اینجا محل تبلیغ شماست

ماهنامه 60-61

تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه 13 مرداد 1395
ماهنامه  60-61

اخبار جهان

ورود گوشی‌های تلفن همراه در تشخیص سرطان‌های پوست

فناوری تشخیص بیماری با گوشی هوشمند

کاربری و هم‌سازگر «پیک»؛ کلینیک چشم از راه دور

پرونده

آنها به جنگ با باکتری‌های عفونت‌زا می‌روند

عفونت بیمارستانی را نمی‌شود حذف کرد و  آمار آن با رعایت تمام قوانین و استانداردها هرگز به صفر نخواهد رسید اما می‌توان با استفاه از روش‌‌های مشخص و به کارگیری استانداردهایی که در این زمینه تدوین شده‌اند از میزان آن به شکل قابل ملاحظه‌ای کاست. آمار عفونت‌های بیمارستانی در دنیا با توجه به شیوه‌های پیشگری میان 5‌درصد در کشورهای توسعه‌یافته تا 30‌درصد در کشورهای توسعه‌نیافته در نوسان است. بر اساس آمار موجود میانگین عفونت‌های بیمارستانی در ایران حدود 10‌تا 15‌درصد است. آماری که سهم بزرگی از آن را می‌توان به راحتی و تنها با رعایت اصول بهداشتی  و نظافت کاست.

در پرونده این شماره، به موضوع نظافت و گندزدایی بیمارستانی، استانداردهای گندزدایی و شیوه طراحی بیمارستان برای کاهش عفونت‌ها پرداخته‌ایم. هم‌چنین گزارشی درباره صنعتی‌سازی خدمات رختشویی بیمارستان‌ها می‌خوانید و با شیوه کار شرکتی اروپایی که در آلمان، خدمات رختشویی را به صورت صنعتی انجام می‌دهد آشنا می‌شوید.

جهان‌نما

نظام سلامت در ترکیه چگونه است؟

تاریخچه و مقدمه ای بر بهداشت و درمان در جمهوری ترکیه

بهداشت و درمان در کشور ترکیه، نظام پیچیده‌ای از بهداشت و درمان دولتی و خصوصی است. ترکیه، نظام جامع بهداشت و درمان را زیر نظر بیمه سلامت عمومی داراست. در این بیمه عمومی، تمامی افراد دارای اقامت کشور ترکیه که در موسسه امنیت اجتماعی نام‌نویسی کرده باشند، می‌توانند از درمان رایگان در بیمارستان‌هایی که با مؤسسه امنیت اجتماعی قرارداد دارند، بهره‌مند شوند. خدمات اورژانس، تصادفات هنگام کار یا بیماری‌های مربوط به شغل افراد، بیماری‌های عفونی، خدمات سلامت پیشگیرانه، درمان اعتیاد به الکل و مواد مخدر، زایمان، خدمات‌درمانی و سلامت مربوط به شرایط فوق‌العاده مانند جنگ، زلزله، سیل و دیگر رویدادهای طبیعی، درمان نازایی برای زنان کمتر از 39 سال، جراحی‌های پلاستیک که با هدف درمان انجام می‌شوند، از جمله خدمات زیر‌پوشش مؤسسه امنیت اجتماعی است. جامعه ترکیه از بسیاری جهات شباهت‌های بسیاری به ایران دارد. موقعیت راهبردی این کشور در خاورمیانه، همانند موقعیت راهبردی ایران، چالش‌ها و دستاوردهای بالقوه‌ای را برای آن رقم زده است، بنابراین بررسی موقعیت نظام بهداشت و درمان این کشور می‌تواند درس‌های مفیدی برای سیاست‌گذاری و مدیریت سلامت در کشور ما داشته باشد.

بیمارستان

بیمارستان فوق‌تخصصی «اختر»

بیمارستانی در الهیه؛ پذیرای بیماران از همه نقاط کشور

مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی اختر در یکی از بهترین مناطق تهران به نام الهیه قرارگرفته است. این بیمارستان که عمری هفتاد ساله دارد خانه شخصی اخترالملوک فرمانفرما بوده که از سوی او وقف شده است. پس از انقلاب اسلامی، این مرکز به دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی واگذار می‌شود. دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی دارای سه مرکز ارتوپدی است که بیمارستان اختر از مراکز مهم و معتبر این دانشگاه به شمار می‌آید. دو مرکز ارتوپدی دیگر در بیمارستان امام حسین (ع) و بیمارستان طالقانی قرار دارد. بسیاری از رزیدنت‌های این بیمارستان اکنون از متخصصان و استادان دانشگاه‌های تیپ دو هستند و یا این‌که در بیمارستان‌های درمانی کار می‌کنند.

این بیمارستان در زمینی به وسعت ۱۲ هزار متر مربع ساخته‌ شده و ۱۲۰ تخت مصوب و فعال دارد. در گذشته تعداد ۵۰ تخت در این بیمارستان با ضریب اشغال ۲۰ تا ۲۵ درصد وجود داشت. با افزایش تعداد تخت‌ها این ضریب به ۸۵ درصد افزایش پیدا کرده است. متوسط روزهای بستری نیز سه تا چهار روز است. گزارش خبرنگار ما را از این بیمارستان بخوانید.

مقاله

شاخص های سلامت در اقتصاد ایران

علم اقتصاد چارچوبی برای تخصیص منابع کمیاب برای مصرف حال و آینده ارایه می کند و اقتصاد سلامت هم شاخه ای از علم اقتصاد است. افزایش بسیار شدید هزینه‌های درمانی در تمام دنیا، بیشتر دولت‌ها و سازمان‌های مسؤول را وادار کرده است دراین‌باره به تفکر بپردازند و این خدمات را از دیدگاه‌های اقتصادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند. از این رو، زمینه خاصی به نام اقتصاد سلامت پدیدار شده است. اقتصاد سلامت شاخه جدیدی است ولی به دلیل اهمیت و تأثیر زیاد آن در مدیریت بهینه و در فراهم‌کردن ابزار و روش‌های لازم برای برنامه‌ریزی و هم‌چنین برنامه‌ها و طرح‌های بهداشتی‌درمانی، آن چنان گسترش یافته که امروزه به یکی از مباحث مهم در محافل دانشگاهی و اجرایی تبدیل شده است. این مطالعه با توجه به اهمیت موضوع در پی بررسی اثرات اقتصاد سلامت بر رشد اقتصادی در ایران است و به بررسی مبانی نظری و مطالعات انجام‌شده در این زمینه می‌پردازد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که شاخص‌های سلامت مانند امید به زندگی، نرخ مرگ‌و‌میر و شاخص‌های تأثیرگذار دیگر مانند نرخ باسوادی و درآمد سرانه بر رشد اقتصادی تاثیر مثبت و معنادار دارند و تغییر کوچکی در این متغیرها می‌تواند اثرات بسیاری بر رشد اقتصادی داشته باشد.

 

شماره مجله : 60-61
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         دريافت در قالب Pdf

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل