اینجا محل تبلیغ شماست

نوزدهمین سمینار سالانه فارابی برگزار شد

تاریخ ایجاد خبر : پنجشنبه 30 خرداد 1392
نوزدهمین سمینار سالانه فارابی برگزار شد

توان چشم‌پزشکان ایرانی، پای گردشگران سلامت را به ایران باز کرده است

استفاده از لیزر برای اصلاح نزدیک بینی، دوربینی و پیر چشمی از حدود 20 سال پیش در ایران باب شد. روش‌های جدید پیوند قرنیه هم حالا حدود 10 سال است که در ایران رواج پیدا کرده است. پیشرفت چشم‌پزشکی ایران همیشه یکی از نقاط قوت پزشکان ایرانی بوده و هست. اگرچه سیاست‌هایی که هر روز تغییر می‌کنند، رویه یکسانی برای بهره‌گیری از این توان باقی نگذاشته‌اند اما با همین اوضاع نابسامان هم، چشم‌پزشکی، یکی از معدود رشته‌های علم پزشکی است که پای گردشگران سلامت را به ایران باز کرده است. در حال حاضر بسیاری از بیماران از کشورهای همسایه برای درمان بیماری‌های چشمی به ایران سفر می‌کنند و حتی برخی کشورهای همسایه با سرمایه‌گذاری‌های مشترک در ایران، کلینیک‌های تخصصی برای بیماران خود راه‌اندازی کرده‌اند.

نوزدهمين سمينار ساليانه چشم‌پزشكي فارابي و ششمين گردهمايي گروه فوق‌تخصصي ويتره و رتين انجمن چشم‌پزشكي ايران چهارم تا ششم اردیبهشت‌ماه در هتل المپيك تهران برگزار شد. رويكرد اصلی این سمینار، بازآموزي مخاطبان و معرفي روش‌هاي جديد تشخيص و درمان بود. بیش از 800 چشم‌پزشک در این کنگره حضور داشتند. 160 سخنراني در قالب هشت سمپوزيوم و 10 كارگاه برای رشته‌‌هاي مختلف تخصصی چشم‌‌پزشكي ارایه شد.

همزمان با این سمینار، چهارمین سمینار سالانه پرستاري چشم فارابی هم برگزار شد. موضوع این سمینار اورژانس‌هاي سگمان قدامي بود که با ارایه 10سخنراني در زمينه آسيب‌هاي چشمي و نحوه برخورد با آن‌ها برگزار شد. كارگاه Imaging هم یکی دیگر از برنامه‌های چهارمین سمینار سالانه پرستاری چشم فارابی بود.

نمایشگاهی که زیر گرانی دلار خم شده است

سمینار سالانه فارابی، هر سال شاهد حضور شرکت‌های بزرگ تولیدکننده داخلی و نمایندگان شرکت‌های خارجی در نمایشگاه جنبی‌اش بود. امسال هم شرکت‌های زیادی در این نمایشگاه حضور داشتند اما بیشتر این شرکت‌ها، به خاطر مشکلاتی که خودشان می‌گفتند یا ارزی است، یا کمبود نقدینگی و یا رکود بازار و پراکندگی خریداران، محصول جدیدی برای ارایه نداشتند. با این حال، بعد از جست‌و‌جو در این نمایشگاه تازه‌هایی را در بازار تخصصی چشم پیدا کردیم؛ البته بیشتر این محصولات در مرحله دریافت مجوزهای وزارت بهداشت و تأییدیه‌های واردات بودند.

تولید لنزهای هیدروفوب در ایران

اگرچه سال‌هاست که لنزهای هیدروفوب از شرکت‌های مختلف خارجی، از آمریکایی و فرانسوی گرفته تا هندی و ترکیه‌ای در بازار ایران در دسترس هستند اما حالا مدتی است که یک شرکت ایرانی اقدام به ساخت این لنزها در کشور کرده است.

رضا نوشیروانی، رییس هیأت مدیره شرکت ابزار طب پویا معتقد است اگر بخواهید در بازار بمانید، باید محصولاتی با کیفیت بالا تولید کنید و کالای بی‌عیب و نقصی را به مشتری تحویل دهید. او درباره تولید این لنزها می‌گوید: «ما یکی دو سال بعد از راه‌اندازی شرکت [که ابتدا فقط در زمینه واردات فعال بود] تصمیم گرفتیم که وارد عرصه تولید هم شویم و استارت کارخانه را زدیم. به دنبال خرید تکنولوژی و راه‌اندازی کارخانه بودیم. بالاخره توانستیم بعد از گرفتن مجوزهای بهره‌برداری، محصولات زیادی را تولید کنیم. حالا توانسته‌ایم دو محصول ژل‌های داخل چشمی و لنزهای آسفریک هیدروفوب را برای نخستین‌بار در ایران تولید کنیم.»

تولید لنزهای هیدروفوب در ایران آغاز شده است اما شرکت ابزار طب پویا به دنبال دریافت مجوزهای توزیع آن است. خرید تکنولوژی، خرید دستگاه‌های مورد نیاز برای ساخت این لنزها و تأمین مواد اولیه برای ساخت این لنزها در شرایط تحریم به سختی صورت گرفته است.

نسل جدید دستگاه‌های فیکو

چند وقتی است نمونه تازه‌ای از دستگاه‌های فیکو برای عمل جراحی کاتاراکت وارد ایران شده‌است که شرکت بینا چشم تهران به نمایندگی از شرکت کرومای اتریشی آن را در این نمایشگاه معرفی کرد. با کمک این دستگاه دیگر از برش‌های قرنیه‌ای، جراحی‌های زمان‌بر و عوارض پس از عمل آب مروارید خبری نیست. این دستگاه با استفاده از تکنولوژی اولتراسوند، ابتدا لنز داخل چشم را کوچک و کوچکتر کرده و سپس آن را از چشم خارج می‌کند تا لنز مناسب دیگری در چشم قرار گیرد. امنیت بالای بیمار و پزشک در استفاده از این دستگاه یکی دیگر از مزایایی است که مدیر فنی شرکت بینا چشم تهران از آن نام می‌برد. این دستگاه در حال حاضر در بیمارستان فارابی راه‌اندازی شده است؛ البته مدیر فروش شرکت بینا چشم تهران می‌گوید که سفارش‌هایی از مراکز دیگر داشته‌اند که به خاطر نامشخص بودن وضعیت ارز منتطر هستند.

اشک‌های مصنوعی افتاژل

اشک‌های مصنوعی افتاژل با برند فنلاندی Santen هم به سبد کالاهای چشمی ایران پیوستند. این اشک‌های مصنوعی از حدود چهار ماه پیش وارد ایران شده‌اند و قیمت نسبتاً مناسبی هم دارند. قیمت هر قطره از این اشک‌ها 7350 تومان است؛ که این قطره بسته به مصرف بیمار برای حدود یک ماه کافی است.

شرکت اکبریه که نزدیک به 120 سال است در زمینه تأمین دارو برای کشور فعالیت می‌کند، نماینده و واردکننده این محصول به ایران است. زنگنه، نماینده شرکت اکبریه در نمایشگاه جنبی فارابی می‌گوید: «این محصول در حال حاضر در همه داروخانه‌های اطراف مطب چشم‌پزشکان و کلینیک‌ها و بیمارستان‌های چشم‌پزشکی توزیع شده و به فروش می‌رسد.»

کاربرد اصلی اشک مصنوعی، برای درمان خشکی چشم است. ویژگی فتاژل نسبت به اشک‌های مصنوعی قدیمی‌تر، این است که این اشک مصنوعی مخلوطی از چند مولکول است که تا به حال همه این‌ها در یک یونیت عرضه نشده بود.

قرنیه مصنوعی آمریکایی به ایران می‌آید

شرکت بازرگانی ریونیز طب به تازگی قرنیه مصنوعی Natural تولید شده در شرکت آمریکایی TEKIA را به چشم‌پزشکان معرفی کرده است. قرار است پس از انجام مراحل ثبت و ارایه مدارک علمی، این محصول تا شش ماه آینده به طور گسترده ارایه شود.

استفاده از قرنیه مصنوعی تاکنون در ایران به طور عمومی انجام نشده است. بیمارستان لبافی‌نژاد مدتی است که مطالعه روی ساخت قرنیه‌های مصنوعی را آغاز کرده است اما از نتایج این پژوهش‌ها هنوز خبری منتشر نشده است.

این قرنیه، برای کسانی که به بیماری‌های قرنیه دچار هستند، یا قبلاً پیوند قرنیه می‌شده‌اند، کاربرد دارد. استفاده از این نوع قرنیه مصنوعی natural به تازگی در دنیا آغاز شده‌اند و تکنولوژی پیشرفته ساخت آن محدود به کشور آمریکا است.

درمان قوز قرنیه با مایورینگ DIOPTEX

مایورینگ، نام محصولی است که انقلابی در درمان قوز قرنیه ایجاد کرده است. این محصول، مجموعه‌ای از حلقه‌های کامل است که برای درمان قوز قرنیه حتی در کسانی‌که به مرحله پیوند قرنیه رسیده‌اند، کارآمد است. این محصول در شرکت اتریشی DIOPTEX تولید شده است و شرکت موج طب پارسیان نماینده انحصاری و تنها واردکننده آن در ایران است.

این محصول حدود یک سال است که به طور فراگیر در مراکز فوق‌تخصصی کشور استفاده می‌شود. در حال حاضر بیمارستان بینا، بیمارستان فارابی، کلینیک نوین‌دیدگان و کلینیک‌ها و مراکز دیگری در استان‌های کشور از آن استفاده می‌کنند.

جراحی‌های شبکیه با 8000 کات

شرکت DORK به تازگی دستگاه جدیدی برای انجام جراحی‌های پوستریو شبکیه به دنیا معرفی کرده است که شرکت نگاه طب نماینده آن در ایران است. این دستگاه آخرین تکنولوژی روز دنیاست که با 8000 کات شبکیه را جراحی می‌کند. پیش از این دستگاه، از مدل‌های قدیمی‌تری استفاده می‌شد که کات‌های کمتری داشتند. در ایران این جراحی ماکسیمم با 2500 کات انجام می‌شود. بالارفتن تعداد کات‌ها سرعت جراحی را بالا می‌برد و فشار کمتری به شبکیه چشم وارد می‌کند.

شرکت نگاه طب در این نمایشگاه دستگاه جدید را معرفی کرد اما زمان آغاز واردات این دستگاه، به سبب نابسامانی‌های ارزی و گمرکی هنوز مشخص نیست.

اتوکلاوهای پلاسما برای کلینیک‌های جراحی

شرکت دانش طب امروز در این نمایشگاه اتوکلاوهای پلاسما شرکت دستگاه تحت لیسانس لایف کنترل کانادا در کمپانی لائوکن چین تولید می‌شود. دستگاهی است که در سراسر اروپا صادر می‌شود را معرفی کرد. این دستگاه در درجه حرارت پایین و زمان بسیار کوتاه ابزار پزشکی را استریل می‌کند. در سیستم‌های قدیمی استرلیزاسیون تجهیزات پزشکی که از اتوکلاوهای پری‌وکیوم و بخار استفاده می‌شد، ابزار‌آلات بسیار حساس، به مرور زمان قابلیت و کارایی‌شان از دست می‌دهند. اما اتوکلاو پلاسما از ابزار پزشکی و جراحی حفاظت می‌کند.

دستگاه اتوکلاو پلاسما در حجم‌های مختلف 50، 100، 150 و 200 لیتری تولید شده و نیازی به تهویه و اتاق خاص ندارد. این دستگاه علاوه بر بیمارستان‌ها، در کلینیک‌ها و مراکز جراحی محدود هم کاربرد دارد؛ البته قیمت نسبتاً بالای آن، کاربرد آن برای مطب‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده ‌است. در حال حاضر حداقل قیمت این دستگاه 100 میلیون تومان است.

لنزهای هیدروفوبیک CONNOR برای بیماران دیابتی

شرکت هوران طب نگار در حال دریافت مجوز برای واردات لنزهای داخل چشمی هیدروفوبیک CONNOR است. چند وقتی است که شرکت‌های تولید‌کننده بزرگ که در زمینه تجهیزات تخصصی چشم کار می‌کنند، به سبب تقاضای بازار و برتری‌های لنز هیدروفوبیک نسبت به لنزهای هیدروفیلیک، تولیدات خود را به سمت این لنزها سوق داده‌اند. علاوه بر مزایای کلی لنزهای هیدروفوبیک، مواد اولیه ساخت این لنزها آن‌ها را به بهترین گزینه برای درمان بیماران دیابتی تبدیل کرده است.

آرش امیر خوانساری، نماینده شرکت هوران طب نگار می‌گوید که ثبت این لنزها در وزارت بهداشت را آغاز کرده است و حدود سه تا شش‌ماه دیگر لنزهای هیدروفوبیک شرکت CONNOR به طور گسترده وارد ایران می‌شوند.

شرکت تجهیزات پزشکی رئوف

دستکش‌های بدون پودر تولید شده در شرکت WRP مالزی در غرفه نمایشگاهی شرکت رئوف به چشم‌پزشکان و جراحان چشم معرفی شدند. این دستکش‌ها در سه مدل میکروسرجری، پلاتینیوم و اکسترا پروتکشن تولید شده‌اند و کاربردهای فوق‌تخصصی دارند. دستکش‌های میکروسرجری، دستکش‌های ایده‌آلی برای جراحان چشم هستند که با ضخامت تنها 17صدم میلی‌متر، نازک‌ترین دستکش جراحی موجود در ایران هستند. نازکی این دستکش‌ها به جراحان کمک می‌کند تا برای گرفتن ابزارآلات جراحی یا لمس اندام جراحی مانع محسوسی نداشته باشند؛ همچنین یک پوشش پلیمری در داخل این دستکش‌ها وجود دارد که به جراح امکان می‌دهد با دست مرطوب هم از این دستکش استفاده کند.

این دستکش‌های بدون پودر از ایجاد آلرژی و زخم در دست‌ها جلوگیری می‌کنند. همچنین رنگ این دستکش‌ها به گونه‌ای است که نور را از زیر دستگاه‌های جراحی و میکروسکوپ به چشم جراح بازتاب نمی‌کند.

نسل جدید فوندوس کمرا نایدک

فوندوس کمرا نایدک AFD330 تولید شده در کشور ژاپن محصولی بود که در غرفه ابطحی طب معرفی شد. این دستگاه به صورت اتومات از روی قرنیه به روی شبکیه شیفت می‌کند و تصویر باکیفیتی را از فندوس شبکیه می‌گیرد. مزیت آن نسبت به دستگاه‌های دیگر، کیفیت تصویر نهایی و آسان بودن کار با آن است. همه امکانات این دستگاه به طور اتومات کار می‌کنند و برای تصویربرداری از چشم بیمار دیگر نیازی به استفاده از قطره‌های چشمی نیست. این دستگاه مقدار فلشی که به چشم می‌زند کمتر است و کیفیت تصویر آن دو تا سه برابر مدل‌های قدیمی‌تر همین دستگاه است.

شماره مجله : 24-25
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل