اینجا محل تبلیغ شماست

انتقاد رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی از شرایط نابسامان اعتباری

تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه 15 آذر 1391
انتقاد رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی از شرایط نابسامان اعتباری

بالاخره دانشگاه‌های علوم پزشکی هم سکوت خود را شکستند و در نامه‌ای سرگشاده به بهروز مرادی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خواستار رسیدگی به شرایط نابسامان دانشگاه‌های علوم پزشکی [و به تبع بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه‌ها] شدند. کسری بودجه در دانشگاه‌های علوم پزشکی [و سیر صعودی این کسری‌ها]، افزایش نرخ ارز و کاهش توان خریداری تجهیزات پزشکی و اقلام مصرفی، بی‌توجهی شرکت‌های بیمه‌گذار در پرداخت مطالبات بیمارستان‌های دولتی محورهای اصلی این نامه هستند. آن‌ها در این نامه از بی‌توجهی دولت در تخصیص اعتبارات مالی گلایه کرده‌اند و ادامه این روند را نگران‌کننده می‌دانند. آن‌ها خواستار بازنگری در اعتبارات مورد نیاز دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شدند.

رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در این نامه با بیان اینکه هر ساله اعتبارات بخش بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به صورت غیر‌واقعی و همراه با کسری مصوب شده است، یادآور شده‌اند: «در سال جاری نیز با توجه به تعیین سقف تخصیص 12 ماهه، اعتبارات هزینه‌ای عمومی مصوب قانون بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی از مبلغ 58,111 میلیارد ریال به 43,420 میلیارد ریال کاهش یافته است و با توجه به اینکه تمام اعتبار 58,111 میلیارد ریالی بابت حقوق و مزایای 385,000 نفر از شاغلان و 155,000 نفر بازنشسته هزینه می‌‌شود، کاهش 14,691 میلیارد ریالی اعتبارات عمومی، دانشگاه‌های علوم پزشکی را در پرداخت‌های پرسنلی با چالش جدی مواجه می‌کند.»

تورم و افزایش قیمت ارز، قیمت تمام شده داروها و ملزومات مصرفی پزشکی را تا 350 درصد افزایش داده است و براساس آنچه در این نامه آمده این موضوع تأمین نیازهای بیمارستان‌ها را با مشکل مواجه کرده است. علاوه بر این شرکت‌های تأمین‌کننده دارو و ملزومات پزشکی از فروش غیرنقدی به علوم پزشکی‌ها خودداری می‌کنند: «‌تورم ناشی از تغییرات نرخ ارز در تعرفه‌گذاری خدمات پزشکی که در اردیبهشت انجام شده، لحاظ نشده و سازمان‌های بیمه‌گر پایه با همان تعرفه‌های پایین‌ صورتحساب بیمارستان‌ها را با تأخیر شش تا هشت ماهه پرداخت می‌کنند.»

رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با بیان اینکه درآمد اختصاصی بیماستان‌ها برای ارایه خدمات مطلوب به بیماران، تهیه دارو، پرداخت کارانه کادر بالینی، هزینه‌های حامل‌های انرژی، هزینه‌های مرتبط با هتلینگ، تهیه ملزومات مصرفی پزشکی و نیازهای دیگر بیمارستان‌ها مصرف می‌شود و امکان پرداخت حقوق و مزایای کارکنان از محل آن وجود ندارد.

در این نامه همچنین تأمین نشدن اعتبار کامل برخی ردیف‌ها به معاون رییس جمهوری تذکر داده شده است. اجرای قانون بهره‌وری کادر بالینی با بار مالی 2300 میلیارد ریال، تأمین نشدن بار مالی مستقیم و غیرمستقیم ناشی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها به میزان 96,000 میلیون ریال، احکام صادره از طرف دیوان عدالت اداری، افزایش 20 درصدی تعداد دانشجویان ورودی سال 1391 برخی از این موارد هستند.

بر‌اساس آنچه در این نامه آمده، حدود 400 بیمارستان در مناطق محروم درآمدزا نیستند و افزایش مراجعه بیماران برای دریافت تخفیف، به علت فشار ناشی از تورم موجود، باعث ایجاد مشکلات و چالش‌هایی برای این بخش‌ها شده است: نارضایتی مردم به دلیل دریافت خدمات با کیفیت پایین و عدم دسترسی به خدمات مورد نیاز که ناشی از مشکلات تهیه دارو و ملزومات مصرفی پزشکی است، نارضایتی کادر بهداشتی و درمانی و کاهش انگیزه کاری به خصوص در بخش درمان به علت پرداخت نشدن به موقع حقوق و مزایا و کارانه، سختی تأمین دارو و ملزومات پزشکی در بیمارستان‌ها به علت پرداخت نشدن مطالبات شرکت‌های دارویی از سوی بیمارستان‌ها و همچنین نبود نقدینگی کافی برای خرید این موارد به صورت نقدی.

امکان بروز اعتراض‌های دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی به دلیل تنگناهای به وجود آمده در تهیه غذای دانشجویان، تأمین خوابگاه دانشجویی، فشار مضاعف هزینه‌های سنگین خرید لوازم و موارد مصرفی آزمایشگاه‌ها در رشته‌های مختلف که دارای واحدهای عملی و آزمایشگاهی [پزشکی، دندان‌پزشکی، داروسازی، رشته‌های آزمایشگاهی، بیوشیمی] هستند و افزایش تعداد دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد به بالا موارد دیگری هستند که در این نامه به آن‌ها اشاره شده است.

موضوع دیگر ابراز نگرانی رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی از معطل ماندن پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای دانشگاه‌ها در حوزه‌های مختلف بهداشتی و درمانی و آموزشی و اورژانس است که دارای مصوبه سفرهای استانی هیأت وزیران هستند، به‌خصوص طرح‌های مهر ماندگار که به سبب تخصیص ندادن اعتبار مورد نیاز بدون نتیجه باقی مانده‌اند.

 بر‌اساس آنچه در این نامه سرگشاده آمده است اعتبار کامل برنامه پزشک خانواده به عنوان برنامه راهبردی نظام سلامت که تکلیف قانون برنامه پنجم توسعه است، تأمین نشده است. رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در پایان این نامه از معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری خواسته‌اند تا برای جلوگیری از این موارد نسبت به اصلاح تخصیص هزینه‌ای دانشگاه‌ها تا سقف 58,111 میلیارد ریال اعتبار مصوب و همچنین تخصیص اعتبار به طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای دانشگاه‌های علوم پزشکی و همچنین پیش‌بینی اعتبارات مورد نیاز دانشگاه‌ها در لایحه بودجه 1392 به صورت واقع‌بینانه، اقدام شود.

www.farsnews.com

شماره مجله : 19
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل