اینجا محل تبلیغ شماست

همزمان با ایران‌هلث شانزدهم سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گرد هم آمدند

تاریخ ایجاد خبر : پنجشنبه 30 خرداد 1392
همزمان با ایران‌هلث شانزدهم سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گرد هم آمدند

در سومین روز از نمایشگاه ایران هلث، نشستی با عنوان «گردهمایی تولیدکنندگان و محققان تجهیزات پزشکی، دندان‌پزشکی و آزمایشگاهی» برگزار شد. هدف اصلی این گردهمایی آشنا کردن تولیدکنندگان محصولات پروتوتایپ و صنعتی در زمینه تجهیزات پزشکی بود، که نیاز به سرمایه‌گذار یا حامی مالی دارند.

در این نشست، علاوه بر تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران، دکتر قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر کیوانی مدیر کل اداره تجهیزات پزشکی، آب‌خضر رییس ستاد برگزاری ایران هلث، دکتر محمدی رییس هیأت مدیره انجمن متخصصان مهندسی پزشکی ایران، دکتر احمدیانی رییس پزوهشکده دانشگاه شریف حضور داشتند.

دور تازه همکاری‌های وزارت بهداشت و وزارت صنایع

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در حاشیه این نشست در گفت‌وگوی اختصاصی با ماهنامه صنعت درمان با اشاره به همکاری‌های وزارت بهداشت با وزارت صنعت، معدن و تجارت از آغاز مرحله تازه همکاری این دو وزارتخانه خبر داد. به گفته او هدف از برگزاری این نشست، این است که مشخص شود کدام بخش‌های صنعت حاضرند در فعالیت‌های تولیدی با تجهیزات پزشکی همکاری کنند: «می‌خواهیم بدانیم تولیدکنندگان و دانشگاهیان چه اقدام تولیدی دیگری در زمینه تجهیزات پزشکی می‌توانند انجام دهند و از ما به عنوان وزارت بهداشت در زمینه حمایت چه چیزی می‌خواهند.»

او می‌گوید اگر تولیدکنندگان، نیازهای داخلی کشور را تأمین کنند، ما هم تضمین می‌کنیم که با کنترل واردات از تولیدکنندگان حمایت کنیم: «‌اداره کل تجهیزات پزشکی هم تمهیداتی اتخاذ کرده است. در همین ایران هلث آقای کیوانی اعلام کردند که در زمینه ممانعت از واردات در جایی که تولید داخل داریم و همچنین تعرفه‌ها، حمایت می‌کنند تا کار تولیدکنندگان پیش برود. بخش دیگری از تلاش ما این است که بتوانیم شرکت‌های دانش‌بنیان را [که بنا به قانون تشکیل شده‌اند] به دانشگاه‌های فنی و صنعتی وصل کنیم. یعنی به شرکت‌هایی که الان فعالیت تولیدی و تجاری دارند تا هم تجارت این گروه پیش برود و هم حاصل علم دانشگاهیان تبدیل به عمل شود.»

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت می‌گوید که برنامه اصلی آن‌ها در این گردهمایی این است که نحوه اتصال شرکت‌های تولیدکننده و دانشگاهیان را با چند سرمایه‌گذار بزرگ بررسی کنند تا مشکلات نقدینگی برای تولید را برطرف کنند.

او می‌گوید در یک دوره زمانی، در آغاز تحریم‌ها چون آمادگی خاصی نداشتیم، به مشکلاتی برخوردیم اما شرایط امروز، متفاوت است و قرار نیست دیگر به دوران پیش از این تجربه بازگردیم: «بین زمانی که تحریم‌ها شروع شد، تا زمانی که خودمان را پیدا کردیم، زمانی لازم بود. ما منکر شوک اولیه‌ای که به آن دچار شدیم، نیستیم اما وقتی زیر فشار رشد می‌کنیم با پیش از آن متفاوت خواهیم بود. این اتفاق الان رخ داده است. در حوزه تجهیزات پزشکی هرکسی راهکاری پیدا کرد تا هم استانداردهایش را از د‌ست ندهد و هم کیفیت را حفظ کند. در حال حاضر در کشور نوعی اقتصاد مقاومت برای حمایت از تولید شکل گرفته ‌است.»

تسریع در صدور مجوزهای تولید

دکتر کیوانی، مدیر کل اداره تجهیزات پزشکی نیز در این نشست به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران قول داد تا با سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در این اداره کل برقرار خواهد شد، هم مشکلات و موانع پیش‌روی تولیدکنندگان برداشته شود و هم ارتباط نزدیک و مناسبی میان تولیدکنندگان، دانشگاهیان و سرمایه‌گذاران برقرار شود: « باید برای صدور مجوزهای تولید سهولت ایجاد کنیم تا محققان بتوانند پروژه‌هاي با فناوري بالا را به سرعت عملياتي کنند. در نقشه جامع علمی سلامت ایران امکانات حضور شرکت‌ها و کسانی که به سمت این فناوری‌ها می‌آیند تسهیل شده است. این اقدامات از تسریع صدور مجوز برای شرکت‌های های‌تک، تا ارزیابی سریع کیفی محصولات را شامل می‌شوند.»

به گفته او در حال حاضر ایران حدود 8 تا 10 میلیون دلار صادرات تجهیزات پزشکی دارد، این در حالی است که میزان واردات تجهیزات پزشکی سالانه حدود 800 میلیون دلار است: «به دلیل اینکه برخی از تجهیزات وارد نمی‌شوند، تولید‌کنندگان تجهیزات داخلی باید این نیاز را برطرف کنند. ما در بعضی موارد با مشکلاتی مواجه هستیم برای همین تلاش خواهیم کرد، تا کار تولیدکنندگان را سهل‌تر کنیم.»

سرمایه‌گذاران به کمک تجهیزات پزشکی آمدند

نقطه عطف این نشست و تفاوت آن با نشست‌های تشریفاتی که بیشتر به جلسات سخنرانی شبیه هستند، حضور همین سرمایه‌گذاران بود. نمایندگی از نهادهای مختلف که توان سرمایه‌گذاری برای تولید در زمینه تجهیزات پزشکی دارند، به این نشست آمدند و با معرفی زمینه فعالیت، تسهیلات و راه‌های ارتباطی مراکزشان با تولیدکنندگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاهیانی که در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند را اعلام کردند.

شرکت شرف

نماینده حاضر در نشست: امیر رفیع.

راه‌های ارتباطی: 22983524

شرکت آبساز

نماینده حاضر در نشست: واحدی‌نژاد

راه‌های ارتباطی:

شرکت فیتکو

نماینده حاضر در نشست: بیات ترک

راه‌های ارتباطی: 22136101 و 22136201

صندوق توسعه فناوری

نماینده حاضر در نشست: مجتبی معظمی

راه ارتباطی: 88901867 و 88891236

شرکت ساغر فناوری پارس

نماینده حاضر: ساغرچیان

شرکت پیشگامان ماورا دانا

نماینده حاضر در نشست: معاون اقتصادی مؤسسه دانا

راه‌های ارتباطی: 22885267

بانک مهر اقتصاد

نماینده حاضر در نشست: داوود مرادی

راه‌های ارتباطی: 88936065 و 09126088986

 

448

شماره مجله : 24-25
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل