اینجا محل تبلیغ شماست

ابداع روش هوشمند نهان‌نگاری تصاویر دیجیتال در برابر حملات هندسی

تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه 15 آذر 1391
ابداع روش هوشمند نهان‌نگاری تصاویر دیجیتال در برابر حملات هندسی

روش هوشمند نهان‌نگاری تصاویر دیجیتال در برابر حملات هندسی از سوی یک پژوهشگر ایرانی در دانشگاه علم‌و‌صنعت ابداع شد. روش هوشمند نهان‌نگاری تصاویر دیجیتال به معنای درج اطلاعات نهان در رسانه‌های دیجیتال همچون تصویر، صوت‌و‌ ویدئو است که این روش برای درج اطلاعات در تصاویر پزشکی کاربرد دارد‌‌.

مهندس فرزاد گلشن‌پور دانشجوی دکترای دانشکده مهندسی برق از دانشگاه علم‌و‌صنعت این پژوهش را به‌عنوان پایان‌نامه دکترای خود [پس از سه سال تحقیق و پژوهش] انجام داد و امسال موفق به ارایه این تحقیق شد.

نهان‌نگاری یکی از شاخه‌های پردازش تصویر است که به درج اطلاعات نهان در رسانه‌های دیجیتال همچون تصویر‌، ویدیو و صوت می‌پردازد و در سال‌های اخیر یکی از راه‌حل‌های مؤثر برای حل مسایلی چون حق امتیاز و تصدیق محتویات یک اثر است؛ با این همه، همواره بین مقاوم بودن اطلاعات نهان‌نگاری در برابر انواع حملات و غیر‌قابل مشاهده بودن اطلاعات نهان تناقض جدی وجود دارد.

گلشن‌پور نیاز مبرم یک سیستم نهان‌نگاری به داشتن نگاهی از نوع حل یک مسأله بهینه‌سازی برای ایجاد تناسب میان این دو ویژگی مهم و متناقض را دلیل اصلی پرداختن به این تحقیق عنوان کرد.

از جمله کاربرد‌های این برنامه می‌توان به کاربرد‌های پزشکی و غیر‌پزشکی مانند رعایت قوانین کپی‌رایت، جلوگیری از استفاده غیر‌مجاز از آثار دیگران و پنهان کردن اطلاعات بیمار در تصاویر مختلف پزشکی [که به‌صورت دیجیتال از بیمار گرفته می‌شود] اشاره کرد.

به کمک پنهان کردن اطلاعات سابقه بیمار در تصاویر دیجیتال و اطلاعاتی که در تصویر وجود دارد ، پزشک می‌تواند با نگاه کردن به آن تصویر در کامپیوتر و دیکود کردن آن اطلاعات پنهانی [که با چشم قابل دیدن نیستند] به بسیاری از موارد و سابقه بیمار، بدون نیاز به پرسش از خود فرد، پی ببرد.

هدف این پژوهش‌، ارایه روشی هوشمند برای حل این مسأله است؛ طراحی و توسعه روش هوشمند مرکب، که از تغییر ضرایب فرکانسی تصویر استفاده می‌کند، یکی از مراحل انجام این روش به شمار می‌رود.

مهندس گلشن‌پور می‌گوید پیگیری و هماهنگی برای صنعتی و عمومی شدن روش هوشمند نهان‌نگاری تصاویر دیجیتال با مراکز و سامانه‌های مربوطه کار سخت و طاقت‌فرسایی است: «با توجه به اینکه تا‌کنون هیچ مؤسسه و شخص خاصی به‌عنوان حامی مالی از این طرح اعلام آمادگی نکرده است بر همین اساس برنامه‌ای برای عملی شدن این طرح ندارم.»

به گفته او عملی شدن این پروژه، نیازمند وجود سِت‌افزارهای فوق‌العاده قدرتمندی است که بتوانند در زمان مناسبی این پردازش‌ها را انجام دهند؛ به همین دلیل وی ایجاد و توسعه این طرح را در کشور بعید می‌داند‌.

نتایج شبیه‌سازی نشان می‌دهد که مقاومت این روش در مقایسه با روش‌های مشابه اخیر‌، بهبودی قابل توجهی در برابر انواع حملات متداول از جمله حملات هندسی [‌حملات هندسی مانند چرخش و انتقال باعث می‌شود بازیابی تصاویر گنجانده شده با مشکل مواجه شود] ایجاد کرده است‌.

از دیگرگام‌های مهم در این پژوهش، طراحی روشی است که در آن اطلاعات نهان، از پیش تعیین‌شده و ثابت نیستند و از طریق حل یک مسأله بهینه‌‌سازی و در چرخه تکاملی ایجاد شده توسط الگوریتم ژنتیک و الگوریتم‌های تکاملی به‌دست می‌آیند.

در این روش که برای نخستین‌بار مورد استفاده قرار گرفته است اطلاعات نهان به‌صورت تطبیقی با تصویر اصلی به‌دست می‌آیند و بهترین کارایی را برای آن تصویر از نظر مقاومت در برابر حملات و نیز غیر قابل مشاهده بودن خواهند داشت.

شماره مجله : 19
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل