اینجا محل تبلیغ شماست

دکترحاجی آخوندی جای دکترشیبانی را گرفت

تاریخ ایجاد خبر : سه شنبه 24 ارديبهشت 1392
دکترحاجی آخوندی جای دکترشیبانی را گرفت

پس از برکناری دکتر مرضیه وحید‌دستجردی، وزیر سابق بهداشت، کارشناسان حوزه بهداشت و اقتصاد درمان یکی از دلایل برکناری او را اعتراض‌ها و هشدارهای مکررش درباره وضعیت دارو در کشور، اعلام افزایش قطعی قیمت دارو و اختصاص پیدا نکردن ارز مورد نیاز به دارو می‌دانستند. حالا پس از سه ماه از برکناری او، دکتر حسن طریقت منفرد یازدهمین عزل و نصب در وزارت بهداشت را هم انجام داد. دکتر احمد شیبانی رییس سازمان غذا و دارو برکنار شد و جای خود را به دکتر حاجی آخوندی داد.

وزیر بهداشت در روز هفدهم فروردین ماه 1392، در حکمی دکتر حاجی آخوندی را به عنوان رییس جدید سازمان غذا و دارو منصوب کرد. عباس حاجی آخوندی، در زمینه تولید داروهای گیاهی فعالیت می‌کند. او پیش از این مدیر کل حوزه غذا در سازمان غذا و دارو بود. حاجی آخوندی همچنین در تدوین قوانین مرتبط با علوم دارویی و طب سنتی با شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری می‌کند.

احمد شیبانی در روزهای گذشته در گفت‌وگو با برخی خبرگزاری‌ها اعلام کرده است که به هیچ وجه از سمت خود در سازمان غذا و دارو استعفا نداده: «اما مسؤولان جدید وزارت بهداشت ادامه همکاری با بنده را صلاح ندانستند و در آخرین روزهای سال به من گفتند که این سمت را تحویل دهم.»

این در حالی است که رحمتی رودسری، سرپرست مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت تأکید کرده ‌است عزلی در میان نبوده‌ است: «دکتر شیبانی پایان سال گذشته با اصرار خود استعفا داد و از وزارت بهداشت خداحافظی کرد.»

دکتر احمد شیبانی، فروردین ماه سال 1390 با حکم دکتر مرضیه وحید‌دستجردی وزیر سابق بهداشت به عنوان نخستین رییس سازمان غذا و دارو ایران منصوب شده بود.

آشنایی با دکتر عباس آخوندی

دکتر عباس آخوندی در سال 1338 در دماوند به دنیا آمد. او حالا فوق‌تخصص داروسازی، دانشیار دانشگاه داروسازی تهران و عضو هیأت علمی انستیتو پاستور ایران است.

درباره پیشینه دکتر آخوندی از مصاحبه ایشان با سایت زادگاه‌اش دماوند‌نامه (http://damavandnameh.ir/) که در تاریخ 22 آبان 1390 انجام شده است بهره جستیم. این گفت‌و‌گو در زمان مدیریت او در دپارتمان فارماكوگنوزي و ریاست مركز تحقيقات گياهان دارويي دانشگاه علوم پزشكي تهران منتشر شده بود. بر‌اساس گفته‌های دکتر آخوندی در زمان انجام این مصاحبه او همچنین رییس كميسيون آينده‌نگاري تحولات علمي و فرهنگي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، عضويت يا مسؤوليت در شوراها و كميته‌هاي علمي و فرهنگي متعدد بوده است.

کتاب‌ها و مقاله‌های علمی

دکتر آخوندی هفتاد مقاله علمي و تخصصي در مجله‌های معتبر بين‌المللي منتشر کرده است و حدود پنجاه مقاله هم در مجله‌های علمي و پژوهشي ايراني دارد. او در دوران فعالیت علمی پژوهشی خود یازده کتاب منتشر کرده است. «راهنماي كاربردي گياهان دارويي‌، فارماكوگنوزي و داروهاي گياهي»، «درمان منطقي با گياهان

 (Rational Phytoterapy) فيتو تراپي»، «ساماندهي بيماري‌ها با داروهاي گياهي كتاب اول: سرماخوردگي و بيماري‌هاي اندام تنفسي فوقاني، فيتو‌تراپي و طب گياهي»، «ساماندهي بيماري‌ها با داروهاي گياهي كتاب دوم: بيماري‌هاي گوارشي، فيتو‌تراپي و طب گياهي»، «فارماكوپه گياهان داروي ايران‌، گياهان دارويي و داروسازي گياهي»، «قانونچه‌، به زبان روز‌رساني قانون ابن‌سينا»، «راهنماي كاربردي گياهان دارويي» و « فرآورده‌هاي بهداشتي و آرايشي دارويي از محصولات زنبور عسل»  عناوین برخی از کتاب‌های او هستند.

دانشجوی خط امام (ره)

دکتر آخوندی در زمان تسخیر سفارت آمریکا یکی از اعضای تشكل دانشجويان خط امام (ره) بود و خود گفته که در یکی از مهم‌ترین بخش‌های این تشکل فعالیت کرده است: «حساس‌ترين قسمت به لحاظ وفور منابع و اطلاعات بخش اسناد بود و من از ابتدا تا زمان حضور در لانه جاسوسي عضو شوراي اسناد و مسؤول اسناد حوزه نظامي و اطلاعاتي بودم.»

او در زمان تسخیر سفارت آمریکا، با دانشجویان معترض همراه بود. با این حال معتقد است که این یک فعالیت انقلابی بوده و نه فعالیت سیاسی: «من فعاليت سياسي نكرده‌ام و اگر هم چيزي بوده فعاليت‌هاي فرهنگي و انقلابي بوده است. فعاليت سياسي پختگي خاصي مي‌خواهد. ما گاهي در دماوند به اتفاق بسياري از دوستان و با سرپرستي بزرگاني كه بودند جلساتي داشتيم؛ آدم‌هاي برجسته‌اي براي سخنراني مي‌آمدند كه جلسات در باغ حاج توسلي برگزار مي‌شد؛ البته جلسات آقاي  عسگراولادي هم بود كه جلسات بسيار خوبي بود.»

دکتر آخوندی از سال 1358 به طور رسمی به عضویت سپاه درآمد، پس از فارغ‌التحصیلی عضو هيأت علمي دانشگاه امام حسين (ع) شد. او یک سال بعد برای بورس تخصصي پذیرفته شد و در سال 1369 براي دوره ph.D  به فرانسه رفت: «در سال 1374 به كشور بازگشتم و چون تجهيزات رشته ما در دانشگاه تهران بهتر بود، در اينجا (دانشگاه تهران) مشغول به فعاليت علمي شدم.»

همراهی در تدوین نقشه جامع علمی کشور

او به عنوان یکی از افرادی که دستی هم در تهيه و تدوين نقشه جامع علمي كشور داشته، معتقد است که نقشه جامع علمي كشور از اهميت و حساسيت بسيار زيادي براي پيشرفت و اعتلاي كشور و همچنین خوشبختي و سعادت ايرانيان برخوردار است.

او حالا، هم شعر می‌گوید، هم فوتبال بازی می‌کند و هم برای تفریح به شنا یا کوه‌نوردی می‌رود.

دکتر آخوندی اردیبهشت‌ماه سال 1391 از سوی دکتر محمد‌باقر لاریجانی به سمت ریاست مركز تحقيقات گياهان دارويي دانشگاه علوم پزشكي تهران برای یک دوره سه سال منصوب شده بود. 

شماره مجله : 23
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل