اینجا محل تبلیغ شماست

برگزاری نخستین کنگره ملی تروما در دی‌ماه

تاریخ ایجاد خبر : پنجشنبه 17 مهر 1393
برگزاری نخستین کنگره ملی تروما در دی‌ماه

بیمارستان بقیه‌الله به عنوان قطب ترومای ایران، نخستین کنگره ملی تروما را 24 دی‌ماه امسال در مرکز همایش‌های برگزار می‌کند. تروما یکی از مشکلات درمانی رده اول ایران است؛ ایران از یک سو در رده‌بندی جهانی در فهرست۱۰ کشور حادثه‌خیز دنیا از نظر میزان و شدت حوادث غیرمترقبه مانند زلزله، سیل و رانش زمین جا دارد؛ از سویی دیگر، سالانه، شمار چشمگیری مرگ‌و‌میر و نقص عضو در تصادفات جاده‌ای در ایران گزارش می‌شود. سالانه 1.45 درصد سوانح رانندگی و مرگ‌و‌میر ناشی از تصادفات جهان در ایران رخ می‌دهد. بر اساس آمار پلیس ایران، در 32 سال گذشته، بیش از 800 هزار نفر در تصادف‌های جاده‌ای جان باخته‌اند.

دکتر سید مسعود خاتمی رییس بیمارستان بقیه‌الله و قطب ترومای ایران خبر برگزاری نخستین کنگره ملی ترومای ایران را در گفت‌وگو با خبرنگار «صنعت درمان» می‌دهد. بیمارستان بقیه‌الله سال گذشته به عنوان قطب علمی کشور در زمینه تروما شناخته شد. او علت این انتخاب را تجربه سازمان بهداری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ هشت ساله ایران و عراق می‌داند: «وزارت بهداشت انتخاب حساب شده‌ای کرد، چرا که واقعاً هیچ سازمانی مانند بهداری سپاه در جریان جنگ تحمیلی که بزرگ‌ترین ترومای چند دهه اخیر ایران را در کشور به وجود آورد با تروما و عواقب ناشی از آن درگیر نبود.»

رییس قطب علمی آموزشی ترومای کشور وضع کشور در زمینه پیشگیری از تروما را ضعیف و تأسف‌بار می‌خواند و خواهان افزایش اقدام‌های پیشگیرانه در این زمینه می‌شود. به باور او، کشور ما در بحث درمان تروما مشکل خاصی ندارد. هم اورژانس جاده‌ای‌مان در زمینه حوادث رانندگی [که بخش اصلی ترومای کشور به آن مربوط می‌شود و کاملاً قابل پیشگیری است] امکانات کافی دارد و خوب عمل می‌کند و هم در زمینه درمان مشکل خاصی نداریم: «اما مشکل اصلی ما بالا بودن نرخ حوادث غیرطبیعی به خصوص تصادفات رانندگی است که در زمینه پیشگیری از آن بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم.»

اگر چه تلاش‌هایی برای آگاهی مردم و الزام رانندگان به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی انجام می‌شود اما آمار تصادفات هم‌چنان بالا است. در سال 92 پلیس راهور بیش از 18,000 مرگ‌و‌میر ناشی از تصادفات جاده‌ای گزارش کرده است که نیمی از آنها سر صحنه تصادف و مابقی در راه بیمارستان یا در بیمارستان جان باخته‌اند. به گفته دکتر خاتمی باید تمام تلاش این نکته متمرکز شود که ترومای جاده‌ای پیش نیاید وگرنه بعد از روی دادن تروما دیگر چندان کاری برای قربانیان نمی‌توان کرد: «از این منظر حتی از کشورهای منطقه خودمان نیز به شدت عقب هستیم. چرا نرخ تصادفات جاده‌ای باید اینقدر بالا باشد؟ هرچند گفته می‌شود در سال‌های گذشته میزان تصادفات جاده‌ای مرگبار کم شده اما اگر این کاهش رخ داده باشد هم بسیار نامحسوس و کم بوده است.» بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، آمار تصادفات در ایران، یک‌و‌نیم برابر میانگین جهانی است و ایران پنجمین کشور دارای علامت قرمز در زمینه تصادفات است.

رییس قطب ترومای ایران درباره هدف برگزاری نخستین کنگره ملی تروما می‌گوید: «بررسی آخرین دستاوردهای علوم تروما در ایران، ارایه یافته‌های علمی نوین در این‌باره برای پزشکان و متخصصان، برجسته‌سازی اهمیت توجه جدی به مقوله تروما برای مسؤولان و از اهداف مهم برگزاری این کنگره است.»  

کمیته علمی این کنگره با هشت کارگروه تخصصی پیشگیری، درمان تروماهای رایج، آسیب‌های روانی ناشی از تروما، آمار و اپیدمیولوژی، توانبخشی، مسایل حقوقی و قانونی در تروما و مدیریت و تروما سیستم و آموزش و پژوهش آغاز به کار کرده و فراخوان برای دریافت مقالات علمی انجام شده است و پژوهشگران سراسر کشور می‌توانند تا یکم آبان‌ماه امسال خلاصه مقالات خود را به دبیرخانه کنگره به نشانی الکترونیکی congresstrauma1@gmail.com بفرستند.

این کنگره با همکاری مستقیم جامعه جراحان ایران، وزارت بهداشت و درمان و مراکز تحقیقات ترومای سینا، ترومای جاده‌ای گیلان، ترومای کاشان، پرستاری کاشان و مرکز تحقیقات ترومای شیراز، معاونت بهداشت و درمان سپاه، سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور و سازمان پزشکی قانونی و تأمین اجتماعی برگزار می‌شود.

شماره مجله : 40
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل