اینجا محل تبلیغ شماست

900 میلیارد تومان خیّریه برای راه‌اندازی مهدی‌کلینیک

تاریخ ایجاد خبر : شنبه 24 اسفند 1392
900 میلیارد تومان خیّریه برای راه‌اندازی مهدی‌کلینیک

مهدی کلینیک، مجموعه فوق‌تخصصی 14 طبقه‌ای است که قرار است تا سال 1395 به بهره‌برداری برسد. پروژه ساخت این کلینیک فوق‌تخصصی در مجموعه بیمارستانی امام خمینی (ره) تهران آغاز شده است. برای ساخت این مرکز درمانی تا کنون 100میلیارد تومان هزینه شده است و پیش‌بینی می‌شود که 800 میلیارد تومان دیگر تا مرحله بهره‌برداری این بیمارستان مورد نیاز باشد. تمامی هزینه‌های مورد نیاز برای این مرکز درمانی را مؤسسه غیر دولتی خیریه یاوران مهدی تأمین کرده است.

در روزهای پایانی سال 1392 مراسم صمیمانه کوچکی با حضور خانواده گرامی [خیران این مجموعه بیمارستانی]، پروفسور سمیعی، جمعی از متخصصان، مسؤولان بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی تهران و شرکت‌های تجهیزات پزشکی برگزار شد تا از روند پیشرفت کار پروژه مهدی کلینیک بازدید شود.

گردشگری سلامت در مهدی‌کلینیک

دکتر قیامت، مشاور خانواده گرامی در ساخت این مجموعه درمانی درباره این مراسم صمیمانه می‌گوید: «این پروژه از سوی بنیادی خیّریه انجام می‌شود که در 5 سال آینده حرف جدی در حوزه سلامت کشور برای گفتن خواهد داشت. استانداردهایی که برای این مرکز تعریف شده، بالاتر از استانداردهای موجود دنیاست و انشاءالله این پروژه بتواند نقش جدی در سلامت مردم و بعد هم در بالا بردن استاندارد سلامت داشته باشد؛ همچنین قرار است با راهکارهایی این مرکز را برای توریسم درمانی هم تقویت کنیم؛ می‌خواهیم تجهیزات و امکانات جایگزین شود و نیروی انسانی قوی‌ای که لازم است، مستقر شود تا مهدی‌کلینیک بتواند در منطقه مجموعه بزرگی برای ارایه خدمات سلامت به مردم باشد.»

به گفته دکتر قیامت این مرکز درمانی قرار است در 14 طبقه به بهره‌برداری برسد: «مساحت این مرکز برای هر طبقه تا طبقه سوم حدود 11.000 متر است و برای 11 طبقه بعدی 5هزار متر برای هر طبقه در نظر گرفته شده است. در تعریف اولیه این مرکز 800 تخت‌خوابی تعریف شده است؛ اما در واقع 1000 تختخواب دارد چراکه قرار است بر اساس استاندارد جهانی ده درصد تخت‌های بستری به تخت‌های ویژه اختصاص پیدا کند که این موضوع را مهندسان مشاور پیش‌بینی نکرده بودند اما قرار است 200 تخت دیگر شامل تخت‌های آی‌سی‌یو، تخت‌های دیالیز و تخت‌های ویژه به این مرکز اضافه شود.»

به گفته دکتر قیمات اعتبار مورد نیاز این مرکز درمانی تأمین شده است و بر اساس پروتکلی که فازبندی‌ها در آن مشخص شده، قرار است این پروژه در سال 1395 در حال پذیرش بیمار باشد.

همه‌چیز استاندارد و اصولی است

مهدی گرامی، نماینده خیرانی است که تا این مرحله از کار هزینه‌های ساخت این مرکز درمانی را عهده‌دار بوده‌اند و قرار است 800میلیارد تومان دیگر برای راه‌اندازی این مرکز درمانی هزینه کنند. به سراغش می‌روم و به او می‌گویم که دوستان می‌گویند شما خیر این پروژه درمانی هستید، پاسخ می‌دهد: «از اینکه به من خیر می‌گویید متشکر هستم چون من خودم را خادم این ملت می دانم و خداوند را شکر می‌کنم که در این زمان و این سن و سال به من توفیق همکاری در این پروژه مهدی کلینیک که یک پروژه ملی است را داده است. این پروژه با کمک و زحمت دوستان ما در حال ساخت است.»

از مهدی گرامی می‌پرسم که چرا سرمایه‌اش را در این راه هزینه کرد و اصلا چطور شد که به فکر ساخت یک مرکز درمانی افتادند، پاسخ می‌دهد: «این موضوع خواسته مرحوم پدرم بود. ایشان در زمان حیات‌شان می‌خواستند بیمارستانی در سطح استانداردهای بین‌المللی ساخته شود تا مردم از آن به صورت خیریه استفاده کنند. این خواسته در زمان حیات ایشان اتفاق نیفتاد اما ما وارثان یعنی من که پسر بزرگ ایشان هستم و برادرانم مصمم شدیم که این خواسته مرحوم پدر را جامعه عمل بپوشانیم. ما مؤسسه غیردولتی خیریه یاوران مهدی را برای همین کار تأسیس کردیم و این اولین پروژه‌ای است که مؤسسه ما انجام می‌دهد.»

او می‌گوید که اطلاعات چندانی از ساخت و ساز بیمارستان نداشته‌اند، برای همین از راهنمایی دکتر باقر لاریجانی، رییس وقت دانشگاه تهران متخصصان این کار کمک گرفته‌اند تا تصمیم بر آن شد که این بیمارستان خیریه در مجموعه بیمارستانی امام خمینی (ره) راه‌اندازی شود: «از متخصصان نظرخواهی کردیم و پرسیدیم که بهترین محل برای بیمارستانی با این حجم و مشخصات کجا هست و خوشبختانه با حمایتی که ریاست محترم دانشگاه آقای دکتر لاریجانی در آن زمان داشتند و راهنمایی همکاران ایشان مصمم شدیم که از این محوطه‌ای که در مجموعه بیمارستان امام خمینی موجود بود، برای ساخت و راه‌اندازی مهدی کلینیک استفاده کنیم. هدف ما این است که بهترین جراحان و بهترین پزشکان را به این مرکز جذب کنیم چراکه این مرکز هم درمانی است و هم آموزشی. درباره خدمات این مرکز هم سعی کردیم تا خدماتی را که در مجموعه بیمارستانی امام خمینی(ره)نبود، برنامه‌ریزی کنیم. ما می‌خواستیم که همه‌چیز استاندارد و اصولی باشد. نمی‌خواستیم بگوییم که ما داریم این بیمارستان را می‌سازیم و  خرجش را می‌دهیم پس شما کاری به کار ما نداشته باشید، وقتی پروژه تمام شد آن را به شما تحویل می‌دهیم. مطمئناً این‌طور نخواهد بود.»

خیّر این پروژه درمانی می‌گوید: «همان‌طور که آقای دکتر هاشمی[وزیر بهداشت] گفتند کار دولت مدیریت بیمارستان یا ساخت بیمارستان نیست. این کار، یک کار مردمی است، مردم باید خودشان بیایند و دولت هم هرطور حمایتی باشد انجام می‌دهد، آن‌ها خدمات عرضه کنند و دولت هم به عنوان بیمه‌گذار خدماتی را از آن‌ها خریداری می‌کند. من فکر می‌کنم شیوه بسیار خوبی است و اگر با این استراتژی پیش برویم از نظر مدیریت بیمارستان هم انشاءالله مشکلی نخواهیم داشت.»

نگاه به آینده در پروژه‌های سلامت

پروفسور سمیعی یکی از مهمانان این برنامه صمیمانه بود که در آخرین روز حضورش در ایران از پروژه مهدی کلینیک دیدار کرد. او درباره حضور خیّران در صنعت بیمارستانسازی می‌گوید: «من خیلی خوشحال هستم که این فرهنگ، فرهنگ سرمایه‌گذاری برای کارهای اجتماعی که پزشکی یکی از آن‌ها است، در کشور در حال رونق گرفتن است. این پروژه‌ای که در مرکز بیمارستانی دانشگاه تهران در حال اجراست، یک فکر بسیار خوب و صحیح است چراکه در مرکزی که اکثر بیماران با گرفتاری‌های خیلی بزرگ رجوع می‌کنند، اصولاً مشکلات در یک رشته قابل حل نیست، باید تمام رشته‌ها با هم همکاری کنند تا بیمار به نتیجه برسد و این مرکز برای پر کردن این کاستی‌ها ایجاد شده است.»

او با قدردانی از خانواده گرامی می‌گوید: «خانواده گرامی همه دست به دست هم دادند که یک چنین بیمارستانی در اینجا ساخته شود. ساخت این بیمارستان کار بزرگی است که نتیجه آن حتماً در کشور ما چشمگیر خواهد بود. آینده خیلی خوبی برای این پروژه می‌بینم چراکه اساتید ما در دانشگاه تهران آمادگی همکاری دارند که بتوانند از تمام این امکاناتی که گذاشته می‌شود به بهترین نحو برای درمان بیماران استفاده کنند. من خیلی خوش‌بین هستم و آرزو می‌کنم هرچه زودتر این مرکز به بهره‌برداری برسد.»

پروفسور سمیعی می‌گوید که خانواده گرامی از او درخواست کردند تا برای انجام این پروژه به بهترین شکل ممکن راهنمایی‌شان کند: «پیشنهاد من به خانواده گرامی این بود که نه تنها علم و تکنولوژی فعلی را در اینجا برقرار کنیم بلکه شاید بتوانیم برنامه‌هایی داشته باشیم تا تکامل پزشکی در ده سال آینده در این مرکز چگونه باید باشد. این نقش مهمی برای شخص من خواهد داشت و فکر می‌کنم که ساخت این بیمارستان با این سطح استانداردهای بین‌المللی در کشور عزیزمان، در 10 سال آینده ما را در سطح خیلی بالایی قرار خواهد داد.» 

شماره مجله : 34
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل