اینجا محل تبلیغ شماست

پمپ تزریق سرنگ

تاریخ ایجاد خبر : سه شنبه 19 آذر 1392
پمپ تزریق سرنگ

این مقاله درباره دستگاه‌های پمپ تزریق سرنگ بحث خواهد کرد که نرخ جریان خروجی آنها قابل تنظیم است و در قسمت‌های مختلف از جمله بیهوشی، تزریقات طولانی‌مدت یا مراقبت‌های ویژه از آنها استفاده می‌شود. اندازه سرنگ‌های مورد استفاده در آنها تا 60 میلی‌لیتر است. برخی از آنها ممکن است سیستم کاهش خطای دُز (DERS) داشته باشند، نام‌های دیگر دستگاه پمپ پرفیوزر است.

اطلاعات مربوط به کد UMDNS

.متن ارایه شده دستگاه ذیل را پوشش می‌دهد

 Infusion Pumps, Syringe [13-217]

 Drivers, Syringe [18-092]

 

هدف:

پمپ‌های تزریق سرنگ برای تزریق درون رگ مایعات مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، مواد بیهوشی، داروهای ضد‌آریتمی و شیمی درمانی کاربرد دارند. این دستگاه‌ها مقدار حجم معینی از مایع را با دقت زیاد و جریان ثابت در حجم کم (حداکثر 60 میلی لیتر) با جریان خروجی بین 5/0 تا 10 میلی‌لیتر بر ساعت تزریق می‌کنند.

اصول عملکرد

اجزای اصلی تشکیل دهنده دستگاه پمپ سرنگ شامل سرنگ، کنترل‌ها، یک مکانیزم به کاراندازی (‌معمولاً یک پیچ هدایت‌کننده همراه با قطعه هل‌دهنده) و یک موتور است. سرنگ سازگار با هر دستگاه ممکن است از نظر شکل و اندازه با هم متفاوت باشد.

یک پمپ، مایع را از طریق به جلو راندن پیستون، از داخل سرنگ خارج می‌کند. در بیشتر پمپ‌ها یک موتور، پیچ هدایت‌کننده یا مکانیسم چرخدنده را به حرکت وادار می‌کند. سرعت موتور با توجه به نرخ تنظیمی جریان و اندازه سرنگ متغیر است. بیشتر پمپ‌ها از استپر موتورها برای انجام این کار استفاده می‌کنند.

این دستگاه‌ها بر اساس تنظیمات جریان کالیبره شده‌اند که معمولاً بر حسب میلی‌لیتر بر ساعت، میلی لیتر بر دقیقه یا سایر یکاها هستند؛ همچنین می‌توان آنها را بر اساس یکاهای جرم مانند میلی‌گرم و یا میکروگرم نیز برنامه‌ریزی کرد که می‌تواند با وزن بیمار بر اساس کیلوگرم در ارتباط باشد. به عنوان مثال در برخی از تجویزهای دارویی پزشک معالج دُز دارو را بر اساس میکروگرم بر کیلوگرم بر دقیقه بیان می‌کند.

سازندگان برای کاهش میزان خطای تزریق دستگاه‌های خود و هشدارهای مربوطه، برندهای خاصی از سرنگ را تأیید می‌کند. بیشتر دستگاه‌ها می‌توانند اندازه سرنگ با‌رگذاری شده را تشخیص دهند و در صورت سازگاری با آنها، موتور دستگاه خود را برای رسیدن به نرخ جریان خروجی مورد نظر، تنظیم می‌کند. بیشتر دستگاه‌هایی که امروزه در ایالات متحده فروخته می‌شوند سیستم DERS در آنها وجود دارد که به آنها پمپ‌های دقیق (Smarter Pumps) گفته می‌شود و می‌تواند به کاربران در مورد خطاهایی که باعث تزریق خارج از حد نرمال به بیمار می‌شود، اخطار دهد.

پمپ‌ها هشدارهای مختلفی را در مورد وضعیت دستگاه و شرایط خطرناک برای بیمار، به کاربر اعلام می‌کنند. این شرایط شامل انسداد در مسیر جریان، خالی شدن محتویات سرنگ، جدا شدن ست تزریق و خطا در جریان تزریقی است. این ایرادات توسط سنسورهای فشار، اولتراسوند یا نوری آشکار می‌شوند.

بیشتر پمپ‌ها از یک حافظه داخلی برای نگهداری تنظیمات برنامه‌ریزی شده و مجموع حجم تزریق شده در مواقع قطع برق استفاده می‌کنند و می‌توانند اطلاعات مختلفی شامل تنظیمات پمپ، هشدارهای اعلام شده، ایرادات سیستم، «کلیدهای فشرده شده» و تاریخ و زمان هر واقعه را ثبت و نگهداری کنند. علاوه بر آن درگاه انتقال اطلاعات مانند RS232 و یا اترنت نیز وجود دارد که می‌تواند برای استخراج این اطلاعات استفاده شود. با این وجود برخی از دستگاه‌ها می‌توانند به صورت بیسیم این اطلاعات را منتقل کنند.

گزارش مشکلات:

تزریق بر اثر جاذبه (تزریق آزاد) و وجود هوا در مسیر تزریق (که می‌تواند مضر و کشنده باشد) ملاحظات ایمنی هستند که در مورد دیگر مدل‌های پمپ تزریق وجود دارند اما در مورد سرنگ پمپ‌ها خیلی به ندرت اتفاق می‌افتد. تأخیر در شروع تزریق یک مشکل رایج در بین سرنگ پمپ‌هاست. در یک تحقیق پیشنهاد شده برای کاهش زمان تأخیر در هنگام شروع تزریق، بالاترین حد ممکن نرخ جریان و کوچکترین اندازه سرنگ باید مورد استفاده قرار گیرند. در صورتی‌که قسمت فشار‌دهنده پیستون به درستی به سرنگ وصل نشده باشد ممکن است در هنگام شروع به کار پمپ، یک وقفه در تزریق به‌وجود بیاید.  پمپ‌هایی که از مدار تشخیص استفاده می‌کنند، می‌توانند صحت نصب سرنگ را تضمین کنند.

زمانی‌که ست لوله مسدود می‌شود ممکن است کتتر لخته شود که باید جایگزین شود. بخش‌های NICU ممکن است دچار چنین مشکلی شوند زیرا انجام تزریق وریدی در نوزادان معمولاً مشکل است. بیشتر پمپ‌ها هشدار تشخیص انسداد دارند که تزریق را قطع کرده و پزشک را آگاه می‌کنند. این هشدار، ریسک تزریق بدون محاسبه دارو در زمان رفع انسداد را به مقدار زیادی کاهش می‌دهد. با این حال در نرخ جریان خیلی کم، سیستم ممکن است بیش از یک ساعت زمان نیاز داشته باشد تا به فشار لازم برای تشخیص انسداد برسد.

خطرناک‌ترین مشکل دستگاه‌های پمپ سرنگ تزریق کمتر یا بیشتر از حد تعیین شده است. مشکلاتی که به مؤسسه ECRI گزارش شده شامل اشکالات نرم‌افزاری ناشی از صفحه کلیدهای معیوب است. خطاهای کاربر نیز از جمله مشکلات شایع هستند. استفاده از دستگاه‌های دارای DERS می‌تواند تا حد زیادی مانع از بروز چنین مشکلاتی شود.

توصیه‌های خرید

توصیه‌های سفیر آگاهی

برای دانستن حداقل مواردی که باید در مورد خرید این‌گونه دستگاه‌ها رعایت کرد، می‌توانید به جدول‌های موجود در سایت سفیر آگاهی به نشانی www.safirmed.com یا کتاب سفیر آگاهی مراجعه کنید که در اینجا به اختصار به بعضی از آنها اشاره می‌کنیم.

به طور کلی سرنگ پمپ‌ها باید دارای نرخ جریان قابل تنظیم با دقت 1/0 میلی‌لیتر بر ساعت باشند و همچنین قابلیت جایگذاری سرنگ از سایز 3 تا 60 میلی لیتر را داشته باشند. دستگاه‌هایی که می‌توانند از سرنگ‌های کمتر از 3 میلی‌لیتر استفاده کنند ممکن است در برخی از موارد بسیار سودمند باشند. خطای این دستگاه‌ها باید کمتر از 5 درصد مقدار نمایش داده شده روی دستگاه باشد.

پمپ‌های تزریق باید مجهز به سیستم هشدار باشند که شامل تمام شدن مایع تزریق، نزدیک بودن پایان تزریق، پایان تزریق، انسداد، نقص در سیستم، خارج شدن سرنگ، کم بودن یا خالی شدن باتری هستند. علاوه بر این دستگاه باید قابلیت ذخیره کردن ایرادات به‌وجود آمده، هشدارهای داده شده، حجم تزریق شده و تنظیمات در چند روز مورد استفاده در یک درمان را داشته باشد. هشدارها باید به‌گونه‌ای باشند که بتوان صدای آن‌ها را به طور موقت قطع کرد.

در حال حاضر بسیاری از مدل‌های جدید دارای DERS هستند که می‌تواند تجویز اشتباه پزشک یا داروساز، خطاهای محاسباتی و برنامه‌ریزی را که ممکن است منجر به ایراد در درمان شود، کاهش دهند.

علاقه‌مندان برای مطالعه متن کامل این مقاله می‌توانند به سایت www.safirmed.com مراجعه کنند.

شرکت‌های دارنده دستگاه‌های پمپ سرنگ جهت معرفی محصولات خود در جدول‌های مقایسه‌ای تخصصی تجهیزات پزشکی می‌توانند به نشانی www.safirmed.com مراجعه کرده یا با روابط عمومی سفیر آگاهی تماس گیرند.

با توجه به اینکه در شماره آینده راجع به انکوباتور نوزادان صحبت خواهیم کرد و جدول‌های مقایسه‌ای مربوط به آن چاپ خواهد شد؛ بنابراین از تمامی فعالان این حوزه دعوت می‌کنیم برای تکمیل اطلاعات مربوط به خود با سفیر آگاهی به شماره 77500165 تماس بگیرند.

شماره مجله : 30-31
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل