اینجا محل تبلیغ شماست

کاهش عارضه‌های دهان، فک و صورت با افزایش آگاهی

تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه 9 ارديبهشت 1394
کاهش عارضه‌های دهان، فک و صورت با افزایش آگاهی

کاهش عارضه‌های دهان، فک و صورت با افزایش آگاهی

 

دهان از ارگان‌های مهم بدن با عملکردهای متفاوت است که با سرعت زیادی گرفتار بیماری‌های خاص این ناحیه می‌شود. ناحيه فك و دهان به دليل نقشي كه در اعمال حياتي بدن از جمله تنفس، غذا خوردن، صحبت كردن دارد از اهميت خاصي برخوردار است. همچنین به دليل تنوع بافتي اين ناحيه و تفاوت آن با بخش‌های دیگر بدن از نظر ساختار بيولوژيكي ممكن است اين قسمت از بدن به بيماري‌هاي متفاوتي دچار شود که آگاه کردن مردم و حتی بالا بردن دانش پزشکان این حوزه تاثیر بسزایی در پیشگیری و تشخیص به موقع بیماری‌های دهان، فک و صورت دارد.

سیزدهمین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران، همزمان با پنجمین کنگره بین‌المللی ایمپلنت خلیج فارس و سومین همایش محققان جوان جراحی دهان، فک و صورت ایران در راستای افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی، از 5 تا 8 اسفند 1393 در هتل المپیک تهران برگزار شد.

دکتر عباس کریمی رییس سیزدهمین کنگره جراحی دهان، فک و صورت موضوع اصلی این کنگره را افزایش دانش و کاهش عوارض اعلام کرد و گفت: «سیزدهمین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران در راستای انتقال تجربه‌های پیشگامان داخلی و استادان برجسته خارجی و کسب دانش جدید، مهارت و درک بیشتر در مراقبت و بهبود بیماران برگزار شد.»

به گفته او، زمینه کار در بیماری‌های فک، دهان و دندان بسیار وسیع است و عمل‌های جراحی که برای شکستگی‌های فک و صورت انجام می‌شود، جراحی‌های ضایعات داخل فک، دهان و صورت، جراحی دندان‌های نهفته، کارگزاری ایمپلنت‌های دندانی، جراحی ناهنجاری‌های مادرزادی فک و صورت و جراحی‌های سرطان‌های ناحیه فک و صورت را دربر می‌گیرد.

 

شرکت‌های حاضر در نمایشگاه

مدیکال استایل، آلفادنت، دانیال روژ، ایمن دندان پارسه، نرم‌افزار لبخند، کلان طب، گروه رویش نوین مد، آسا اونیک، کبیرطب، تجهیزات جویا، آرین درمان پژوه، دندان آپریش، ایمان شفاگستر، سامان دندان، آنلاین سلامت، شرکت یخ ژله‌ای فرتاک، درمان‌گستر آپادانا، بن ژیوارطب، طبستان گستر، رژین درمان، دانا راوک گیتی، مینا، کوشا فن پارس، نوآوران توسعه سلامت، آسیا دنتال، تبسم میهن، تمهیدطب، مروارید سپید مانا، پرتوتصویردرمان، استرومان Straumann، دیارتجهیز، شرکت دوستکام، درسان طب پارس، ایده برتر، مید دنتال، بن تاژ پارس، هنگام دندان، دوستان نیکواندیش پارسیان، پایادندان پیشرو، ایمن ایجاز، پویاطب برابران، TIR Dental implanet، آپادانا تک، شرکت اعتماد منصور، شرکت آزادتجارت، وندا آرتمن مدیا، تجهیز طب اثر، همانندساز بافت کیش، شهسواران خورشید ایرانیان، راسم، آرتمن مدیاطب، تهران ارکاک، شرکت پارس مدال، آرکامهرآریا، بهین ایده ارتوپد، مهرطب آسیا، افرند اطلس، سان بن تجهیز، مهردیاربان، برگ سبز هما، پارس گسترطب، ایران دنتال، ماد الکترونیک، سینا سنتر.

 

توربین‌های جراحی دندان عقل

شرکت دوستکام در این کنگره توربین‌های جراحی دندان عقل را ارایه کرد. این توربین‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که بدون ورود هوا در پشت هد توربین اکساز می‌شود و به بیرون منتقل نمی‌شود چراکه در صورت ورود هوا به محل جراحی تروما صورت می‌گیرد. بدنه توربین از جنس تیتانیوم به نام CHQD است که برای جراحی دندان عقل استفاده می‌شود. این توربین دندان عقل را به چند قسمت تقسیم کرده و درآوردن آن را که ممکن است چند کانال داشته باشد راحت می‌کند. این توربین ساخت شرکت انسکا (NSK) کشور ژاپن است.

توربین پیکو نیز ساخت همین شرکت برای اطفال طراحی شده و هد بسیار کوچکی دارد که هدهای مینیاتوری نامیده می‌شوند. این توربین برای اطفال و سالمندان و کسانی که مشکل TMG (نمی‌توانند دهان خود را کامل باز کنند) دارند کاربرد دارد. این توربین هم مدل اپتیک (نوری) و هم مدل نان‌اپتیک(بدون نور) دارد.

 

رادیوگرافی پرتابل DX3000، رادیوگرافی زمینی و حسگرهای رادیوگرافی

شرکت پرتوتصویر درمان ارایه‌کننده رادیوگرافی‌های تک‌دندان دندانپزشکی است. مدل پرتابل این دستگاه‌های رادیوگرافی برای کارهای جراحی، ایمپلنت و اندو استفاده می‌شود که از سوی این شرکت در سیزدهمین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران ارایه شد.

دستگاه رادیوگرافی پرتابل رنگی با قابلیت انتقال بی‌سیم تصویر به کامپیوتر است و اشعه ایکس می‌تاباند که به این ترتیب می‌توان تنها عکس یک دندان را با آن گرفت. این دستگاه نسبت به دستگاه‌های رادیولوژی دوز اشعه پایین‌تری دارد. زمان اکسپوز اشعه را متناسب با جنس دندان می‌توان تنظیم کرد از 5 صدم ثانیه تا 1 و 35 صدم ثانیه قابل تغییر است. مدل پرتابل این دستگاه 60 KV، 2 میلی‌آمپر است. این دستگاه‌ها ساخت کشور کره هستند و تیوپ ‌آنها ساخت شرکت توشیبای ژاپن است.

دستگاه رادیوگرافی زمینی که استفاده از آنها بیشتر معمول است، ساخت شرکت CSN کشور ایتالیا نیز از سوی پرتوتصویر درمان در این کنگره ارایه شد. پایه این دستگاه ایتالیایی و تیوپ آن توشیبای ژاپن است. این دستگاه هم برای فیلم و هم برای حسگر قابل تنظیم است و دوز اشعه بالاتری دارد. KV این دستگاه از 60، 65 و 70 KV قابل تنظیم است و میلی‌آمپر آن نیز پایین است. (شدت اشعه با یا کیلوولتKV و میلی‌آمپر تعیین می‌شود.) با این ویژگی‌ها این دستگاه در میان دستگاه‌های رادیوگرافی، یک دستگاه ایمن به حساب می‌آید. این دستگاه مدل 2014 است و ساختار داخلی آن نسبت به مدل‌های قبل ارتقا یافته است.

حسگرهای رادیوگرافی که RVG نامیده می‌شوند نیز از سوی این شرکت در این کنگره ارایه شد. این حسگرها گیرنده‌های اشعه هستند. گیرنده‌های اشعه‌هایی که از دستگاه رادیوگرافی تابانده می‌شوند به چند دسته تقسیم می‌شوند. برای نمونه یا با فیلم‌های معمولی می‌توان اشعه را گرفت که در حال منسوخ شدن است، یا با حسگرهایی که RVG هستند که سیم دارند و به رایانه وصل می‌شوند. در این حالت، اشعه به یک پلیت یا سطح تابیده می‌شود و تعدادی میکروچیپ داخلی نیز دارد که یا CCD هستند یا سیماس. سیماس‌ها نسبت به CCD ها جدیدتر و کوچکتر هستند و سرعت بالاتری دارند و در دستگاه‌های جدید استفاده می‌شوند اما CCD در دستگاه‌های قدیمی‌تر استفاده می‌شود. این دریافت اشعه نیاز به یک نرم‌افزار بر روی رایانه نیز دارد و یک سر حسگر که به صورت USB است به آن وصل می‌شود. حسگر در دهان بیمار قرار داده می‌شود و اشعه آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می‌کند. این حسگرها نیز ساخت شرکت CSN کشور ایتالیا است.

ویژگی اصلی کار با این حسگرها، سرعت بالای کار است. پردازش عکس آنلاین است و از طریق  رایانه می‌توان بر روی عکس کارهای زیادی انجام داد. از جمله زوم کردن و در سطح پیشرفته‌تر قابلیت این را دارد که ایمپلنت را به صورت شماتیک در عکس نشان دهد.

 

ایمپلنت‌های SIC و SPI سوییس

شرکت بن‌تاژپارس در این کنگره 2 برند SIC و SPI را در قطعات پروتزی و فیکسچر مربوط به ایمپلنت ارایه کرده بود. این شرکت همچنین بایومتریال‌ها از انواع آلمانی و سوئدی، پودرهای استخوان و پودرهای تیگران، ممبرین‌های SIC و .. را ارایه کرد.

 فیکسچرهای SIC استاندارد SLA را دارند. سطح روی ایمپلنت‌ها با میکروگوی‌های زیرکونیومی سندبلاس شده است. بر روی ایمپلنتی که در ریشه دندان قرار می‌گیرد باید خلل و فرجی ایجاد شود تا سطح آن صاف نباشد و پیوند آن با استخوان بهتر انجام شود که این کار را سندبلاس یا شن‌پاشی می‌نامند و بیشتر شرکت‌ها این کار را با آلومینیوم‌اکساید انجام می‌دهند. در این حالت پودرهای آلومینیوم‌اکساید در سطح ایمپلنت باقی می‌ماند و با شستن هم از بین نمی‌رود اما وقتی ایمپلنت‌ها با میکروگوی سندبلاس می‌شوند، چون گویچه هستند فقط اثر می‌گذراند و برمی‌گردند و پس از اثرگذاری بر جذب، هیچ اثری از آنها بر روی ایمپلنت باقی نمی‌ماند و این از مزیت‌های این ایمپلنت‌ها نسبت به ایمپلنت‌های دیگر است.

ظاهر این ایمپلنت‌ها صاف است اما در واقع با سندبلاسی که انجام شده، خلل و فرجی صورت گرفته که پیوند با استخوان را بسیار راحت‌تر می‌کند.

 

لاین‌های مختلف ایمپلنت و فیکسچر

شرکت درسان طب پارس در زمینه ایمپلنت و فیکسچر در لاین‌های مختلف سوپرلاین، ایمپلنتیوم، سیمپل لاین، نرولاین و اسلیم لاین فعالیت می‌کند. سوپرلاین و ایمپلنتیوم در زمینه ایمپلنت باسابقه‌ترین و پرمصرف‌ترین هستند. سوپرلاین و ایمپلنتیوم‌ها بُن لول(Bonlevel) هستند و اسلیم لاین‌ها برای اوردنچر (Overdencher) استفاده می‌شوند. 

این شرکت علاوه بر این‌ها، مواد بایومتریال، موتورهای جراحی را نیز ارایه کرده بود. از موتورهای جراحی ترائوس، ایمپلاتک و میکروموتورها برای جراحی‌های ایمپلنت استفاده می‌شود و بایومتریال‌ها نیز برای سینوس و استخوان‌سازی کاربرد دارند. زمانی که استخوان فک بیمار برای ایمپلنت جواب ندهد از این پودرهای استخوانی استفاده می‌شود که کار استخوان‌سازی در ناحیه مورد نظر را انجام می‌دهد. هر یک از این دستگاه‌‌ها و لاین‌ها کیت‌های مخصوص خود را دارند.

 

ایمپلنت‌های دندانی بایوتک آلمان

شرکت بهین ایده ارتوپد در زمینه فک و صورت فعالیت می‌کند که با پیچ و پلاک‌های فک و صورت کار خود را آغاز کرد. محصول جدیدی که در این کنگره ارایه کرده بود ایمپلنت‌های دندانی ساخت شرکت بایوتک آلمان بود. همچنین سیستم فک و صورت که این شرکت ارایه کرد جنرال ایمپلنت آلمان است.

جنس پیچ و پلاک‌های فک و صورت از جنس تیتانیوم است و در سه سیستم میکرو، مینی و فرکچر طبقه‌بندی می‌شوند. سیستم ریکانس که سیستم قوی‌تری است نیز از سوی این شرکت ارایه شد. این سیستم در جراحی‌های فک و صورت برای ثابت نگه داشتن دو استخوان شکسته و برای جراحی‌های زیبایی فک در افرادی که فک آنها جلو یا عقب است به کار می‌رود.

این سیستم به صورت یک ست در سه تری (Tray) جداگانه ارایه شده است. انواع پلاک‌ها و سایزهای مختلف پیچ‌ها در این ست وجود دارد که بنا بر نیاز هر عمل جراحی چیده می‌شود.

 

ایمپلنت فرانتیر و بونیت متریکس

شرکت مهرطب آسیا نماینده شرکت GMI ایلر ایمپلنت اسپانیا (Gmi ilerimplant) و دات آلمان در ایران است که سیستم ایمپلنت فرانتیر و پودر جایگزین استخوان بونیت متریکس(Bonitmatrix) را در این کنگره ارایه کرده بود.

ایمپلنت فرانتیر (Frontier) محصول شرکت GMI در واقع جایگزین دندان‌های از دست رفته برای بیماران است. با استفاده از این ایمپلنت‌ها بیمار می‌تواند در کمترین زمان ممکن، چند روز تا چند هفته، دارای دندان جایگزین شود و این  یکی از ویژگی‌های این ایمپلنت‌ها است. این زمان حتی به 48 ساعت و 24 ساعت نیز می‌رسد که بیمار نتیجه نهایی کار را می‌بیند. به این تکنیک، ایمدیت لود می‌گویند. این ایمپلنت‌ها از نظر طراحی که دارند و نوع روکش‌هایی که در آن استفاده می‌شود قابلیت این را دارند که تکنیک ایمیدیت لود در آنها اجرا شود.

با این ایمپلنت‌ها عارضه تحلیل استخوان با گذر زمان، حتی در حد یک میلی‌متر هم اتفاق نمی‌افتد. با توجه به این که تنوع آناتومی فک و دندان ایرانی‌ها زیاد است، پزشک با استفاده از این ایمپلنت‌ها که تنوع قطعات پروتز آنها زیاد است، می‌تواند بر اساس نیاز، پروتز متناسب برای هر فک را انتخاب کرده و استفاده کند. بنابراین، نتیجه کار برای بیمار از نظر زیبایی و عملکرد و ماندگاری، بیشتر و بهتر می‌شود.

در این سیستم، قبل از مرحله سندبلاس یک مرحله شستشو با اسید نیز وجود دارد که حفره‌هایی را بر روی فیکسچر ایجاد می‌کند و با سندبلاس کردن، حفره‌های دیگری ایجاد می‌شود. در مرحله سوم با یک اسید ضعیف‌تر شستشو داده می‌شود که به مجموعه این روش SLA می‌گویند؛ سندبلاس، لارج بریت و اسیداچ. یعنی ترکیب شن‌پاشی کردن و شستشوی اسید.

اما چیزی که انحصاری این شرکت است و یک حسن به شمار می‌آید، این است که این کارها دو برابر بر روی فیکسچرها انجام می‌شود که به آن ADS می‌گویند. این تکنیک انحصاری شرکت GMI اسپانیا است که در آن، 2 مرحله سندبلاس و چهار مرحله اسید اچ انجام می‌شود تا بیشترین حد ممکن خلل و فرج و حفره بر روی سطح فیکسچر به وجود آید. هرچه این خلل و فرج‌ها بیشتر شود، سطح تماس استخوان با قطعه نیز بیشتر می‌شود که به همین دلیل مدت زمانی که بیمار به درمان و نتیجه نهایی برسد کمتر می‌شود. این تکنیک کمک می‌کند که سطح یک فیکسچر که درون استخوان کار گذاشته می‌شود 700 برابر افزایش یابد.

 

ایمپلنت UF

شرکت افرند اطلس نماینده انحصاری ایمپلنت دیو(DIO) کره جنوبی است که در این کنگره لاین جدید محصولات خود را با نام ایمپلنت UF با سطح پوششی HSA (هیبرید سندبلاس اسید اچ) ارایه کرد. این ایمپلنت محصول مشترک دنس پلی(Densply) آمریکا و دیو کره است. این ایمپلنت‌ها در مدت زمان کمتر از حد معمول که تا چند ماه است به استخوان جوش می‌خورد و این زمان به 2 ماه می‌رسد. همچنین داشتن کیت ساده از ویژگی‌های این ایمپلنت است.

 

لایت کیورهای Blue wave

شرکت ماد الکترونیک در این کنگره لایت کیور  Blue wave را در چهار مدل مختلف ارایه کرد که تولید داخلی است. برای پر کردن دندان از این لایت کیورها استفاده می‌شود که کامپوزیت را کیور می‌کند. پر کردن دندان با ماده سفید رنگ را کامپوزیت می‌گویند که این ماده ابتدا بافت نرمی دارد و کم کم شکل می‌گیرد و محکم می‌شود که با تاباندن لایت کیور به این کامپوزیت، به سفت و محکم شدن آن کمک می‌کند.   

از ویژگی‌های برتر این لایت کیورها مجهز بودن به لایت‌متر دیجیتال، کار کردن بدون لایت گاید، دارا بودن خروجی‌های Fast، Pulse و Ramp است.

همچنین داشتن زمان‌های خروجی 40s، 30s، 20s و 10s، آلارم افت ولتاژ باتری، شارژ اتوماتیک، LED پرقدرت با توان 3 وات و داشتن حالت Standby از دیگر ویژگی‌های این دستگاه است. 

 

شماره مجله : 47
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل