اینجا محل تبلیغ شماست

داروی اصلی بیماران سکته مغزی بیمه نیست

تاریخ ایجاد خبر : چهارشنبه 20 اسفند 1393
داروی اصلی بیماران سکته مغزی بیمه نیست

داروی اصلی بیماران سکته مغزی بیمه نیست

سالانه ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر در کشور به سکته مغزی دچار می‌شوند و حدود ۲۰ هزار نفر از این افراد نیز جان خود را از دست می‌دهند اما داروی اصلی درمان سکته مغزی، بیمه نیست به باور سازمان غذا و دارو این دارو کم مصرف است.

قیمت هر آمپول آرتی‌پی‌ای یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و چون عملاً هر بیمار باید دو آمپول تهیه کند، هزینه استفاده از این دارو برای هر بیمار سکته مغزی به سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان می‌رسد.

مسعود مهرپور، عضو انجمن سکته مغزی ایران با بیان این که بیماران سکته مغزی هم از نظر دارویی و هم از نظر تجهیزات پزشکی با مشکل مواجه هستند، از تحت پوشش بیمه نبودن داروی اصلی بیماران سکته مغزی انتقاد کرد و خواستار چاره‌اندیشی مسؤولان در این زمینه شد.

او با اشاره به این‌که برای سکته حاد مغزی یک دارو به نام ار‌تی‌پی‌‌ای مورد‌تأیید است، افزود: «این دارو یک داروی ضد لخته است که اگر به موقع به بیمار تزریق شود، خیلی به کاهش اثرات سکته مغزی در وی کمک می‌کند. این دارو در کشور به صورت وارداتی موجود است، اما هنوز تحت پوشش بیمه قرار ندارد و مصرف دوز مناسبی از این دارو برای بیماران سکته مغزی بیش از سه میلیون تومان هزینه به بیمار تحمیل می‌کند.»

به گفته مهرپور درباره سکته‌های مغزی تا یک دهه قبل درمان مناسبی در کل دنیا وجود نداشت و برای همین عملاً بیشتر پیشگیری‌های اولیه و ثانویه و اقدامات مربوط به بازتوانی مورد توجه قرار می‌گرفت. اما در یک دهه گذشته نوع درمان سکته مغزی در دنیا تغییر کرد و این امکان فراهم شد که اگر بیمار سکته مغزی، به موقع و در زمان مناسب مراجعه کند و درمان‌های دارویی مناسب و انژیوگرافی برای او انجام شود، آسیب کمتری بر اثر سکته مغزی ببیند.

او یادآور شد که با توجه به افزایش سن امید به زندگی درایران، سکته مغزی نیز افزایش یافته است علاوه بر این‌که تغذیه نامناسب و کم‌تحرکی نیز سبب رشد سکته مغزی شده‌است: «‌‌آگاه‌سازی مردم از علایم سکته مغزی می‌تواند در زمینه کمک‌رسانی به موقع و کاهش عوارض آن کمک‌کننده باشد.چرا که کم‌بودن آگاهی موجب می‌شود فردی که دچار علایم سکته مغزی می‌شود دیر به مراکز درمانی مراجعه کند در نتیجه درمان او نیز با مشکل مواجه می‌شود.»

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد با تأکید بر این‌که تجهیز مراکز درمانی و فراهم کردن امکانات مناسب برای این بیماران مسأله‌ای است که مسؤولان باید خیلی به آن توجه کنند، افزود: «متأسفانه در کشور ما هنوز تعریف مناسبی از بخش مراقبت از بیماران سکته مغزی وجود ندارد و استاندارد‌های درمانی و تجهیزات پزشکی ایران برای بیماران سکته مغزی نسبت به دنیا از استاندارد‌های بسیار کمتری برخوردار است.»

مهرپور با اشاره به لزوم تحت‌پوشش قرار گرفتن داروی ویژه بیماران سکته مغزی گفت: «بار‌ها با مسؤولان نامه‌نگاری کرده‌ایم که شاید بتوانیم این دارو را تحت‌پوشش بیمه قرار دهیم، اما هنوز اتفاقی رخ نداده است. در صورتی که این‌ها حداقل امکاناتی است که باید برای بیماران سکته مغزی در جامعه ایجاد شود.»

رسول دیناروند، رییس سازمان غذا و دارو نیز درباره زیر‌پوشش بیمه نبودن داروی آرتی پی‌ ای مربوط به بیماران سکته مغزی گفت: «این دارو کم مصرف است اما جایگزین آن وجود دارد. در مورد بیمه‌نبودن این دارو باید گفت که بیمه‌ها تحت نظارت وزارت بهداشت نیستند، اما با آنها در این زمینه رایزنی‌هایی انجام می‌دهیم، چرا که عضو شورای عالی بیمه هستیم و نظرات‌مان را اعلام می‌کنیم.»

 

شماره مجله : 45-46
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل