اینجا محل تبلیغ شماست

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان برگزار شد تجاری‌سازی پژوهش‌های رویان، راهبردی برای رسیدن به خوداتکایی

تاریخ ایجاد خبر : شنبه 15 مهر 1391
سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان برگزار شد تجاری‌سازی پژوهش‌های رویان، راهبردی برای رسیدن به خوداتکایی

 

صاحب فرزند شدن، یک رویداد طبیعی و همگانی به نظر می‌رسد اما همیشه در چند قدمی‌مان زوج‌هایی را هم دیده‌ایم که از داشتن فرزند محروم مانده‌اند. آن هم در کشوری همچون ایران که بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی رييس پژوهشگاه فناوري‌هاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي (ابن‌سينا) از هر 10 زوج ایرانی، دو زوج نابارور هستند. رشد سطح بهداشت عمومی در سال‌های گذشته، میزان مرگ‌و‌میر نوزادان و مادران و آسیب‌های بعدی ناشی از آن را برای مادران که گاهی منجر به ناتوانی در باروری می‌شود، کاهش داده است؛ اما شیوه زندگی تأثیر قابل توجهی بر ناتوانایی باروری در مردان و زنان گذاشته است؛ [این در حالی است که بر عامل‌های وراثتی چشم بپوشیم.] بر اساس همین عامل‌های وراثتی در گذشته نرخ ناباروری در زنان بیشتر از مردان بود اما در پانزده سال گذشته، آمار مردان نابارور بیشتر از زنان نابارور بوده است. امواج و سیگنال‌های تلفن همراه، اینترنت، پارازیت‌ها و سیستم‌های مخابراتی دیگر، غذاهای از پیش آماده با مواد افزودنی و چربی‌های غیر‌معمول، آلودگی هوا و آلاینده‌های محیطی دیگر، استرس و افسردگی به طور مستقیم بر افزایش میزان ناباروری در زوج‌های ایرانی تأثیر گذاشته‌اند.

جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان در دو بخش سیزدهمین کنگره بین‌المللی پزشکی تولید‌مثل و هشتمین کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادین پانزدهم تا هفدهم شهریور‌ماه در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار شد. ناباروری همسران، جنین‌شناسی و شبیه‌سازی، آندرولوژی، ایپدمیولوژی و بهداشت باروری، فیزیولوژی باروری، روش‌های پیشرفته تشخیص و درمان ناباروری، تصویر‌برداری در ناباروری، ژنتیک ناباروری، تشخیص ژنتیکی قبل از لانه‌گزینی جنین، یائسگی و اخلاق پزشکی در باروری و روان‌پزشکی و مشاوره در زوجین مباحث اصلی کنگره پزشکی تولید مثل (باروری و ناباروری) بود. در بخش پزشکی تولید مثل 582 مقاله به دست دبیرخانه جشنواره رویان رسید که بیشترین مقالات به گروه‌های زنان، آندرولوژی و جنین‌شناسی اختصاص داشت. از این تعداد 74 نفر به عنوان سخنران و 276 مورد پوستر انتخاب شد. 167 طرح تحقیقاتی هم با موضوع آخرین یافته‌ها و تحقیقات پزشکی در زمینه تولید‌مثل و سلول‌های بنیادی از متخصصان 35 کشور جهان در سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تحقیقاتی رویان ارایه شد. بیشترین مقالات تحقیقاتی از آمریکا به این جشنواره رسیده است که بر این اساس 31 مقاله تحقیقاتی از آمریکا ، 16 مقاله از چین‌، 15 مقاله از ایران‌، 13 مقاله از ژاپن‌، 10 مقاله از هند و 9 مقاله از آلمان به همراه مقالاتی از دیگر کشورها به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

 در روزهای برگزاری این کنگره کارگاه‌هایی با عنوان کاربرد كوتر قطبی در جراحی به روش هیستروسلوکپی در هیستروسلوکپی‌های اپریتیو، کارگاه باز برنامه‌ریزی گامت و جنین، ارزیابی شکست DNA  اسپرم و کاربردهای بالینی آن، کارگاه سونوگرافی اسکرنیک جنین در سه ماهه دوم، کارگاه میوم و ناباروری، تشخیص و گزینه های جدید درمانی برگزار شد.

پژوهش‌های رویان را تجاری می‌کنیم

دکتر حمید گورابی رییس جشنواره سیزدهم و رییس پژوهشگاه رویان بود. او تجاری‌سازی تحقیقات این پژوهشکده را از مهم‌ترین راهبردهای رویان در خوداتکایی مجموعه برای ادامه راه خود می‌داند: «راه‌اندازی شرکت دانش‌بنیان بن‌یاخته‌های رویان و همچنین مجتمع در آستانه راه‌اندازی تولید سلول‌های بنیادی و فرآورده‌های بیولوژیک و همچنین بیمارستان سلول درمانی کوششی در این راستاست.»

 رییس سیزدهمین کنگره بین‌المللی رویان با بیان این مطلب که پژوهشکده پزشکی تولیدمثل با هدف بالا بردن نرخ باروری به همراه ارتقای سلامت جنین در شش گروه علمی به تحقیق می‌پردازد، گفت: «زمینه‌هایی همچون بهبود پروتکل‌های تحریک تخمدانی برای افزایش کارآیی و کاهش عوارض آن‌ها، فارموکو ژنتیک داروهای مورد استفاده در تحریک تخمدان، بهبود شرایط لانه‌گزینی جنین و شناسایی عوامل شکست لانه‌گزینی جنین و سقط‌های خود به خود، توسعه روش‌های تشخیصی و درمانی کمتر تهاجمی روش‌های بهبود پارمترهای اسپرمی و توسعه روش‌های انتخاب و جداسازی اسپرم‌های مناسب، حفظ توان باروری به دنبال درمان سرطان‌ها و بررسی آثار این گونه درمان‌ها بر گامت‌ها، اپیدمیولوژی و سلامت باروری برخی از اصلی‌ترین محورهای تحقیقاتی هستند.»

دکتر گورابی در این کنگره با اشاره به آغاز موفقیت‌آمیز تحقیقات سلول‌های بنیادی در سال 2002 با تولید اولین رده سلول‌های بنیادی جنینی انسانی، گفت: «این گروه حالا در قالب پژوهشکده زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی با 15 برنامه پژوهشی در مباحثی همچون زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی پر‌توان، زیست‌شناسی سیستم‌های ملکولی، پزشکی ترمیمی و سلول درمانی، باز برنامه‌نویسی اپی ژنتیکی‌، سلول‌های کبدی، بتا، زایا، عصبی، اندوتلیال، پوست و خون‌ساز به تحقیق و مطالعه مشغول هستند.»

پژوهشکده سلول‌های بنیای تا امروز بیش از 15 مقاله حاصل از کارآزمایی‌های بالینی را در چهار سال گذشته منتشر کرده است. ثبت 25 کارآزمایی بالینی در دست اجرا و ارایه هشت مورد خدمت در مرکز سلول درمانی پژوهشگاه از جمله درمان ویتلیگو با تزریق ملانوسیت، کشت و پیوند سلول‌های لیمبال چشم،‌ کشت و پیوند سلول‌های غضروفی و کشت و پیوند سلول‌های فیبروبلاست هم بخشی دیگر از فعالیت‌هایی اهستند که در کارنامه این پژوهشکده به چشم می‌خورد.

جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی از جشنواره سیزدهم حذف شد

جشنواره بین‌المللی رویان امسال با حاشیه‌هایی همراه بود. از جمله این‌که جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی که هر سال در این جشنواره اهدا می‌شد، به سبب مشکلات مالی از برنامه جشنواره سیزدهم حذف شد. به گفته رییس پژوهشگاه رویان جایزه‌ی 25 هزار دلاری دکتر کاظمی به همراه هزینه‌های جانبی آن برای رویان 30 هزار دلار هزینه در برخواهد داشت: «ما برای برگزاری جشنواره و اعطای این جایزه هیچگاه از بودجه دولتی استفاده نکردایم. امسال برای اولین‌بار از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای اهدای این جایزه تقاضای کمک کردیم که متأسفانه پاسخی نگرفتیم.»

به گفته دکتر گورابی سالن همایش‌های رازی برای برگزاری جشنواره رویان، 70 میلیون تومان دریافت کرده‌‌ است و با وجود هزینه‌های این چنینی پژوهشگاه ناچار شد جایزه دکتر کاظمی را فدای دیگر بخش‌های جشنواره کند: «البته پیش از این می‌خواستیم بنیاد علمی دکتر کاظمی را با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی راه‌اندازی کنیم که این جایزه هم زیر مجموعه‌ این بنیاد قرار گیرد اما متأسفانه طرح آن مسکوت مانده است.»

او تأکید کرد که اهدای این جایزه بیشتر یک سرمایه‌گذاری بین‌المللی است تا هزینه ملی: «در سال‌های گذشته ما این جایزه را به دو محقق خارجی دادیم و از روابط علمی برقرار شده با این دو محقق و کشورهای آنها بسیار بهره بردیم.»

جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی آشتیانی، برای بزرگداشت یاد و خاطره این دانشمند، در سال 2010 به رودولف یانیش دانشمند آمریکایی و خالق نخستین گونه موش تراریخته و در سال 2011 به هانس هوشلر دانشمند آلمانی تحقیقات سلول‌های بنیادی اهدا شده بود.

کاربرد سلو‌ل‌های بنیادی برای درمان قطعی سرطان بررسی شد

دکتر مرضیه ابراهیمی دبیر علمی هشتمین کنگره سلول‌های بنیادی رویان [که همزمان با سیزدهمین کنگره پزشکی تولید‌مثل برگزار شد] از بررسی کاربرد سلول‌های بنیادی برای درمان قطعی سرطان در این کنگره خبر داد: «برای نخستین‌بار در مورد سلول‌های بنیادین مباحثی مطرح شد. به نظر می‌رسد اگر سلول‌های بنیادی سرطان شناسایی و حذف شوند این روش به عنوان درمان قطعی سرطان معرفی شود.»

به اعتقاد او ایران در خاورمیانه در زمینه علوم سلول‌های بنیادی شناخته شده است: «پژوهشگاه رویان در حیطه استفاده از سلول‌های بنیادی، تمایز و کارآزمایی بالینی کارهای زیادی را انجام داده که در منطقه سرآمد است. در هشتمین کنگره بین‌‌المللی سلول‌های بنیادین دو مبحث جدید با عنوان کاربرد سلول بنیادین در علم داروشناسی و اخلاق در طب ترمیمی نیز اضافه شده است.»

مریم نیک‌نژاد، دبیر علمی سیزدهمین کنگره پزشکی تولید مثل با اشاره به اهمیت خدمات پرستاری در درمان ناباروری گفت: «همزمان با کنگره پزشکی تولید‌مثل، سمینار پرستاری و مامایی در ناباروری در روزهای دوم و سوم کنگره [شانزدهم و هفدهم شهریورماه] برگزار شد.»

به گفته او شایع‌ترین علل ناباروری مراقبت‌های ویژه پرستاری و مامایی در این زمینه، نقش اطلاع‌رسانی و آموزش به همسران نابارور در میزان موفقیت درمان، نقش تغذیه در بیماران نابارور و مدیریت پرستاری و مامایی در برخورد با عوارض ناشی از درمان‌های ناباروری در این سمینار به بحث گذاشته شد.

تبادل دانشجو بین ایران و آلمان

پروفسور یورگان هوشلر که برای چندمین‌بار در کنگره بین‌المللی رویان شرکت می‌کرد از تبادل دانشجو از پژوهشکده رویان با مرکز تحقیقات سلول‌های بنیادی آلمان خبر داد و گفت: «تاکنون همکاری‌های علمی مشترکی در زمینه تولید سلول‌های عضلانی قلب از سلول‌های بنیادی و درمان سکته‌های قلبی و آسیب‌های مغزی با دانشمندان ایرانی داشته‌ایم.»

او نخستین دانشمندی است که توانسته است آزمایش‌های الکتروفیزیولوژیک را بر سلول‌های بنیادی انجام دهد. این دانشمند آلمانی از پیشگامان تحقیقات سلول بنیادی برای کاربرد در طب پیوند است. پژوهشکده رویان در سیزدهمین کنگره پزشکی تولید‌مثل با اهدای لوح سپاس و تابلو فرش ایرانی از همکاری پرفسور هوشلر با این مرکز قدردانی کرد.

آیین اختتامیه و تقدیر از برترین پژوهش‌های سیزدهمین جشنواره بین‌المللی رویان

پرونده سیزدهمین جشنواره بین‌المللی رویان، با تقدیر از صاحبان طرح‌های پژوهشی برتر در پژوهشگاه رویان بسته شد. در این آیین، رییس جهاد دانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سفیران و نمایندگان سفارت برخی کشورها که پژوهشگران آن‌ها مهمان کنگره امسال بودند و پژوهشگران داخلی و خارجی حضور داشتند.

برگزیدگان جشنواره سیزدهم در بخش‌های تخصصی «ژنتيك توليد مثل»، «آندرولوژي»، «جنين‌شناسي»، «بيولوژي و فناوري سلول‌هاي بنيادي ـ طب ترميمي» و «ناباروري زنان» انتخاب شدند. هیأت داوران جشنواره در بخش «اپيدميولوژي» با وجود دريافت مقاله‌هاي زیادی از سراسر جهان، هيچ مقاله‌اي را شايسته تقدير ندانست.

در این آیین به صاحبان طرح‌های پژوهشی برتر در بخش بین‌الملل لوح سپاس و تندیس جشنواره سیزدهم و در بخش داخلی لوح سپاس اهدا شد. جایزه بین‌المللی دکتر کاظمی هم به سبب مشکلات و کمبودهای مالی از جشنواره سیزدهم حذف شد.

دكتر سيگنه آلمائه از سوئد با طرح «شبكه زيستي لانه گزيني جنين انسان: شناسايي مسيرهاي بيان ژن و شبكه‌هاي تنظيم آن» در گروه ژنتيك توليد مثل و دكتر كريستين آلمستروف از دانمارك با طرح «غربالگري براي تشخيص سرطان درجاي بيضه مردان نابارور با آناليز خودكار تصاوير سلول‌هاي خارج شده همراه با اسپرم» در گروه آندرولوژي برگزیده شناخته شدند.

 در گروه جنين‌شناسي هم از دكتر لورا سيسيليا گيوجالاس از آرژانتين با طرح «هدايت شيميايي اسپرم به سمت پروژسترون مكانيسمي براي انتخاب اسپرم در روش‌هاي كمك باروري» تقدير شد.

همچنين عنوان برترین طرح پژوهشی در گروه طب ترميمي از دكتر چنگ چنگ ژانگ از آمريكا با طرح «سلول‌هاي بنيادي خون‌ساز تكثير شده در خارج بدن مي‌تواند بر سد MHC در پيوندهاي غير خودي (آلوژنيك) غلبه كند» اهدا شد.

دكتر ونجي ژو با طرح «ليزردرماني تخمدان به روش ترانس واژينال در بيماران مبتلا به تخمدان پلي كيستيك» از کشور چین و دكتر «كائي ناسو» با طرح «مسيرهاي پيام رساني با واسطه در بيماري‌زايي فيبروزيز ناشي از اندومتريوز»  از کشور ژاپن به صورت مشترك در گروه ناباروري زنان برگزيدگان دیگر این جشنواره بودند.

در بخش پژوهش‌های داخلی هم، لوح سپاس به دکتر عليرضا پويا با طرح «تمايز سلول‌هاي بنيادي القايي انساني به سلول‌هاي اوليگودندروسيت و پيوند به مدل موش صحرايي براي ترميم ميلين عصب بينايي» اهدا شد.

نمایشگاه

در حاشیه سیزدهمین جشنواره رویان نمایشگاه جانبی در سالن همایش‌های رازی با حضور شرکت‌های کوچک و بزرگ دارویی و تجهیزات پزشکی برگزار شد. سیما طب ایرانیان، بهستان دارو، شرکت جم آریا فناور، ژرف خرد، فنون آزمایشگاهی، داریان سلامت، ویتکو، آرایه زیستی پیشرفته، دایا طب، پوراطب، تکاپو طب، سکن طب، تجهیز گستر امید ایرانیان، پیرامون پالای، مدیسا رایا درمان، سینا کلون، نانو سینا، طب کاران آسیا، ال‌جی لایف، ابزار طب آسمان، فروغ سلامت، ایران پنام، سیمپاراد، دارو درمان پارس، دارو پخش، شفایاب، تهران جراح، آرمیتا برخی از شرکت‌هایی بودند که تازه‌ترین‌های خود را در این نمایشگاه عرضه کردند.

میکروسکوپ‌های قدرتمند برای هیستولوژی و سیتولوژی

شرکت فنون آزمایشگاهی میکروسکوپ‌های سری BX3 را در نمایشگاه رویان معرفی کرد. این میکروسکوپ‌‌های قدرتمند که در کارخانه الیمپوس (Olympus) ساخته شده‌اند، در تحلیل و تشخیص بیماری‌ها در زمینه پاتولوژی و سیتولوژی کاربرد دارند.

ميکروسکوپ‌های جديد الیمپوس به تکنولوژی جديد روشنايی ( True Colour LED) و تکنولوژی مديريت شدت نور (Light Intensity Manager) تجهیز شده‌اند تا برای هيستولوژی و سيتولوژی تصاوير  با رنگ دقيق، طبيعی و ثابت ایجاد کنند.  با کمک تکنولوژی جديد True Colour LED نمونه‌های رنگ‌آميزی شده سيتولوژی و هيستولوژی، همان‌طوری مشاهده مي‌شوند که با ترکيب سيستم روشنايی هالوژن با فيلتر نور روز ديده می‌شوند. سيستم روشنايی با تکنولوژی TCL هم طول عمر بيشتر، دمای رنگی ثابت در همه ولتاژها و کاهش جبران ولتاژ در مقايسه با لامپ‌های هالوژن را به همراه دارد.

همچنین وجود تکنولوژی LIM باعث می‌شود که شدت نور به طور اتوماتيک برای هر عدسی تغيير کند و در نتيجه با تغيير بزرگنمايی، به طور اتوماتيک شدت نور تغيير می‌کند. بنابراين در مراکزی که تعداد نمونه‌ها زياد است، به جای اينکه کاربر به طور دستی در بزرگنمايی‌های مختلف نور را تنظيم کند، می‌تواند از تکنولوژی LIM استفاده کند. اين ویژگی سبب کاهش زمان، و بهينه‌سازی فرآيند  غربالگری نمونه‌ها می‌شود.

پریمو ویژن به ایران می‌آید

سکن طب در این کنگره تازه‌ترین محصول شرکت ویترولایف را معرفی کرد. پریمو ویژن (Primo Vision) نام میکروسکوپ بسیار کوچکی است که قابلیت قرار گرفتن درون انکوباتور آن را از نمونه‌های مشابه پیشین متمایز کرده است.

یکی از مشکلاتی که برای رشد جنین در انکوباتور‌ها پیش می‌آید، تهدیدهایی از بیرون انکوباتور است. پریمو ویژن با قرار گرفتن در انکوباتور به پزشک این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به باز و بسته کردن در انکوباتور، تغییرات پنج روز نخست جنین [در این پنج روز، مراحل تکمیلی رشد جنین صورت می‌گیرد] را از طریق کامپیوتر، مانیتور کند و با مشاهده روند تکامل، بهترین نمونه را انتخاب و به مادر منتقل کند. کاهش این تهدیدها، ضریب امکان بارداری را در زوج‌های نابارور افزایش می‌دهد.

پریمو ویژن هنوز وارد کشور نشده است اما مسعودی مدیر سرویس شرکت سکن طب، می‌گوید که این دستگاه به زودی در مراکز ناباروری کشور و احتمالاً برای نخستین‌بار در مرکز رویان نصب و راه‌اندازی خواهد شد.

منوپیور بدون ال‌اچ در بازار

شرکت دایا طب در نمایشگاه جانبی امسال به نمایندگی از شرکت سوییسی فرینگ (Ferring) حضور داشت. اساس کار فرینگ تولید داروهای هورمونی و به ویژه داروهای درمان ناباروری است. HMG و FSH دو داروی شناخته شده این شرکت هستند.

دایا طب در این کنگره به طور خاص داروی منوپیور (Menopur Hp-menotropin) را که یک داروی HCG است، معرفی کرد. منوپیور یک داروی متوتروپین بسیار خالص شده است که در پروتکل‌های درمان ناباروری و سیکل‌های IVF کاربرد دارد. مهم‌ترین ویژگی این دارو نسبت به HCGهای دیگر این است که منوپیور هشت مرحله کوروماتوگرافی را طی می‌کند تا به درجه خلوص بالای 98 درصد برسد. [داروهای معمولی تنها چهار مرحله کوروماتوگرافی را طی می‌کنند] در این روند خالص‌سازی تا حد زیادی ال‌اچ (LH) از ترکیب منوپیور خارج می‌شود و HCG در ترکیب منوپیور تخلیص می‌شود. حضور HCG و خروج LH از ترکیب منوپیور برای درمان ناباروری اندومتر مناسب‌تر و مساعدتری را برای پذیرش جنین فراهم می‌کند.

دستگاه‌های سونوگرافی mindray

شرکت آرایه زیستی پیشرفته در شاخه‌های مختلفی همچون تجهیزات آزمایشگاهی، ونتیلاتور، دستگاه‌های DDR و سونوگرافی فعالیت می‌کند. در این نمایشگاه بخش نمایندگی دستگا‌ه‌های سونوگرافی شرکت مایندری (mindray) از آرایه زیستی پیشرفته حضور داشتند تا دستگاه‌های سونوگرافی سیاه و سفید، رنگی، پورتابل، مبله و نمونه‌های دیگر سونوگرافی را معرفی کنند. مایندری یک کمپانی چینی ـ آمریکایی است که از سال 2008 وارد بورس نیویورک شده است.

دستگاه سونوگرافی DC7 سیستمی پیشرفته در رده سونوگرافی‌های سیاه و سفید تمام دیجیتال مبله است که قابلیت اتصال و استفاده همزمان از سه پروب آن را به دستگاه ویژه‌ای تبدیل کرده است. پروب‌های DC7 از نوع برود بند (Broad Band) هستند که وضوح کریستالی بسیار بالایی دارند و در فرکانس‌های تخصصی طراحی شده‌اند و تا فرکانس 14 مگاهرتز را پشتیبانی می‌کنند.

ویتکو، وارد‌کننده محیط‌های کشت جنین و سلول‌های بنیادی

شرکت ویتکو حدود پنج سال است که در زمینه واردات و تأمین مواد و تجهیزات درمان ناباروری فعالیت می‌کند. ویتکو یکی از پنج شرکت زیر‌مجموعه انجمن مجازی تأمین‌کنندگان خدمات بهداشتی درمانی در ایران است که محصولات 24 شرکت آمریکایی و اروپایی را به طور انحصاری وارد کشور می‌کند.

ویتکو به طور انحصاری وارد‌کننده محیط‌های کشت SAGE IVF از شرکت سیج

 (Sage In-Vitro Fertilization) زیر‌مجموعه کمپانی آمریکایی کوپر سورجیکال (Coopersurgical) است. ثبات کیفی بدون نوسان در هر محموله از این محیط‌های کشت ویژگی منحصر به فردی است که برنامه دقیق کنترل کیفیت QAT برای این محصول به ارمغان آورده است. تمامی این محیط‌های کشت، آلبومین انسانی و مکمل‌های پروتیینی از هر محموله در مدت دو هفته پس از تاریخ تولید بر سلول‌های موش تست می‌شوند. این محیط‌ها پس از اطمینان از داشتن حداقل 80درصد Blastocyst مجوز بسته‌بندی را دریافت می‌کنند.

محیط‌های کشت سلول‌های بنیادی سیج، میزان تقسیم‌های سلولی و باروری نهایی را تقویت می‌کنند و با ایجاد ساختار بنیادی بهتر، جنین‌های بیشتری را برای انتقال با فریز در روش‌های درمان ناباروری تولید می‌کنند.

دیفرلین آهسته‌رهش و فوری

داریان دارو که یکی از شاخه‌های مجموعه داریان سلامت است برای معرفی داروهای تازه خود در زمینه ناباروری به این کنگره آمده بود. این شرکت وارد‌کننده داروهای تخصصی است.

داروی دیفرلین (Diphereline SR) در شرکت ISPEN فرانسه تولید شده است و داریان دارو آن را به کشور آورده است. این دارو در شاخه زنان برای افرادی که آندومتیوز یا میوم دارند، کاربرد دارد. دیفرلین که تحت پوشش بیمه نیز هست، با سه فرمولاسیون و دزهای متفاوت در بازار عرضه شده است. دیفرلین 1/0 میلی‌گرم با فرمولاسیون فوری [برای تزریق روزانه زیر جلدی]، دیفرلین 75/3 میلی‌گرم با فرمولاسیون آهسته‌رهش [تزریق عضلانی در دوره‌های 28روزه] و دیفرلین 25/11 میلی‌گرم با فرمولاسیون آهسته‌رهش [تزریق عضلانی سه ماهه] شکل‌های مختلف این دارو هستند.

سیستم لیزر هتچینگ

شرکت ژرف خرد در زمینه واردات تجهیزات، لوازم و مواد مصرفی پزشکی فعالیت می‌کند. تمام محصولات این شرکت تأییدیه CE را دریافت کرده‌اند. در زمینه ناباروری انواع سوزن پانکچر و کاتترهای انتقال جنین از شرکت والاس (wallace)، انواع کالچردیش از شرکت بی‌دی فالکن (BD Falcon)، مواد تخصصی برای اسپرن شامل اسپرم کچ، ئید اویل و پیوراسپرم از شرکت نیداکون (NIDACON)، سیستم میکرومانیپولاتور میکرو اینجکشن برای ICSI از شرکت ژاپنی (Narishige)، تانک‌های ازت، دستگاه اسمومتر از شرکت جونوتک آلمان (Gonotec)، سیستم‌های تسویه هوای محیط، ساکشن تک پدال و دو پدال از کمپانی جنیکس (Genx)، سیستم‌های کامل آزمایشگاهی و مواد مصرفی برای مراکز IVF از شرکت ام‌تی‌جی آلمان (MTG) و هودهای مخصوص IVF در اندازه‌های مختلف از شرکت دانمارکی IVF tech برخی از محصولات وارداتی ژرف خرد هستند.

سیستم لیزر هتچینگ (Cystoscreen, polar ADIE) محصول ویژه ژرف خرد در نمایشگاه امسال بود. این دستگاه را شرکت MTG تولید کرده است. این دستگاه برای سایتواسکرین [عمل سوراخ کردن تخمک برای وارد کردن اسپرم]، انتخاب اسپرم ایده‌آل و انتخاب تخمک بالغ کاربرد دارد. کالیبراسیون سالانه این دستگاه، آموزش به خریداران و ارایه اعتبار نامه و سرویس‌های پس از فروش خدماتی هستند که ژرف خرد به خریداران این سیستم اریه می‌کند.

دستگاه فلوسایتومتری با شش دتکتور

شرکت جم آریا فناور در زمینه واردات تجهیزات بیوتکنولوژی و ژنتیک فعالیت می‌کند. جم آریا فناور نماینده شرکت لایف تکنولوژی (life technologies) در ایران است. لایف تکنولوژی مجموعه‌ای از شرکت‌های کوچک و بزرگ تجهیزات پزشکی است که هریک در شاخه تخصصی خود فعالیت می‌کنند. در این نمایشگاه دستگاه فلوسایتومتری شرکت اپلاید بایو سیستمز (Applied bio systems ) یکی از شرکت‌های زیر‌مجموعه لایف تکنولوژی را معرفی کرد.

این دستگاه کاربرد دوگانه تحقیقاتی و بالینی دارد. این دستگاه در مراکز تحقیقاتی و بالینی چندین کاربرد دارد. تشخیص سرطان و آنالیز نمونه‌های خونی دو کاربرد اصلی این دستگاه هستند. دستگاه‌های قدیمی‌تر فلوسایتومتری، سولتورهای جداگانه و دتکتورهای محدودتری داشتند و این تفاوت عمده دستگاه جدید جم آریا فناور است. این دستگاه پرتابل، دارای دو لیزر و شش دتکتور است و دو مود استاندارد و حساس دارد. جم آریا فناوری این دستگاه فلوسایتومتری را کمتر از یک سال است که وارد کشور کرده است.

داروهایی برای درمان ناباروری

بهستان دارو نمایندگی چندین شرکت دارویی خارجی را در کشور دارد که در این کنگره نماینده کمپانی آمریکایی ام‌اس‌دی (MSD) دو داروی شاخه نازایی را معرفی کرد. داروی پیورگان (Puregon) و داروی اورگالوتران (orgalutran) داروهایی هستند که با نمایندگی بهستان دارو، حدود یک‌سال‌و‌نیم است که در کشور عرضه می‌شوند.

پیورگان یک داروی محرک تخمک‌گذاری است که با ترکیب FSH  انسانی، سبب تحریک رشد فولیکولی و تخمک‌گذاری در زنانی می‌شود که نارسایی اولیه تخمدان ندارند. اورگالوتران هم یک آنتیگونیست جی‌ان‌آر‌اچ (GNRH)  است که در درمان ناباروری کاربرد دارد. به گفته دکتر شکیبا، مدیر فیلد زنان شرکت MSD این داروها نمونه مشابه داخلی ندارند.

مدیسا رایا درمان

شرکت مدیسا رایا درمان نماینده شرکت کارل اشتورز آلمان (KARL STORZ) است و لوازم آندوسکوپی و لاپاراسکوپی را برای جراحی‌های کم‌تهاجمی وارد کشور می‌کند. در این نمایشگاه محصول تازه خود را که به زودی به بازار می‌آید معرفی کرد. این دستگاه Integrated Bigatti Shaver IBS نام دارد که در بخش IVF و زنان برای برطرف کردن کم‌تهاجمی توده‌های فیبرومی داخل رحم به کار می‌رود. به کمک این دستگاه بدون جراحی و یا خارج کردن رحم با تراشیدن توده‌های دیواره رحم، به بیماران IVF کمک می‌شود تا با سالم نگه داشتن بافت رحم، امکان باروری بالاتری داشته باشند.

کمپانی کارل اشتورز این دستگاه را به تازگی ساخته است و قرار است پس از معرفی دستگاه از سوی مدیسا رایا درمان واردات آن به کشور آغاز شود.

دستگاه سونوگرافی با صفحه لمسی

شرکت ابزار طب آسمان در زمینه واردات و تأمین تجهیزات تصویربردای پزشکی فعالیت می‌کند. این شرکت دستگاه‌های تصویربرداری مختلف را از شرکت‌های ایکس‌جی‌وای چین (XGY)، سونواسکیپ چین (Sonoscape)، جی‌ام‌ام ایتالیا (GMM)، اینترمدیکال ایتالیا (Intermedical)، ای‌ام‌دی ترکیه (EMD)، مدیس مجارستان (Medis) و ای-کام چین (E-COM) به کشور آورده است.

ابزار طب آسمان در نمایشگاه جانبی کنگره رویان دستگاه‌های سونوگرافی خود را ارایه کرد. این دستگاه‌ها محصول شرکت سونواسکیپ ژاپن (Sonoscape) هستند. انواع دستگاه‌های سونوگرافی پرتابل و مبله سیاه و سفید و کالر داپلر 3D و 4D در غرفه این نمایشگاه عرضه شد. پرطرفدارترین دستگاه سونوگرافی این غرفه S20 بود که یک دستگاه‌های‌تک مجهز به صفحه نمایش لمسی است. این دستگاه به طور همزمان سه پروب کانکتور لایو و یک پروب پارکینگ دارد.

تکاپو طب

شرکت تکاپو طب نماینده انحصاری و ارایه‌دهنده خدمات پس از فروش شرکت‌های بی‌دی بیو ساینس آمریکا

(BD Biosciences)، سِسیل انگلستان (CECIL)، هولوژیک آمریکا (HOLOGIC) و یورومکس چینی هلندی (Euromex)  در ایران است.

یکی از تازه‌های وارداتی تکاپو طب، تست غربالگری برای سرطان سرویکس به روش نوین پاپ تین پرپ Thin Prep از شرکت هولوژیک است. این تست، تأییدیه FDA را دریافت کرده است. سرطان سرویکس دومین سرطان شایع زنان است که در صورت تشخیص در مراحل نخستین تا حد زیادی قابل درمان است.  تست پاپ تین پرپ در مقایسه با تست پاپ اسمیر سنتی، در تشخیص موارد ASC-US دقت بیشتری دارد. در ده سال گذشته، بهره گرفتن از این روش سبب افزایش 7/59 درصدی تشخیص موارد HSIL شده است. کاربردهای دیگر این تست برای آسپیراسیون با سوزن ظریف [در بیماری‌های سینه، تیرویید، غدد لنفاوی، ریه و کبد]، برای مایعات بدن [مایع آسیت، پریکارد، مایع پلورال و مایع مغزی نخاعی] و نمونه‌های مخاطی است.

 

pic

شماره مجله : 16
ارسال نظر
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :
عدد داخل کادر را وارد نمایید :
فایل word وجود ندارد         فایل pdf وجود ندارد

بازگشت به ليست اخبار

فرم اشتراک ماهانه

آرشیو اخبار

انتقادها و پیشنهادها

همه حقوق این سامانه به ماهنامه صنعت درمان تعلق دارد. بهره برداری و انتشار مطالب با ذکر منبع مجاز است.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط اروپل