اینجا محل تبلیغ شماست

در دومین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت مطرح شد: مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران؛ اندازه تمام اروپا

تاریخ ایجاد خبر : يكشنبه 15 بهمن 1391
در دومین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت مطرح شد: مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران؛ اندازه تمام اروپا

بر‌اساس مطالعات و بررسي‌هاي پراكنده‌اي که در مراكز دانشگاهي و بيمارستان‌های ایران انجام شده‌است، ميزان بروز عفونت‌هاي بيمارستاني در ایران در حدود 15-10 درصد تخمين زده مي‌شود. با این حساب در صورتی که در کشور ما 110,000 تخت بستری وجود داشته باشد، اگر میزان بستری شدن سالانه جمعیت 93 در هزار نفر باشد[بر‌اساس استانداردها] در صورتی‌که جمعیت کشور را 70 میلیون نفر فرض کنیم، در هر سال حدود 6 میلیون و 300 هزار بیمار بستری می‌شوند. اگرمیزان شیوع عفونت بیمارستانی در ایران10 درصد باشد، سالانه حداقل 600,000 مورد عفونت بیمارستانی اتفاق می‌افتد و اگر میزان مرگ مبتلایان به عفونت‌های بیمارستانی حداقل 10% باشد، 60 هزار مرگ رخ می دهد؛ البته این عدد تنها یک تخمین است و متأسفانه نه تنها هیچ آمار درستی وجود ندارد بلکه کار آمارگیری در این باره، کمتر صورت می‌گیرد.

دومین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون هجدهم و نوزدهم آذر‌ماه 1391 در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار شد. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت، مرکز مدیریت بیماری‌ها، مرکز سلامت محیط و کار، مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی، مرکز نظارت و اعتباربخشی درمان، سازمان غذا و دارو، اداره کل تجهیزات پزشکی، انجمن کنترل عفونت و انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران، اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان، پژوهشگاه استاندارد، شرکت مادرتخصصی دارویی و تجهیزات پزشکی کشور، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان حفاظت محیط‌‌زیست، شهرداری تهران، شورای اسلامی شهر تهران، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و آزمایشگاه مرجع سلامت این کنگره را برگزار کردند.

استانداردها و راهبردهای اجرایی مرتبط با مواد و تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون، تبیین نحوه همکاری و هماهنگی نهادها و ارگان‌های فعال در حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون، نقش تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت در اعتباربخشی بیمارستان‌ها، نقش تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت در حاکمیت بالینی و ایمنی بیمار، عفونت‌های بیمارستانی و اقتصاد سلامت، اهمیت نظام مراقبت بیمارستانی در کنترل عفونت‌ها، معیارها و استانداردهای CSSD در محورهای تجهیزات پزشکی، روش‌های بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی، معرفی دستاوردهای جدید در زمینه مواد و تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت، نقش بهداشت محیط در کنترل عفونت‌های بیمارستانی و اعتباربخشی، نقش آموزش همگانی در کنترل عفونت، چالش‌ها و راهکارها، روش‌های استانداردسازی (تدوین استاندارد) لوازم، تجهیزات و البسه یک‌بار مصرف و کاهش عفونت‌های بیمارستانی، سیستم‌های تصفیه و ضدعفونی هوا و نقش هوای مدیکال در کنترل عفونت‌ها، سیستم‌های تولید و توزیع گازهای طبی و نقش آن‌ها در کنترل عفونت‌ها، مقاومت‌های میکروبی ناشی از عدم استفاده صحیح از مواد و تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت محورهای اصلی بودند که در این کنگره دو روزه به بحث گذاشته شدند.

دکتر شیبانی: ایرانی‌ها، به اندازه تمام اروپا آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند

دکتر احمد شیبانی، رییس سازمان غذا و داروی کشور با اعلام این خبر که ایرانی‌ها در یک سال گذشته بيشتر از سه ميليارد عدد آنتي‌بيوتيک در کشور مصرف شده است، گفت: «شايد يکي از دلايل افزايش عفونت در بيمارستان‌ها به دليل آن باشد که نتوانسته‌ايم روش‌هاي صحيحي را در مجموعه‌های بیمارستانی اعمال کنيم. در سال‌هاي گذشته به دليل مقاومت‌هاي ايجاد شده در مقابل آنتي‌بيوتيک‌ها، روز‌به‌روز آنتي‌بيوتيک‌هاي جديدي وارد بازار شده‌است. اين موضوع سبب شده تا هزينه‌هاي زيادي براي تأمين اين اقلام داشته باشيم چرا که روش‌هاي لازم براي گندزدايي و استفاده از مواد ضدعفوني‌کننده آن‌طور که بايد، استفاده نشده است.»

ریيس سازمان غذا و دارو مصرف آنتي‌بيوتيک‌ها به‌ويژه آنتي‌بيوتيک‌هاي تزريقي از سال 1389 تا سال 1391 را مقایسه کرد و گفت: «در سال 1389 حدود 7/2 ميليارد عدد آنتي‌بيوتيک در کشور مصرف شد. اين تعداد آنتي‌بيوتيک از نظر ريالي معادل 5400 ميليارد ريال است. عمده اين آنتي‌بيوتيک‌ها از نوع تزريقي است که قيمت بسيار بیشتری دارند. در سال 1390 نيز بيش از سه ميليارد عدد آنتي‌بيوتيک در کشور مصرف شد. اين در حالي است که مصرف کل دارو در کشور از نظر عددي 30 ميليارد بوده است. ميزان مصرف آنتي‌بيوتيک در سال 1390 از نظر ريالي 6500 ميليارد ريال بود.» این ارقام نشان می دهد که در يک سال، گروهي‌ از آنتي‌بيوتيک‌هاي جديد وارد بازار شده است که ارز ‌بري بالایی دارند.

شیبانی مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در ایران را بسیار بالاتر از حد استاندارد می‌داند: «شايد بتوان گفت که مصرف آنتي‌بيوتيک در ايران معادل مصرف آنتی‌بیوتیک در تمام اروپاست.»

به گفته او در هفت ماه نخست امسال 9/1 ميليارد عدد آنتي‌بيوتيک در کشور مصرف شده است و پيش‌بيني مي‌شود اين رقم تا پايان سال حداقل دو برابر شود؛ یعنی نسبت به سال 1390 این میزان 20 درصد رشد کرده است. اين ميزان آنتي‌بيوتيک مصرف شده در هفت ماه نخست امسال از نظر ريالي 4200 ميليارد ريال بوده هزینه داشته است و پيش‌بيني مي‌شود تا پايان سال اين رقم به هفت تا هشت هزار ميليارد ريال برسد.

به اعتقاد معاون وزير بهداشت به خاطر استفاده نادرست از مواد گندزدا و تجهيزات ضدعفوني‌كننده در بيمارستان‌ها، بخشي از عفونت بيمارستاني به بيرون منتقل شده است که اين مسأله موجب صرف هزينه‌هاي ريالي و ارزي هم براي تأمين تجهيزات گندزدا و هم براي هزينه‌هاي جبران بيماري‌هاي ناشي از استفاده ناصحيح از اين مواد مي‌شود: «حالا روز‌به‌روز نسل‌هاي جديدي از آنتي‌بيوتيك‌ها را وارد بازار مي‌كنيم چرا كه آنتي‌بيوتيك‌هاي قبلي دچار مقاومت دارويي شده‌اند؛ الان ديگر نسل سوم سفالوسپورين‌ها و حتي پني‌سيلين‌ها پاسخگوي درمان عفونت‌ها نيست و متأسفانه هزينه‌هاي زيادي نيز براي تأمين اين اقلام دارويي مصرف می‌شود.»

دکتر شیبانی وظايف بين‌بخشي، برون‌بخشي و برنامه‌ريزي براي كنترل عفونت‌هاي بيمارستاني را ضروری می‌داند و معتقد است در صورتی که این هماهنگی‌ها شکل نگیرد، هزینه‌های مالی و جانی زیادی گریبان نظام سلامت را خواهد گرفت: «اين مسأله به سلامت مردم صدمه مي‌زند و تخت‌هاي بيمارستاني را درگیر مي‌كند.»

او با توجه به واردات مقدار زیادی از مواد ضدعفونی‌کننده بیمارستانی گفت: «تسهيلاتي براي دادن مجوز به توليدكنندگان موادضدعفوني و گندزداي بيمارستاني در کشور ايجاد كرده‌ايم، چرا كه توليد داخل آن موجب در دسترس قرار گرفتن اين مواد و تجهيزات مي‌شود. يكي از موارد مهم در حذف عفونت‌هاي بيمارستان‌ها، در دسترس بودن و فراواني مواد و تجهيزاتي است كه در اين زمينه استفاده مي‌شود.»

دکتر امامی‌رضوی: در برنامه اعتبار بخشی به موضوع کنترل عفونت توجه کرده‌ایم

dr emami

دکتر سید حسن امامی‌رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت عفونت‌های بیمارستانی را یکی از عوارض مهم در ایمنی بیمار دانست که باید مورد توجه ویژه تمامی بخش‌های مرتبط قرار بگیرد: «مبحث همکاری‌های بین‌بخشی برای کاهش عفونت‌های بیمارستانی بسیار مؤثر است. کمیته‌های کنترل عفونت در بیمارستان‌ها از کمیته‌های مهم، جدی و اثربخش هستند. حضور متخصصان رشته‌های مختلف در این کمیته‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد چون این موضوع بسیار مهمی است. لازم است به مباحث نگاهی سیستماتیک داشته باشیم. اگر به صورت جزیره‌ای و انگیزه‌های فردی به موضوعات نگاه کنیم، نمی‌توانیم به صورت مستمر خدمات را ارتقاء دهیم.»

به گفته او در برنامه اعتباربخشی بیمارستان‌ها که ابتدای سال 1390 از سوی وزیر سابق بهداشت ابلاغ شد، بحث کنترل عفونت در بخش‌های مختلف مورد توجه ویژه قرار گرفته است: «از سال 90 تاکنون زمینه استقرار برنامه اعتباربخشی به صورت کاملاً کاربردی در همه بیمارستان‌های کشور فراهم شده است و برای شش‌ ماه آینده برنامه ارزیابی از سوی ارزیابان دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین ارزیابان ارشد صورت می‌گیرد. انتظار داریم که با استقرار برنامه اعتباربخشی شاخص‌های عفونت‌های بیمارستانی بهبود پیدا کند.»

به گفته او علاوه بر برنامه اعتبار‌بخشی، موضوع عفونت‌های بیمارستانی در برنامه حاکمیت بالینی نیز به عنوان یکی از اولویت‌های معاونت درمان وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفته است. در این برنامه موضوع عفونت بیمارستانی از شاخص‌های اصلی است: «در سال 1390 تنها 10 بیمارستان کشور به عنوان بیمارستان دوستدار ایمنی مورد قبول سازمان بهداشت جهانی بودند. درحالی‌که تا پایان سال 1390، تعداد بیمارستان‌های داوطلب دوستدار ایمنی به 100 مورد رسید. اقدامات مربوط به این موضوع در حال انجام است و امیدواریم به زودی تمام این 100 بیمارستان به عنوان بیمارستان دوستدار ایمنی پذیرفته شوند.»

مهندس طهماسبی: کنترل عفونت‌های بیمارستانی، مصرف انرژی را کاهش می‌دهد

یکی از محورهای اصلی استانداردهای اعتباربخشی، ارزیابی محورهای کنترل عفونت، از جمله تجهیزات و بخش‌های استریلیزاسیون و ضدعفونی است. مهندس محمد طهماسبی، عضو هیأت مدیره انجمن کنترل عفونت و نایب رییس انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی کشور درباره انواع تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت و استرلیزاسیون گفت: «تجهیزات شوینده، ضدعفونی‌کننده و استریل‌کننده، وسایل و لباس‌های مورد استفاده در اتاق‌های عمل، بخش‌های استریلیزاسیون، تجهیزات تولید‌کننده هوای مدیکال و تجهیزات ضدعفونی‌کننده هوا، دستگاه‌های بی‌خطرساز پسماندهای عفونی برخی از این تجهیزات هستند که در تمامی این موارد انتخاب مناسب شیوه‌ها، فرآیندها و فضاهای محل استقرار و نصب تجهیزات مطابق با استانداردهای اعتباربخشی نقش عمده‌ای در مصرف منابع وانرژی [برق ،آب و گاز] دارد.»

به گفته مهندس طهماسبی، دبیر اجرایی این کنگره طراحی مناسب، کنترل کیفی و نگهداشت مناسب تجهیزات تولیدکننده هوای مدیکال و تجهیزات ضدعفونی‌کننده هوا نقش بسزایی در کنترل عفونت و کاهش مصرف منابع و انرژی دارد: «بر اساس تحقیقات به عمل آمده در آمریکا، بیشترین مصرف انرژی الکتریکی در بیمارستان‌ها را سیستم تهویه مطبوع [از 37 تا68 درصد] و پس از آن سیستم روشنایی [از 13 تا28 درصد] به خود اختصاص داده‌‌است. سیستم‌های تهویه و تصفیه هوا ویژه اتاق‌های ایزوله عفونی چهل و پنج درصد بالاتر از سیستم‌های تهویه بخش‌های غیر‌عفونی انرژی مصرف می‌کنند.»

کاهش عفونت‌های بیمارستانی و مدیریت صحیح پسماندها مطابق با استانداردهای اعتباربخشی، علاوه بر کاهش صدمات وارده به محیط، منجر به کاهش مصرف انرژی می‌شود. عضو هیأت مدیره انجمن کنترل عفونت می‌گوید: «به ازای هر بیمار عادی در هر روز یک‌و‌نیم‌کیلو زباله عفونی تولید می‌شود که این رقم در بیماران عفونی به حدود پنج کیلوگرم در روز می‌رسد. هزینه بی‌خطر‌سازی این پسماندها به‌ویژه از دیدگاه منابع و انرژی قابل توجه است.»

یک دستگاه اتوکلاو بی‌خطرساز پسماندهای عفونی دارای خوردکن در هرسیکل کاری 26 کیلووات برق و 60 لیتر آب مصرف می‌کند که برای بی‌خطرسازی 300 کیلو زباله عفونی در روز میزان برق مصرفی 600 کیلووات در روز و 18000 کیلووات در ماه است. با در نظر گرفتن تعرفه جدید برق در مراکز درمانی این مبلغ نزدیک به 20 میلیون ریال در ماه برای بیمارستان هزینه درپی دارد اما مهندس طهماسبی معتقد است که راه‌حل جلوگیری از این اتلاف انرژی، کنترل و کاهش میزان عفونت‌ها و انتخاب روش‌های با مصرف انرژی کمتر و کنترل کیفی و نگهداشت مناسب این دستگاه‌ها و رعایت استانداردهای بین‌المللی مدیریت انرژی و استانداردهای اعتباربخشی است.

به گفته طهماسبی انتخاب مناسب وکنترل کیفی دستگاه‌های شوینده، ضدعفونی و استریل‌کننده یکی دیگر از شیوه‌های کاهش مصرف انرژی و پایین آوردن احتمال انتقال عفونت‌هاست: «یک ضد‌عفونی‌کننده و استریلایزر می‌تواند هم برای بیمار و هم برای کاربر خطرساز باشد و هم در صورت تنظیم نبودن باعث اتلاف منابع بالایی از انرژی می‌شود. فرآیند استریلیزاسیون باید توسط افراد آموزش‌دیده و آگاه به اصول استریلیزاسیون و مفاهیم کنترل عفونت صورت بگیرد. کاربر یک دستگاه اتوکلاو باید آموزش‌های لازم را درباره تمیز کردن، آماده‌سازی، مراقبت، ذخیره و نگهداری اقلام استریل شده دیده باشد و به تمامی دستورالعمل‌های مربوط به کاربری و نگهداری دستگاه تسلط کامل داشته باشد.»

دکتر معصومی: عفونت‌های بیمارستانی 48 ساعت پس از بستری بروز می‌کنند

عفونت بیمارستانی، عفونتي است كه بر اثر بروز واكنش‌هاي سوء ناشي از وجود عامل عفوني يا سم آن پديد آمده و بيمار در زمان پذيرش در بیمارستان نه مبتلا به آن بوده است و نه دوره كمون آن را سپری می‌کرده است. دکتر حسین معصومی‌اصل، رییس اداره بیماری‌های منتقله با آب و غذا و عفونت‌های بیمارستانی وزارت بهداشت می‌گوید که اکثر این عفونت‌ها تا 48 ساعت پس از بستری بیمار بروز پیدا می‌کنند: «‌بر اساس یک گزارش فنی سازمان جهانی بهداشت و مطالعات چاپ شده از سال 1995 تا 2008، شيوع كلي عفونت‌هاي مربوط به مراقبت‌هاي بهداشتي و درماني در كشورهاي توسعه يافته بين 1/5 و 6/11 متغير است.»

به گفته او در يك بررسي بين‌المللي كه روي عفونت‌هاي مربوط به مراقبت‌هاي بهداشتي و درماني از 55 بيمارستان در 14 كشور به نمايندگي از چهار منطقه سازمان جهاني بهداشت در اواسط دهه 1980 به عمل آمده نشان داد بيشترين شيوع مربوط به بيمارستان‌هاي منطقه مديترانه شرقي با 8/11 درصد و در مناطق اروپا، غرب اقيانوس آرام و جنوب شرقي آسيا به ترتيب با شيوعي 7/7 درصد‌، 9 درصد و10 درصد گزارش شده است.

او با استناد به یافته‌های نظام مراقبت عفونت بیمارستانی در کشور در سال 1390 درصد عفونت‌های بیمارستانی در 370 بیمارستان کشور را تشریح می‌کند: «از مجموع افراد مبتلا به عفونت‌های بیمارستانی 8/26 درصد این افراد عفونت‌های ادراری، 7/25درصد عفونت‌های تنفسی، 8/15درصد عفونت‌های جراحی، 1/14درصد عفونت‌های خونی و 6/17 درصد انواع دیگر عفونت‌ها را تجربه کرده‌اند. 55 درصد این افراد 15 تا 65 سال سن داشته‌اند.»

کارگاه‌های جنبی

برگزاری کارگاه‌ها و پانل‌های تخصصی در کنگره‌های پزشکی، تجهیزات پزشکی و دارویی یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که این کنگره‌ها را از کنفرانس‌هایی که به صرف ارایه سخنرانی برگزار می‌شوند، متفاوت کرده است. در این کنگره دو روزه نیز چندین پانل تخصصی برگزار شد. پانل راهکارهای هماهنگی و یکپارچه‌سازی فعالیت‌های ارگان‌ها و نهادهای مختلف حوزه کنترل عفونت و استرلیزاسیون، پانل نظام مراقبت‌های عفونی بیمارستانی، پانل استانداردهای مواد و محلول‌های ضدعفونی‌کننده و مقاومت‌‌های میکروبی ناشی از عدم استفاده صحیح از موارد مذکور، پانل ارزیابی فناوری و اقتصاد سلامت، پانل انجمن متخصصان تجهیزات پزشکی، پانل اعتبار‌بخشی و عفونت‌های بیمارستانی، پانل تجهیزات پزشکی حوزه کنترل عفونت، نگهداشت و استانداردها، پانل بهداشت محیط و کنترل عفونت‌ها، پانل نقش NGOها از جمله انجمن کنترل عفونت در حوزه کنترل عفونت در دومین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت برگزار شدند.

نمایشگاه جنبی

نمایشگاه جنبی دومین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت، یکی از پر‌دیدارکننده‌ترین و شلوغ‌ترین نمایشگاه‌های جنبی کنگره‌های فصل پاییز بود. در این نمایشگاه هم حضور فعال شرکت‌ها و هم جمعیت دیدارکنندگان بیشتر از انتظار بود. شرکت‌های فرازمهر اصفهان، پهنه آسمان آبی، آرمین طب کارون، نورهان، گروه دارویی کیمیا فام، آیریا برنا، ایرانیان طب زعیم، دایا طب، سینا گستر پیشرفته، دانش طب امروز، به‌بان شیمی، داروسازی آسیا شیمی طب، تدبیر پژوه شمس، خزر الکتریک، کاسپین البرز، آتی ماشین، پیشگامان صنعت تایماز، زرستان، صنایع فلزی کوشا، آرایه زیستی پیشرفته، سینا گستر پیشرفته، سازگر، بهین میتراک و چند شرکت تجهیزات پزشکی و دارویی فعالی در زمینه مواد ضدعفونی‌کننده و استرلیزاسیون دیگر در این نمایشگاه حضور داشتند.

اتوکلاو رومیزی کلاس B شرکت ماکوم

auto

شرکت سینا گستر پیشرفته در زمینه تأمین تجهیزات و مواد پزشکی و دندان‌پزشکی فعالیت می‌کند. این شرکت در حال حاضر نماینده شرکت ایتالیایی ماکوم (MOCOM) در ایران است. ماکوم تولید کننده انواع اتوکلاو رومیزی در کلاس‌های بی، سی‌ و ان است. شرکت سوییسی ORO CLEAN CHEMIE نیز تولید‌کننده انواع محلول‌های ضدعفونی‌کننده سطوح، دست، ساکشن و کراشوار یونیت دندان‌پزشکی و ابزار است که سینا گستر پیشرفته نماینده انحصاری محصولات آن در ایران است. اتوکلاو و سیستم‌های امحاء زباله تولید شده در شرکت آلمانی STERIFANT مجهز به تکنولوژی مایکروویو بخش دیگری از محصولاتی هستند که این شرکت نماینده انحصاری آن‌ها در ایران است.

سینا گستر پیشرفته در این نمایشگاه محلول‌های ضدعفونی‌کننده دست با پایه الکلی، دستمال مرطوب آماده به مصرف برای ضدعفونی و تمیز کردن سطوح کوچک و ابزار پزشکی و دندان‌پزشکی، محلول‌های آماده به مصرف سریع‌الاثر برای ضد‌عفونی سطوح و ابزار با پایه الکلی، محلول کنستانتره برای ضدعفونی و پاکسازی سطوح و محلول کنستانتره ضدعفونی‌کننده ابزار دندان‌پزشکی و پزشکی، محلول کنستانتره برای پاکسازی و ضد‌عفونی سیستم ساکشن یونیت را به طور گسترده‌ای معرفی کرد.

دستگاه اتوکلاو رومیزی کلاسB ساخته شده در شرکت ایتالیایی ماکوم نیز محصول دیگر این شرکت بود. این دستگاه دارای عملکرد الکترونیکی همراه با کنترل میکروپروسسوری و صفحه نمایش LCD چند زبانه است و قابلیت اتصال به کامپیوتر و پرینتر را نیز دارد. بهره‌گیری از دو تانک جداگانه آب، سیستم خشک کن از طریق

 Post Vaccum، امکان آبگیری اتوماتیک و دستی، سیستم هیدرولیکی Self Leveling، سویج محافظ قطع‌کننده اتوماتیک برخی از ویژگی‌های این دستگاه هستند.

اتوکلاو‌های بخار GLOBO

شرکت آرایه زیستی پیشرفته نماینده انحصاری شرکت CISA ایتالیا در زمینه تجهیزات مرتبط با استریل بیمارستانی، شرکت مایندری (MINDRAY) در زمینه سیستم‌های تصویربرداری پزشکی، شرکت imtmedical در زمینه سیستم‌های تنفسی و شرکت ای‌سی‌جی‌مک (ECGMAC) در زمینه سیستم‌های الکتروکاردیوگرافی در ایران است. سیستم شستشو و ضدعفونی ابزار جراحی، سیستم‌های پیشرفته استریل با بخار تولید شده در شرکت ایتالیایی CISA محصولات اصلی آرایه زیستی پیشرفته در این نمایشگاه بودند.

سیستم‌های شستشو و ضدعفونی ابزار جراحی در پنج سری S (سایز کوچک و قابل استفاده به صورت رومیزی)، سری M (سایز متوسط در ظرفیت‌های 205 و 225 لیتری)، سری  K(سایز بزرگ در ظرفیت های 266 و 360 لیتر)، سری W (سایز بسیار بزرگ و قابلیت شستشوی تخت اتاق عمل، تخت بیمارستانی، ترولی و انکوباتور) و سری T (سیستم‌های Multi Chamber با عملکرد بصورت تونل و کاملاً پیوسته برای مراکز با حجم شستشوی بسیار بالا) ارایه می‌شود. این دستگاه‌ها دارای برنامه‌های متنوعی برای انجام شستشو و ضدعفونی حرارتی ـ شیمیایی و حرارتی هستند. وجود چند سیکل باز قابل برنامه‌ریزی، امکان تنظیم مراحل کاری دستگاه را بر اساس نیاز کاربر امکان‌پذیر کرده است.

اتوکلاو‌های بخار سری GLOBO، دستگاه‌هایی پر قدرت و با طول عمر بالا هستند که از سیستم‌های پیشرفته استریل با بخار بهره می‌گیرند و در سایزهای مختلف تا 5247 لیتر تولید شده‌اند. سیستم عملکرد این دستگاه‌ها به‌صورت پری وکیوم است. به‌دلیل عایق‌بندی بسیار قوی، اتوکلاوهای بخار سری GLOBO از اتلاف گرما جلوگیری می‌کند و سبب صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود. چمبر این اتوکلاوها با جنس Stainless Steel 316Ti و ضخامت هشت میلی‌متر یکی از مقاوم‌ترین نوع چمبر در برابر خوردگی و پوسیدگی است و 20 سال گارانتی تعویض دارد.

تجهیزات امحاء پسماندهای بیمارستانی ساخت ایران

شركت صنايع فلزي كوشا از سال 1385 طراحي و ساخت تجهيزات امحاي زباله‌هاي بيمارستاني با سيستم‌هاي اتوكلاو و حرارت خشك با امكان خردكردن ضايعات بيمارستاني با ظرفيت‌هاي مختلف را آغاز کرد. عملكرد دستگاه‌هاي امحا زباله‌هاي بيمارستاني تمام اتوماتيك بر اساس استريلازسيون بر مبناي تزريق بخار و خلاء يا حرارت خشك در مدل‌ها و ظرفيت‌هاي مختلف طراحی شده است. دستگاه‌های اتوکلاو صنایع فلزی کوشا با نام‌هاي تجاري ساراي 1 (اتوكلاو كلاس B)، ساراي 2 ( اتوكلاو كلاس B به همراه خردكن داخلي)، سارای 3 و ساراي 4 ( حرارت خشك به همراه خردكن داخلي) عرضه شده‌اند.

ساخت مواد ضدعفونی بیمارستانی تحت لیسانس آلمان در ایران

شرکت تولیدی زرستان در زمینه واردات و ساخت برخی مواد ضدعفونی بیمارستانی تحت لیسانس شرکت‌های Anhalt و WIGOL و تولید انواع مواد ضدعفونی‌کننده سطوح و ابزارآلات بیمارستانی، دارویی، دام‌پزشکی، صنایع غذایی و کشاورزی فعالیت می‌کند. برخی از محصولات زرستان با دارا بودن گواهینامه‌ها و استانداردهای بین‌المللی با مشارکت شرکت آلمانی در ایران نیز تولید می‌شوند.

ویبروتک تی 100 [محلول کنستانتره ضدعفونی‌کننده، پاک‌کننده ابزار آلات پزشکی و دندان‌پزشکی]، ویروبک آی 30 [محلول کنستانتره ضدعفونی‌کننده، پاک‌کننده سطوح و تجهیزات و ماشین‌آلات صنایع غذایی]، ویروبک اس 50 [محلول کنستانتره ضدعفونی‌کننده، پاک‌کننده کف دست، دیوار و سطوح دیگر]، ویروبک وی 75 [محلول کنستانتره ضدعفونی‌کننده، پاک‌کننده سطوح و تجهیزات دام‌پزشکی]، دسین [محلول و اسپری ضدعفونی‌کننده دست بر پایه الکل و ترکیبات آمونیومی چهار ظرفیتی] برخی از محصولات زرستان هستند که ایران و آلمان به طور مشترک تولید کرده‌اند.

ویبروتک تی 100 (Virobac T100) یک محلول کنستانتره ضدعفونی‌کننده است که برای استریل کردن ابزار آلات پزشکی و دندان‌پزشکی کاربرد دارد. این محلول فاقد هر گونه ترکیبات آلدهیدی، فنل، فسفات، کلر و الکل است و بر پایه آلکیل آمین‌ها ساخته شده است. این محلول بدون رنگ، بو و بخارهای سمی است و هیچ اثر نامطلوبی بر روی انواع آلیاژها و فلزات ندارد.

دستگاه شستشوی اولتراسونیک

شرکت آتی ماشین، تولید‌کننده انواع دستگاه اتوکلاو و لیوفیلیزاتور تحت لیسانس شرکت شینوا مدیکال اینسترومنت (Shinva Medical Instrument co) در ایران است. سیستم کنترل آلومدگی CSSD، دستگاه‌های شستشو و ضدعفونی‌کننده سری DXQ، دستگاه شستشوی اولتراسونیک، استریل‌کننده Pulse Vacuum، استریل‌کننده پلاسما، اتوکلاو رومیزی و صندوقی، دستگاه‌های بی‌خطر‌ساز و امحاء زباله‌های عفونی، استریل‌کننده دارویی و لیوفیلیزاتور برخی از محصولات شرکت آتی ماشین هستند.

دستگاه شستشوی اولتراسونیک، به طور اختصاصی برای شستشوی انواع وسایل پزشکی و تجهیزات آزمایشگاهی بخش OR، CSSD و آزمایشگاه‌ها کاربرد دارد. شستشوی ابزار با دقت بالا حتی داخل حفره‌های عمیق، شکاف‌ها و نقاط کور، شستشو با سرعت و کیفیت بالا برخی از ویژگی‌های این دستگاه هستند. مخزن و پوشش خارجی دستگاه شستشوی اولتراسونیک از جنس استیل ضد زنگ ساخته شده‌اند. این دستگاه دارای صفحه نمایش LCD است.

سترون‌ساز هایدروکلاو

شركت كاسپین البرز پس از چهار سال تحقیق بر روی دستگاه‌های بی‌خطرساز زباله‌های عفونی بیمارستانی حالا این دستگاه‌ها را در کارخانه‌ای به بزرگی 10000 متر مربع در شهرك صنعتی كاسپین تولید می‌کند. کاسپین البرز همچنین به عنوان وارد‌کننده نسل جدید دستگاه‌های استریل‌كننده هوا از شرکت Virobuster آلمان فعالیت می‌کند.

اتوکلاو کلاسیک سری 2100، سترون‌ساز هایدروکلاو و دستگاه مینی‌کلاو به‌روش پرتابل محصولات اصلی کاسپین البرز در زمینه دستگاه‌های بی‌خطر‌ساز هستند. سترون‌ساز هایدروکلاو تولید شرکت کاسپین البرز، مجهز به یکی از جدیدترین روش‌های بی‌خطرسازی زباله‌های عفونی است که بدون آسیب به محیط‌زیست و سلامت انسان زباله‌های عفونی را با قدرت 6log10 استریل می‌کند. این دستگاه حجم و وزن زباله را تا حدود 70 درصد کاهش داده و در پایان زباله خشک و استریل‌شده تحویل می‌دهد. فرآیند بی‌خطرسازی در این دستگاه با فشار بخار و دما و با استفاده از رطوبت زباله‌ها در یک دوره زمانی استاندارد و تحت کنترل انجام می‌شود. این دستگاه دارای تأييديه اداره كل تجهيزات پزشكي وزارت بهداشت، تأييديه آزمايشگاه رفرانس و تأييديه آزمايشگاه معتمد سازمان محيط‌زيست است.

فرآورده‌های ضدعفونی‌کننده آلپرومدیکال آلمان

شرکت داروسازی آسیا شیمی طب تولید‌کننده فرآورده‌های ضدعفونی‌کننده تحت لیسانس آلپرومدیکال آلمان در ایران است. این تولیدات دارای تأییدیه اداره ملزومات دارویی معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت هستند و همچنین از سوی انستیتو پاستور ایران، مؤسسه تحقیقات واکسن‌سازی و سرم‌سازی رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و چند مرکز تحقیقاتی در آلمان تأیید شده‌اند.

مینوتن اسپری، آلپروست، بی‌آی‌بی فورت و دسنت پلاس محصولات شرکت داروسازی آسیا شیمی‌طب هستند که در این نمایشگاه معرفی شدند. بی‌آی‌بی فورت یک محلول کنستانتره پاک‌کننده و ضدعفونی‌کننده ابزار پزشکی و دندان‌پزشکی به روش غوطه‌وری است که تأثیر خوردگی روی ابزار ندارد. این محلول برای دستگاه‌های اولتراسونیک نیز قابل استفاده است. محلول رقیق شده این پاک‌کننده را می‌توان تا چهار هفته در ظروف در بسته نگهداری کرد.

صادرات برند آسپتین

شرکت دارویی به‌بان شیمی در زمینه تهیه، تأمین و توزیع داروها، موادشیمیایی، تجهیزات و دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده استاندارد و مورد تأیید وزارت بهداشت فعالیت می‌کند. به‌بان شیمی محصولات خود را با برند آسپتین (Aseptin) عرضه می‌کند. این شرکت بخشی از محصولات خود را نیز صادر می‌کند.

سپتی سیدین پی ـ سی [اسپری مخصوص دست و پوست بدن مخصوص پرسنل]، سپتی ژل [ژل الکلی ضدعفونی‌کننده پوست]، سپتی پرپ [ضدعفونی‌کننده محل تزریق و جراحی‌های کوچک]، سایا سپت ـ اچ‌آی [ضدعفونی‌کننده ابزارآلات پزشکی و دندان‌پزشکی بدون ترکیبات آلدیید و فنل]، سایا سپت ـ اچ‌پی [ضد‌عفونی‌کننده سطوح پزشکی، دندان‌پزشکی و بهداشتی]، سپتی سیدین توربو [محلول ضدعفونی‌کننده سریع ابزار‌آلات پزشکی و دندان‌پزشکی]، سپتی اسکراب [اسکراب قبل از عمل دست جراح و کارکنان اتاق عمل، آماده‌سازی پوست بیمار قبل و پس از جراحی] و بادی پرپ [محلول آنتی‌سپتیک سریع با خاصیت ماندگار برای ضدعفونی و آماده‌سازی پوست پیش از عمل جراحی] برخی از محصولات به‌بان شیمی هستند.

تولید ظروف استریل سر سوزن در ایران

شرکت دانش طب امروز از سال 1385 در زمینه تأمین دستگاه‌های استریل، کنترل عفونت و امحا زباله فعالیت می‌کند. این شرکت همچنین تولید‌کننده ظروف سر سوزن، اتو لگن و تصفیه‌کننده‌های هوا است. دستگاه امحاء زباله‌های بیمارستانی، دستگاه امحاء مخصوص مطب و کلینیک، دستگاه ابزار شوی اتوماتیک، دستگاه لگن‌شوی اتوماتیک، دستگاه استریل‌کننده هوا برخی از محصولات وارداتی دانش طب امروز هستند که در شرکت آلمانی MHC-KASU ساخته شده‌اند.

دانش طب امروز همچنین انواع اتوکلاو پلاسما، اتوکلاو رومیزی و لگن خردکن را از شرکت کانادایی لایف کنترولر (Life Controller) به ایران می‌آورد. این شرکت همچنین به نمایندگی از شرکت آلمانی مرکودر (Mercodor) انواع شریدر و خردکن‌های پزشکی و صنعتی را وارد کشور می‌کند.

شماره مجله : 20-21
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل