اینجا محل تبلیغ شماست

مهمترین برنامه‌های غذایی و دارویی سال 94 اعلام شد

تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه 20 اسفند 1393
مهمترین برنامه‌های غذایی و دارویی سال 94 اعلام شد

مهمترین برنامه‌های غذایی و دارویی سال 94 اعلام شد

واردات دارو امسال 350 میلیون دلار کاهش یافت

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان غذا و دارو از کاهش 350 میلیون دلاری واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری خبر داد. رسول دیناروند با اشاره به سیاست حمایتی دولت یازدهم از تولید داخلی گفت: «برای نخستین‌بار در 15 سال گذشته روند واردات دارو و تجهیزات پزشکی در کشور کاهش یافته‌است.»

او با اشاره به سیاست کاهش قیمت داروهای مورد نیاز بیماران خاص و همچنین حمایت از داروی تولید داخل از سوی دولت تدبیر و امید، از معرفی تعدادی از اقلام دارویی مربوط به بیماری‌های خاص، صعب‌العلاج و مزمن، تولید کشور به مردم خبر داد.

دیناروند همچنین از معرفی اقلام دارویی جدید پس از استفاده در کشور به عنوان یکی از سیاست‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نام برد و افزود: «این داروها اکنون در کشور وجود دارد و در دو ـ سه ماه گذشته وارد بازار دارویی شده‌است.»

او با بیان اینکه داروهای تولید داخل رونمایی نمی‌شود و پس از مصرف، به مردم معرفی می‌شوند، کمترین کاهش قیمت داروهای تولید داخل برای بیماری‌های خاص، صعب‌العلاج و مزمن را در سال جاری 50 درصد اعلام کرد.

رییس سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به رضایت مردم از خدمات بیمارستانی با اجرای برنامه تحول نظام سلامت گفت: «در حال حاضر، مردم تمام دارو و تجهیزات مورد نیازشان را در بیمارستان دریافت می‌کنند و مراجعه مردم به بیرون از بیمارستان برای تهیه دارو و تجهیزات درمانی، به کمترین اندازه رسیده‌است.»

رییس سازمان غذا و دارو سقف پرداختی مردم برای خدمات بستری در بیمارستان‌های کشور را در سال جاری شش درصد اعلام کرد در حالی که این رقم در سال گذشته 37 درصد بود.

 

معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو از راه‌اندازی پورتال سازمان غذا و دارو یا همان سامانه رد و رهگیری دارو در سال 94 به عنوان مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان در سال آینده در حوزه غذا و دارو خبر داد. این سامانه در ادامه روند اجرای طرح تحول سلامت راه‌اندازی خواهد شد.

رسول دیناروند در توضیح برنامه‌ریزی‌های این سازمان برای سال آینده این سامانه را مهم‌ترین کار سال آینده این سازمان خواند و افزود: «مراحل راه‌اندازی این پورتال از امسال آغاز شده که در حال پیگیری است و امیدواریم که این پرتال تا پیش از پایان سال اجرایی شود.»

او تاکید کرد: «این کار هر چند سخت است اما در صورت اجرایی شدن، تمام فرآیندها به صورت الکترونیکی و شفاف انجام خواهد شد و نیازی به مراجعه مشتریان نخواهد بود؛ چرا که این امر خود می‌تواند منشأ تخلف و فساد باشد، البته ممکن است عملیاتی شدن تمام بخش‌های این پورتال دو تا سه سال زمان ببرد.»

رییس سازمان غذا و دارو همچنین درباره دیگر برنامه‌های نظارتی سازمان غذا و دارو در سال 94 گفت: «برنامه‌های نظارتی ما طبق قانون همیشگی انجام می‌شود، ولی باید از ابزارهای نوین و مدرن برای توسعه نظارت‌های‌مان استفاده کنیم. برای نمونه، ما طرحی در حوزه شناسایی آلاینده‌ها و تقلبات در حوزه غذا داریم که تقریباً 18 میلیارد تومان برای این کار هزینه خواهیم کرد تا آزمایشگاه مرجع در تهران و آزمایشگاه‌های قطب در 10 استان دیگر را تقویت کنیم و از این طریق بتوانیم سرعت شناسایی آلاینده‌ها و سموم را افزایش دهیم. این کاری است که امسال آغاز شده و سال آینده به نتیجه می‌رسد.»

او همچنین از تشدید نظارت‌ها برای کنترل و برخورد با قاچاق و تقلب در حوزه غذا و دارو در سال آینده خبر داد.

 

رایگان شدن هزینه دارویی بیماران خاص نیازمند به تعویق افتاد

طرحی که بر اساس آن قرار بود؛ هزینه دارویی بیمارانی که تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و در مناطق محروم هستند به صفر برسد، با صلاح‌دید وزیر بهداشت به دلیل محدودیت بودجه‌ به تعویق افتاد.

رییس سازمان غذا و دارو اجرای این طرح را در سال ۹۴ با توجه به بودجه سال آینده نیازمند بررسی دانست و گفت: «همین الان هم برای بیماران صعب‌العلاج اعتباری که پیش از این در نظر گرفته شده، وجود دارد و وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر مبلغی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان هزینه می‌دهند تا پرداختی بیماران به حداقل برسد. داروی برخی از بیماران نیز رایگان است.»

او همچنین درباره اعلام اسامی شرکت‌های استفاده‌کننده از روغن پالم گفت: «ما هنوز چنین درخواستی از سوی دادستانی دریافت نکرده‌ایم در حالی که به تازگی مکاتباتی با این نهاد انجام داشته‌ایم.»

 

او با اشاره به آنچه در رسانه‌ها درباره درخواست بازپرس پرونده منتشر شده‌است تأکید کرد: «وکلایی که این موضوع را پیگیری می‌کردند، نیز این موضوع را به ما اطلاع دادند، اما بازپرس پرونده‌ باید حکمی صادر کند و به دست ما برسد. دستگاه قضایی هر تصمیمی بگیرد ما آن را اجرایی می‌کنیم.»

او همچنین از استقبال وزارت بهداشت از برخورد دستگاه قضایی با متخلفین و اعلام اسامی آن‌ها خبر داد و افزود: «دادستانی کل کشور اسامی همه متخلفان را در اختیار دارد و هر زمان که صلاح بدانند، می‌توانند اسامی را اعلام کنند.»

 

 

شماره مجله : 45-46
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل