اینجا محل تبلیغ شماست

نوبل شیمی برای دید بهتر میکروسکوپ‌ها

تاریخ ایجاد خبر : شنبه 17 آبان 1393
نوبل شیمی برای دید بهتر میکروسکوپ‌ها

میکروسکوپ نوری به دلیل نداشتن وضوح مناسب زیاد مورد استقبال قرار نمی‌گرفت و مشکلات زیادی را برای پزشکانی که با این میکروسکوپ‌ها کار می‌کردند به‌وجود آورده بود. اما این مشکل با تلاش‌ها و مطالعات سه پژوهشگر و محقق از میان رفت. اریک بتزویگ از مؤسسه پزشکی هوارد هیوز آمریکا، اشتفن هل از مؤسسه مکس پلانک در گوتینگن آلمان و ویلیام مورنر از دانشگاه استنفورد آمریکا با کمک مولکول‌های فلورسنت توانستند این محدودیت را رفع کنند. دستاورد عظیم آنها، میکروسکوپ نوری را به بعد نانو رساند و باعث شد تا با اختراع میکروسکوپ فلورسنس فوق واضح جایزه نوبل شیمی سال 2014 را از آن خود کنند.

با این اختراع دانشمندان در حوزه نانوسکوپی می‌توانند مسیرهای مولکول‌ را درون سلول‌های زنده ردیابی کنند و چگونگی تولید سیناپس‌های میان سلول‌های عصبی مغز را توسط مولکول‌ها ببینند؛ همچنین با استفاده از این میکروسکوپ جدید می‌توانند پروتیین‌های دخیل در بیماری‌های پارکینسون، آلزایمر و هانتینگتون را پیگیری کنند و پروتیین درون تخم‌های بارور را در زمان تقسیم شدن برای تبدیل به جنین مشاهده کنند.

در سال 1873، ارنست آبه، فیزیکدان آلمانی، حد فیزیکی را برای حداکثر وضوح میکروسکوپ نوری سنتی مقرر کرد. این وضوح هیچ‌گاه نمی‌توانست بهتر از 0.2 میکرومتر باشد. اما اریک بتزیگ، اشتفن هل و ویلیام مورنر توانستند از این حد عبور کنند. حالا دیگر می‌توان به‌وسیله این میکروسکوپ نوری جدید وارد دنیای نانو شد.

برای دیدن نمونه توسط میکروسکوپ الکترونیکی، نمونه باید در خلاء و به دور از هوا نگهداری شود. همین‌طور باید کار‌های دیگری نیز برای آماده‌سازی نمونه انجام داد که در هر صورت سلول دیگر زنده نخواهد بود که این مشکل باعث ضعف میکروسکوپ الکترونی در برابر میکروسکوپ فلورسانس می‌شود؛ زیرا در میکروسکوپ فلورسانس امکان نمایش سلول‌ها به صورت زنده وجود دارد.

احتمال می‌رفت تا جایزه نوبل شیمی امسال به پژوهش‌هایی در زمینه گوشی هوشمند یا تبلت مانند پژوهش پرفسور چینگ دبلیو تانگ و استیون وان اسلایک از آمریکا برای اختراع دیود ساطع‌کننده نور آلی که از اهمیت زیادی در تلویزیون‌های وضوح بالا و جدیدترین تلفن‌های همراه و رایانه‌ها برخوردار است تعلق گیرد.

این جایزه سال گذشته به مارتین کارپلوس از دانشگاه هاروارد، مایکل لویت از دانشگاه استنفورد و آریه وارشل از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به خاطر توسعه مدل‌های چندمقیاسی سیستم‌های شیمیایی پیچیده اعطا شد. 

isna.ir

شماره مجله : 41
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل