در ایران هستیم که حدود شش ماه است به طور جدی روی آن کار می‌کنیم.»

 

دستگاه کشت خون «بک‌تک»

شرکت تکاپو طب هم یکی از شرکت‌های حاضر در نمایشگاه جانبی همایش مدیریت بیمارستانی بود. لیسار تاجمهر مسؤول بخش میکروب‌شناسی درباره فعالیت این شرکت گفت: «یکی از محصولاتی که در این نمایشگاه به بیمارستان‌ها و مدیران بیمارستانی معرفی کردیم دستگاه کشت‌ خون بک‌تک است. این دستگاه برای تشخیص وجود باکتری فعال در خون بیمارانی که عفونت خونی دارند استفاده می‌شود. عفونت از طریق خون به تمام بدن منتقل می‌شود و اگر زود تشخیص داده نشود در بیشتر از 60 درصد موارد خطرناک است.» این دستگاه محصول بکتون‌دیکینسون آمریکاست و در شناسایی سریع این مشکل در بیماران کمک می‌کند. روش این دستگاه غیر تهاجمی‌ست و میزان خونی که برای اطفال لازم دارد بسیار کمتر از روش‌های مشابهی‌ست که استفاده می‌شود. همچنین درصد خطای فوق‌العاده پایینی دارد: «شرکت تکاپو طب حدود 13 سال است که روی این دستگاه کار می‌کند ولی با توجه به این‌که تا این زمان تنها در بخش تحقیقاتی از آن استفاده می‌شد فعالیت خاصی روی آن نداشت، اما تقریباً سه سال است که به صورت مستمر در بیمارستان‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی بیمارستان‌ها مانند بیمارستان شیخ مشهد طی گزارشی که به مجمع سلامت داده‌اند عنوان کرده‌اند که قبل از استفاده از این دستگاه تعداد هموفیلوپ‌هایی که از خون طی سال 89 جدا کرده‌اند چهار مورد گزارش شده ما با دستگاه جدید تعداد جداسازی به 23 مورد رسیده است.»

 

دستگاه‌های تصویربرداری

شرکت آبادگران سلامت آریا واردکننده دستگاه‌های سونوگرافی داپلر رنگی فوق دیجیتال و اکوکاردیوگرافی از شرکت آلپینیون کره جنوبی است. تقریباً دو سال است که در این زمینه فعالیت می‌کند و حدود 100 دستگاه نصب شده در مراکز پزشکی مراکز دانشگاهی و دولتی و مراکز خصوصی ایران دارد. فردین عسگریان مدیر عامل شرکت گفت: «خوشبختانه هیچ مشکلی در واردات کالاها نداریم و در بخش خدمات پس از فروش هم توانسته‌ایم مشتری‌ها را راضی نگه داریم و این یک امتیاز مثبت برای ما محسوب می‌شود چون مشتری‌های ما مشوق ما شدند و در فروش دستگاه‌های بعدی، شرکت ما را به مراکز دیگر معرفی کردند.»

 

 

 

شماره مجله : 40
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل