اینجا محل تبلیغ شماست

حضور پربار ایران در نشست منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی

تاریخ ایجاد خبر : سه شنبه 19 آذر 1392
حضور پربار ایران در نشست منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی

شصتمین نشست منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی (EMRO) از پنجم تا هشتم آّبان برابر با 27 تا 30 اکتبر 2013 برگزار شد. شهر مسقط پایتخت عمان محل برگزاری این نشست بود. وزیران بهداشت 23 کشور منطقه و معاونان و مشاوران آنان در این نشست شرکت کردند. وزیر بهداشت عمان دکتر محمد‌بن السعیدی، ریاست این نشست را بر عهده داشت. 

 

جلسه کمیته منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت هر سال در اوایل پاییز برای تبادل اطلاعات و گفت‌وگو درباره چالش‌ها و موفقیت‌های بهداشتی و سلامتی در منطقه برگزار می‌شود. مراسم رسمی سخنرانی‌های آن و تعیین رییس جدید منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت از بین وزرای بهداشت 23 کشور عضو انتخاب می‌شود. این کشورها از منطقه شرق یعنی افغانستان و پاکستان شروع می‌شود و تا مراکش در غرب ادامه دارد.

دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت ایران نیز همراه با هیأتی از مسؤولان عالی‌رتبه وزارت بهداشت در این نشست حضور داشت. این نخستین سفر خارجی دکتر هاشمی در مقام وزارت است. به گفته دکتر هاشمی در بدو ورودش به عمان، هیأت بهدشت ایران دو بار هم از سوی وزیر بهداشت عمان و هم از سوی مسؤول منطقه‌ای سازمان بهداشت دعوت شده است.

موضوع اصلی این نشست، بررسی مهمترین چالش‌های بهداشتی منطقه برای یافتن راه‌حل‌های مناسب در راستای بهبود وضعیت بهداشتی مردم منطقه بود. مدیر منطقه شرقی مدیترانه دکتر علاء الوان در این جلسه گزارش فعالیت خود را ارایه کرد. این گزارش درباره پیشرفت ریشه‌کنی فلج اطفال در سال 2012، ابتکار عمل عاری از مواد دخانی، دستیابی به اهداف بهداشتی توسعه هزاره و اهداف بهداشتی جهانی پس از سال 2015، تقویت سیستم سلامت، اجرای قوانین بین‌المللی بهداشتی سال 2005، بررسی اثرات بحران کشور سوریه بر سیستم‌های سلامت کشورهای همسایه و ایمنی جاده‌ای، بهداشت محیط، پوشش همگانی سلامت، سلامت مادر و کودک و ثبت آمار حیاتی بود.

 

ایران، نایب رییس شصتمین نشست منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی

ریاست جلسات روز هفتم آبان با دکتر هاشمی بود. بحث های این روز، ایدز و مبارزه با دخانیات بود. در این جلسه، دکتر هاشمی نیز سخنرانی داشت. او پیش از شروع جلسه درباره سخنرانی خود در این نشست گفت: «بخشی از سخنرانی من درباره موفقیت‌های کشورمان در عرصه‌های پزشکی و درمان است به ویژه درباره ریشه‌کنی فلج اطفال که به همت همکاران ما در سال‌های گذشته تجارب ارزنده ای کسب شده است. درباره این تجربه کشورمان در این اجلاس هم گزارش می‌دهیم و هم اعلام آمادگی می‌کنیم تا برای برخی از کشورهایی که امروز گرفتار هستند از هرگونه کمک‌های حرفه‌ای که لازم باشد دریغ نخواهیم کرد.»

دکتر هاشمی گفت: «بخش دیگر برنامه این سفر مربوط به هماهنگی‌هایی است که بین گروه جی 5 یعنی ایران، عراق، پاکستان، افغانستان و سازمان بهداشت جهانی باید صورت گیرد.»

دکتر هاشمی در پاسخ به این سؤال که آیا درباره وبا و مهاجران غیرقانونی از کشور افغانستان نیز به رایزنی خواهید پرداخت گفت: «حتماً هم با مسؤولان سازمان بهداشت جهانی و هم همسایگان‌مان صحبت می‌کنیم که امیدواریم مؤثر واقع شود. بایستی آرزو کرد که هیچ‌کس مبتلا به وبا نشود وگرنه با این مرز طولانی که ما با همسایگان داریم هر سال از این قبیل مشکلات هست.» دکتر هاشمی با اشاره به اینکه خوشبختانه تجربه ایران در زمینه وبا زیاد شده است، گفت: «درباره وبا امسال خیلی خوب عمل شد، و هم اکنون نیز هوا در حال خنک شدن است و هیچ نگرانی وجود ندارد.»

 وزیر بهداشت درباره تحریم داروها گفت که ما مشکلی در این زمینه نداریم: «همان‌طور که بارها از تریبون‌های رسمی گفته شده خوشبختانه به اندازه کافی تجربه کسب شده است و در دنیای امروز تحریم معنایی ندارد.»

او همچنین به اینکه محدودیت‌ها در زمینه دارو و تجهیزات خیلی کمتر است اشاره کرد و گفت: «مشکلات بیشتر به خاطر ارسال پول است. ما از همه ظرفیت‌هایی که هست برای حل این مسئله استفاده می‌کنیم.»

کارشناسان و وزرای حاضر در شصتمین اجلاس منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی در پایان جلسات روز هفتم آبان، قطعنامه‌ای به طور مشترک در عرصه‌های تقویت نظام‌های سلامتی و سلامت مادر و کودک و ثبت آمار حیاتی و همچنین مبارزه با بیماری‌های واگیر دار صادر خواهند کرد.  ایران به عنوان نایب رییس این نشست، تحریم‌ها و تأثیر آن بر مرگ‌و‌میر مادران و نوزادان را مغایر با مصوبه‌های سازمان جهانی بهداشت دانست.

به گفته دکتر بیژن صدری‌زاده مشاور بین‌الملل و معاون وزیر بهداشت، یکی از مصوبه‌های این نشست بحث نجات جان مادران و کودکان و کاهش مرگ‌و‌میر در این زمینه بود. این بحث منجر به صدور قطعنامه شد. دکتر صدری‌زاده، پوشش همگانی خدمات بهداشتی درمانی در کشورهای عضو، جلوگیری از فلج اطفال در برخی از کشورهای منطقه، پیگیری اعلامیه سازمان ملل متحد در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر، مسأله استراتژی منطقه‌ای در مورد سلامت و محیط، استراتژی منطقه‌ای در خصوص بهبود نظام ثبت آمار حیاتی، شاخص‌های پایش وضعیت سلامت و روند آن در منطقه و چگونگی عملکرد نظام سلامت را دیگر مصوبات چهار روزه‌ی اجلاس مسقط اعلام کرد. مشاور بین‌الملل وزیر بهداشت ایران گفت: «حضور مؤثر ایران در نشست مسقط رهاوردها و بازتاب بسیار خوبی داشت که قرار است در جلسه مدیران بهداشتی وزارت بهداشت به بررسی و راهکارهای اجرایی شدن آن‌ها بپردازیم.»

 

دو دانشمند ایرانی در میان پنج برگزیده سازمان منطقه‌ای بهداشت جهانی

در شصتمین نشست منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی از پنج پزشک و محقق که فعالیت‌های ارزنده‌ای در زمینه ارتقای سلامت و گسترش مراقبت‌های اولیه بهداشتی در کشور خود و همچنین در منطقه داشته‌اند قدردانی شد. دکتر حسین ملک‌افضلی متخصص اپیدمیولوژی و بازنشسته وزارت بهداشت ایران، یکی از برگزیدگان است. او نخستین اقدامات را برای راه‌اندازی شبکه خدمات بهداشتی درمانی در ایران برنامه‌ریزی کرد. شبکه بهداشتی درمانی ایران از سال 1363 به همت دکتر ملک افضلی و دکتر مرندی آغاز به کار کرد. امروز این شبکه، 19,000 خانه بهداشت و 4000 مرکز بهداشتی درمانی دارد که بیش از 20,000 بهورز در آن‌ها خدمت می‌کنند. شبکه بهداشتی درمانی ایران، بارها از طرف سازمان بهداشت جهانی تقدیر و تحسین شده است. سرپرستی این خانه‌های بهداشت به دست افراد بومی منطقه است. به باور دکتر ملک افضلی این امر موجب بهبود شاخص‌های سلامتی و کاهش مرگ‌و‌میر مادران و کودکان شده است. دکتر ملک افضلی همچنین پایه‌گذار طرح ریشه‌کنی فلج اطفال است. این طرح 23 سال پیش آغاز شد و اکنون ده سال است که این بیماری در ایران گزارش نشده است.

دکتر محمدرضا محمدی استاد روان‌پزشکی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی دیگر از برگزیدگان شصتمین نشست منطقه‌ای سازمان بهداشت جهانی بود. او  جایزه سالانه شوشا را به خود اختصاص داد. این جایزه هر سال به یکی از محققان علوم پزشکی منطقه اهدا می‌شود که برجسته‌ترین تلاش‌ها را در عرصه پیشگیری از بیماری‌ها و کنترل آنها دارد.

دکتر محمدی یکی از بنیانگذاران دانشگاه علوم بهزیستی و توان‌بخشی در ایران است. وی روش‌های نوینی در پیشگیری و درمان بیماری‌های اعصاب و روان کودکان ارایه کرده و آن‌ها را به کار بسته است.

سازمان بهداشت جهانی درمنطقه مدیترانه شرقی، با اهدای جایزه "شوشا" افزون بر لوح تقدیر مبلغ دو هزار دلار نیز به دکتر محمدی برای خدمات ارزنده‌اش در زمینه مبارزه با بیماری‌های روان‌پزشکی کودکان هدیه کرد.

شماره مجله : 30-31
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل