اینجا محل تبلیغ شماست

نخستین مجمع سلامت استان تهران برگزار شد

تاریخ ایجاد خبر : يكشنبه 9 ارديبهشت 1397
نخستین مجمع سلامت استان تهران برگزار شد

نخستین مجمع سلامت استان تهران برگزار شد

پس از برگزاری مجمع سلامت کشور در سال گذشته، مجمع سلامت استان به دستور رییس‌جمهور در هر استان، به ریاست استاندار تشکیل شد تا علاوه‌بر اقدامات وزارت بهداشت، با افزایش هماهنگی و همکاری میان نهادها و دستگاه‌های مختلف و مشارکت مردم، به سلامت مردم و جامعه کمک کند. نخستین مجمع سلامت استان تهران صبح امروز با حضور وزیر بهداشت، استاندار تهران، معاونان وزارت بهداشت، روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و فعالان و نیکوکاران این حوزه در سالن همایش رازی برگزار شد.

دولت بیشتر این نمی‌تواند در حوزه سلامت هزینه کند

در نخستین مجمع سلامت استان تهران، دکتر هاشمی با ابراز رضایت از برگزاری این همایش، به سابقه 70 ساله چنین تشکل‌هایی در حوزه سلامت اشاره کرد و با استناد به کاهش نرخ مرگ‌ومیر در کشور، از بهبود سلامت جامعه در دهه‌های اخیر خبر داد.

هاشمی از مردم و مسؤولان خواست تا با همکاری، برنامه‌ریزی و خود مراقبتی، هزینه‌های این حوزه را کاهش دهند: «به نظر می‌رسد دولت بیشتر از این نمی‌تواند در این حوزه هزینه کند و هزینه‌ها برای افرادی که با پرداخت آن‌ها فقیر می‌شوند انجام بشود.»

به گفته وزیر بهداشت پیشگیری یکی از اقدامات مهمی است که باید مورد توجه مردم و مسؤولان قرار بگیرد تا مردم در سال‌های پایانی عمرشان هم از کیفیت زندگی مطلوبی برخوردار باشند و این‌ امر تنها با مشارکت و فرهنگ‌سازی در مردم  انجام می‌شود.

هاشمی با هشدار دادن به سیاست‌گذاران و مسؤولان دولت، مسأله ریزگردها، آلودگی هوا، مصرف بالای نمک و روغن را به تصمیم‌های دولت مرتبط دانست و حضور استانداران و فرمانداران در جایگاه ریاست مجمع سلامت استان‌ها و شهرستان‌ها را به‌عنوان افراد سیاسی، در حل این مشکلات مثبت توصیف کرد.

او  مطالبه‌گری مردم و تکرار آن را به‌عنوان اهرم کمکی در رسیدن به جامعه سالم  خواند: «اگر مطالبه‌گری در قالب سفیران سلامت و شوراهای محلات، شهرها و استان‌ها مرتب تکرار شود به شرط آن‌که تنها از دولت نباشد و از سطح خانه، ادارات و مدارس شروع شود، ما را به سمت و سوی مبارکی رهنمون می‌کند. نابودی و تخریب فرهنگ کار ساده ‌است اما اصلاح آن شاید دهه‌ها طول بکشد. و برای این‌کار هم مسؤولان و هم مردم باید همکاری داشته ‌باشند.»

 

تنها 25 درصد از عوامل سلامت جامعه در کنترل وزارت بهداشت است

در بخش دیگر این مراسم عباسعلی کریمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، موضوع سلامت در نظام جمهوری اسلامی ایران را مهم خواند و به عوامل مختلف تاثیرگذار در سلامت جامعه و افراد اشاره کرد و قدرت وزارت بهداشت در کنترل این حوزه را 25 درصد اعلام کرد و 75 درصد دیگر را شامل عوامل خارج از کنترل و وظایف وزارت بهداشت دانست.

به گفته کریمی، وزارت بهداشت در حوادث ترافیکی تنها می‌تواند نقش درمان‌گر را داشته باشد و عوامل بازدارنده این حوادث در حوزه دیگر دستگاه‌ها و نهادهاست. هم‌چنین در مورد برخی بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی تنها 3 عامل جنسیت، سن و ژنتیک قابل مهار نیستند و دیگر عوامل اصلی مانند مصرف الکل و دخانیات، دیابت و فشارخون، چاقی و اضافه وزن، با فرهنگ‌سازی و اصلاح رفتار مردم قابل کنترل هستند.

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با تاکید دوباره بر این‌که بیشتر عوامل تاثیرگذار آن در خارج از این حوزه قرار دارند، فعالیت، همکاری و مشارکت سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف و همین‌طور سازما‌های مردم نهاد را در بهبود سلامت جامعه ضروری خواند.

افزایش همکاری میان‌بخشی و مشارکت مردم از اهداف مجمع سلامت استان‌هاست

در این مراسم، محمدحسین مقیمی، استاندار تهران به‌عنوان رییس مجمع سلامت استان با تشکر از مسؤولان و فعالان حوزه سلامت، داشتن یک جامعه سالم را وابسته به همکاری میان‌بخشی دستگاه‌ها و هم‌چنین مشارکت مردمی دانست و هدف از تشکیل مجمع سلامت در استان‌ها و شهرستان‌ها را دست‌یابی به آن‌ها عنوان کرد: «با وجود تخصصی شدن رشته‌های پزشکی، مشکلات درمانی در این حوزه حل نشده است و برای برطرف کردن آن‌ها به همکاری میان‌بخشی و مشارکت مردم نیاز است.»

به گفته مقیمی اگر همه دستگاه‌ها به اندازه وظیفه‌شان در این حوزه فعالیت داشته باشند، وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی فرصت کافی برای رسیدگی به مسایل تخصصی، حل ریشه‌ای مشکلات و اجرای فعالیت‌های تحقیقاتی را دارند.

در بخش دیگر این همایش، دکتر فرشاد فرزادفر، رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم  با ارایه آماری از شیوع بیماری‌ها و گستره جغرافیایی آن‌ها، بر وجود عوامل خارج از حوزه وظایف وزارت بهداشت در شیوع بیماری تاکید کرد. بر اساس آمار مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم، عوامل اجتماعی، فرهنگی و مشکلات اقتصادی نیز در ایجاد بیماری تاثیرگذار هستند.

شماره مجله :
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل